Stary disk -> bruska

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Stary disk -> bruska

Príspevok od užívateľa The_Devil » So 15. Júl, 2006, 20:18

co s nepotrebnym diskom?
Ak mate soma nejaky uz nefunkcny disk, ktory ma dobru elektroniku a motor, da sa z neho spravit bruska.
Rozoberiete disk (ja som pouzil WD caviar 2GB, 5400 rpm) a vyberiete citaciu hlavu, pozor aby ste nepokrivili platne. Vystrihnete a na platnu prilepite brusny papier. Staci obycajne disperzne lepidlo.
Uz len pripojit na zdroj a bruska je hotova. Pouzil som brusny papier s drsnostou 40.

Male videjko pre inspiraciu (5MB):
http://rapidshare.de/files/25929355/The ... a.mov.html

Este obrazok (stiahnuty z netu):
Obrázok


Za ujmy na zdravi (alebo majetku) nenesiem ziadnu zospovednost.

Užívateľov profilový obrázok
laminat
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 33
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa laminat » So 15. Júl, 2006, 20:24

paaaani tak to je super.Fakt spica a ozaj co CD-Romky :?:

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » So 15. Júl, 2006, 20:27

CD romka nema platne, na tento pokus je nevhodna, lebo nema taky dobry pristup ku motoru. A disk sa toci lepsie. :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Jofo » So 15. Júl, 2006, 20:29

Ja zasnem :8O: Zrovna sa mi tu povaluje jeden 100MB nefunkcny HDD, uz asi viem, co s nim, mu-ha-ha-ha-ha :wink:

BTW: Co to takto skusit s dakym 10000 otackovym diskom :D
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dominik » So 15. Júl, 2006, 20:55

Zaujimave :)

Len ako dlho ta bruska prezije - motor harddisku nie je prisposobeny na to aby ho niekto silou brzdil :)

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » So 15. Júl, 2006, 20:57

nManJofo napísal: BTW: Co to takto skusit s dakym 10000 otackovym diskom :D
Nie zly napad. Len bacha na prsty. :lol:
A tie lepsie disky mozu mat ochranu, ze ak po nejakom case sa z diskom nic nedeje (necita z neho), tak sa vypne. Potom treba odpojit a zas pripojit zdroj.

Užívateľov profilový obrázok
djkakadu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1480
Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Humenné (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa djkakadu » Ne 16. Júl, 2006, 11:21

A co tak spravit flexu, chlapi to je super ja siknem
:lol:
djk@k@du ! oNLy All

Užívateľov profilový obrázok
Metiu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1547
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Prešov (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Metiu » Ne 16. Júl, 2006, 11:46

Hmm ako tak rozmyslam ... :twisted: Trebalo by nalepit na tie plotne co najjemnejsi brusny papier ,a pouzit to na dokonale zarovnanie stycnych ploch chladica ,kedze tie plotne su tiez dokonale rovne :wink: :D
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other :
LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v

Užívateľov profilový obrázok
Napster050
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Home:Turèianske Teplice School:Martin (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Napster050 » Ne 16. Júl, 2006, 12:39

Si si isty ze to je tvoj napad ? :lol:
http://metku.net
MB Foxconn 915P7AD-8Ks CPU Intel Pentium 4 2.8GHz @ 3005MHzRAM 768MB VGA MSI NX6600 Diamond @ 500/1000 DVD-RW LG GSA 4160B HDD 320GB Seagate & 80GB Western Digital & 40GB Seagate PSU Q-tec 650W Sound Card Realtek 7.1 CH HP color LaserJet 2550L HP deskjet 3420 HP scanjet 3530c Steelpad QcK mini Modded Case
IBM ThinkPad T22
Qtek 8500

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Jofo » Ne 16. Júl, 2006, 20:21

Tak pani, ja uz to mam hotove, este treba daky volny zdroj, aby to bolo kam zapojit a odskusat.
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » Ne 16. Júl, 2006, 20:53

Napster050 napísal:Si si isty ze to je tvoj napad ? :lol:
http://metku.net
Ja som ani netvrdil, ze to je moj napad. :D

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Jofo » Ut 18. Júl, 2006, 00:33

Aj ja som natocil, ako to asi vyzera (ja som kameraman, kamos je akter)

Kód: Vybrať všetko

http://www.zippyvideos.com/6582179875610536/mvi_5606/*jofok
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » Ut 18. Júl, 2006, 10:32

To si ho mal v kompe zapojeny?

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Jofo » Ut 18. Júl, 2006, 10:33

To sme testovali u kamosa. A ten PC, na ktorom to bolo polozene, bol zapnuty cely, okrem monitora.
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"