Nejde mi ziaden obraz na PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
lupko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: Ut 13. Feb, 2007, 08:00

Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa lupko » St 18. Okt, 2017, 19:39

Ahojte, dnes som si poskladal PC z novych komponentov. Robil som to uz niekolko krat a vzdy uspesne. Dnes som si poskladal novu zostavu z tychto komponentov: MSi x370 krait, amd ryzen 1700x, 2x 8GB ddr4 corsair vengeance 3000 MHz a gtx 1070 zotac mini. Po nainstalovani vsetkyxh komponentov som zapol PC a vobec mi nejde ziaden obraz. Skusil som DP, DVI aj HDMI. Skusil som dat aj staru GK a tak isto som skusil aj vystup s maticnej. Bohuzial ziadny obraz, ani pri bootovani. Skusil som aj druhy monitor, vysledok taky isty. Vedel by mi niekto poradit kde moze byt chyba? Dakujem
Notebook: Sony VAIO VPCF11M1E / H i5-520M (2.4Ghz) 16.4" FullHD NVGT330M DDR4GB 500GB BluRay
Phone: HTC One

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6324
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa shiro » St 18. Okt, 2017, 20:11

zle zapojene (pridavne atx napajanie cpu?)
ak to neni v tom, tak resetni jumperom bios, skontroluj ci je tvoj cpu v support liste od prvej verzie biosu. ak nie, tak je riziko ze podpora je az v novsej verzii, ako doska ma - treba flashnut s cpu, ktory tam bude fungovat, az potom tam mozes dat ten svoj. inej cesty niet.

ak je aj podpora cpu ok, skontroluj osadenie ramiek, reosad ich v slotoch, poprehadzuj, skus tam ine ramky aby si vylucil/potvrdil, ze si s s tvojimi doska nerozumie alebo je jedna znich/obidve vadne.

skontroluj osadenie cpu, reosad ho.

ak ma doska speaker ale nepripojil si ho, pripoj ho. ak to pipa, zistis podla beep kodov, co tomu je.

ak vyskusas vsetko a na nic neprides je tiez mozne ze je vadna doska ci cpu.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2256
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa eSsay » St 18. Okt, 2017, 20:11

Chladič na CPU je dúfam namontovaný :laugh:
Debug ledky na doske nesvietia? (hneď vedľa ATX 24-pinu)
Poprípade rozober a poskladaj to znovu.

Užívateľov profilový obrázok
lupko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: Ut 13. Feb, 2007, 08:00

Re: Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa lupko » Št 19. Okt, 2017, 13:17

Takze nakoniec pomohol restart BIOS a neviem ci to nebolo aj tym ze som H60 pripojl opacne, teda cerpadlo na CPUFAN. Mam ale teraz problem s tym ze mi neskutocne dlho bootuje. Asi 15-20s kym nabehne BIOS a pamate maju len 2133 MHz aj ked su 3000 MHz. Neviete poradit?
Notebook: Sony VAIO VPCF11M1E / H i5-520M (2.4Ghz) 16.4" FullHD NVGT330M DDR4GB 500GB BluRay
Phone: HTC One

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2256
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa eSsay » Št 19. Okt, 2017, 17:28

Restart BIOS .... myslíš flash biosu??
Pokiaľ viem je jedno, kam pripojíš pumpu, či na PUMP_FAN alebo CPU_FAN header.
2133MHz je defaultné nastavenie ramiek pre dosku. Musíš ich pretaktovať na 3000MHz, buď XMProfilom alebo manuálne :)
Ak máš SSD, tak 15 - 20 sec. boot je normal. Mohol by si tu napísať komplet všetky komponenty ;)
Naposledy upravil/-a eSsay v Št 19. Okt, 2017, 19:53, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
lupko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: Ut 13. Feb, 2007, 08:00

Re: Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa lupko » Št 19. Okt, 2017, 18:24

Jo myslel som Flash bios. Ok tak potom to bol len ten BIOS.

Zostava:
MSI X370 Krait Gaming
Zotac GeForce GTX 1070 Mini
AMD Ryzen 7 1700X
CORSAIR Hydro Series H60
Crucial MX300 525GB
Toshiba 3TB, 3,5", 7200rpm, 64MB
Corsair 16GB KIT DDR4 DRAM 3 000 MHz CL15 Vengeance LED
EVGA SuperNOVA 650 G1, 80+ GOLD 650W
Notebook: Sony VAIO VPCF11M1E / H i5-520M (2.4Ghz) 16.4" FullHD NVGT330M DDR4GB 500GB BluRay
Phone: HTC One

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2256
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa eSsay » Št 19. Okt, 2017, 19:18

Som sa opravil, ak máš SSD tak 15 sec. boot je normal. HDD by malo možno aj minútu :laugh:
Ale ak veľmi rád rátaš sekundy, skús si v BIOSe zapnúť MSI featurku Fast Boot ;)

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6324
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa shiro » Št 19. Okt, 2017, 19:28

flash bios = bios
flash biosu = update biosu na novsiu verziu
co narobi pismenko navyse :-)

pockajte, on pisal, ze 20s trva, kym nabehne bios. To nieje normalne. Bios bezne nabieha par sekund, nie 20.
Ako uz bolo napisane, cekni v biose fast boot a zapni ho. ae pozor, existuju dva rozdiely:
fast boot - zrychlene testuje ramku, u starsich doeisl to byvalo bezne, ze po jeho vypnuti to pocitalo pomaly a vtedy very bios bezal aj 20-30s, hlavne ked mas vela ram

fast boot - pod ni su este nastavenia ohladom CSM - maju vsetky nove dosky. To nieje to co hladas.

Tak si pozri, ake presne nastavenia v biose mas. pomaly boot musi byt niecim sposobeny, bios na nieco caka, bud dlho testuje ramku, alebo ma problem s detekciou diskov (cakana roztocenie klasickeho HDD a moze tam byt nastaveny delay kludne aj 5-10 sekund) - asi najcastejsii problem.

Moznosti je mnoho, treba preliezt bios a skontrolovat nastavenia.

Ale ak si to nahodou zle napisal, a myslis tym bootovani start windows (vidis jeho logo), tak to ti uz startuje OS a tam je 15s v pripade SSD normal.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
lupko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 225
Dátum registrácie: Ut 13. Feb, 2007, 08:00

Re: Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa lupko » Št 19. Okt, 2017, 20:19

Ano 20-25s cakam kym nabehne okno s BIOSom a potom 15-20s kym nabehne WIN. Hladal som tam ten Fast Boot ale nejak som sa k tomu nedopracoval. Posielam screeny z biosu.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
Notebook: Sony VAIO VPCF11M1E / H i5-520M (2.4Ghz) 16.4" FullHD NVGT330M DDR4GB 500GB BluRay
Phone: HTC One

Užívateľov profilový obrázok
eSsay
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2256
Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Bydlisko: Košice

Re: Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa eSsay » Št 19. Okt, 2017, 21:06

Settings \ Advanced \ Windows OS Configuration .... a tam by malo byť: MSI Fast Boot [Disabled] -> Enabled ;)
Pod tým je aj Fast Boot, ale to je iba pre Win 8 tuším. Aj tak môžeš mať zapnuté len jedno z tých dvoch. Jo a MSI Fast Boot nedetekuje pri bootovaní PS2 a USB porty.

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6280
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: Nejde mi ziaden obraz na PC

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 19. Okt, 2017, 21:38

post je na Ryzenoch pomaly, zvykaj si :(

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"