zdroj?

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
mathos
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 130
Dátum registrácie: Ut 18. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Ružomberok (19)

zdroj?

Príspevok od užívateľa mathos » Ne 16. Júl, 2006, 19:42

mam otazku. v com je rozdiel ci ma zdroj 250wat alebo 500wat.

____________
CPU: Intel Celeron Tualatin 1400; MB: Abit ST6; VGA: ATi Radeon 9600Pro; RAM: A-DATA 512 SDRAM 133Mhz; HDD: seagate 40Gb, 8mb-cache, 7200rpm; zdroj: 250wat

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ne 16. Júl, 2006, 19:48

to je relativne ....
ale ak hovorime o kvalitnom 250W / 500W zdroji tak rozdieli su :
  1. • v max. vykone ,ktory dany zdroj moze ponuknut
    • vo velkosti prudu na vetvach

to su asi najpodstatnejsie rozdieli, kludne ma mozete doplnit ak som na nieco podstatne zabudol :)
Naposledy upravil/-a crux2005 v Ne 16. Júl, 2006, 21:14, upravené celkom 3 krát.
s pozdravom, crux.

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Ne 16. Júl, 2006, 19:48

dobra otazka :) ja este len podotknem, ze cim viac watovy zdroj, tym vykonnejsiu zostavu utiahne, a samozrejme bude aj viac elektriky papat...
Naposledy upravil/-a erik v Ne 16. Júl, 2006, 19:51, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Ne 16. Júl, 2006, 21:04

Opravim cruxa2005 Nie v napati na vetvach ale v prudoch. Tie napatia na vetvach u vsetkych zdrojoch su stejne. (Bez zataze) Ide prave o prud aky dokazu v jednotlivych vetvach dat. (V zatazi). S narastajucim vykonom zdrojov by som spomenul este jeden velmi dolezity parameter. Ten sa vola ucinnost zdroja. Strucne povedane "kolko si cucne zdroj z el. zasuvky pri rovnakej zatazi" . Jeho straty....ktore sa premenia na teplo.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6590
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ne 16. Júl, 2006, 21:10

Heh ked sme pri zdrojoch, mal som jeden obycajny 350W so skrinkou (asi Mercury) a na doske Abit NF7 s2 mi na jednej 12V vetve ukazovalo 0V. System ale siel, je mozne, ze bol vadny zdroj, alebo zle merala doska? :?
Naposledy upravil/-a ujo Andydúla v Ne 16. Júl, 2006, 21:22, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: zdroj?

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Ne 16. Júl, 2006, 21:11

mathos napísal:mam otazku. v com je rozdiel ci ma zdroj 250wat alebo 500wat.
len podotknem, ze silnejsim zdrojom nezvysis vykon, je to len prostriedok na potencialne zvysenie vykonu,a ak mas silnu zostavu a slaby zdroj, tak spalis zdroj a vsetko okolo. . na zdroji sa neoplati setrit
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ne 16. Júl, 2006, 21:13

robour napísal:Opravim cruxa2005 Nie v napati na vetvach ale v prudoch. Tie napatia na vetvach u vsetkych zdrojoch su stejne. (Bez zataze) Ide prave o prud aky dokazu v jednotlivych vetvach dat. (V zatazi).
jasne :)
moja chyba....
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » Po 17. Júl, 2006, 20:49

no tak take lepsie su nico ako chill,fotron,enermax,vraj aj akasa robi dobre zdroje :wink: no a take "ne" zdroje su mercury,vsetky no name s hmotnostou 0,5kg :D kvelitny zdroj sa da spoznat podla vahy 8)

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Po 17. Júl, 2006, 21:16

Seasonic este napriklad k tomu co pisal bobo, tagan, nexus..hmm, uz ma nenapada nic, takze asi tak :)

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » Po 17. Júl, 2006, 21:38

+LC power,Morex,OCZ...atd je ich kopa len si vybrat :wink: (aj podla vahy,ceny ...),ale uz sa o tom pisalo ze tie novsie LC pwr su best buy...idem skusit 480 scorpio,ale z 550 som nemal dobre skusenosti :?

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Po 17. Júl, 2006, 22:07

ja som vedel, ze daco zabudnem :D
inak ja idem do seasonicu 430W :)

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Po 17. Júl, 2006, 22:22

Zdroje ktorym by som sa vyhol su tu:
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... ic&t=10288
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"