Ake je riziko odpalenia MB?

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
marekco
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: So 15. Okt, 2005, 20:00

Ake je riziko odpalenia MB?

Príspevok od užívateľa marekco » Ut 11. Júl, 2006, 13:19

No mam takyto problem. Burka mi odpalila MB, zjavne to schytal aj zdroj ale ten radsej netestujem. Grfika, HDD,DVD, RAM-ka prezili a jedine co sa bojim testnut je CPU-ko. Je moznost ze ak zalozim tento procak do inej MB a bude poskodeny tak poskodi aj dosku na ktorej ho otestujem? Alebo sa len proste nespusti?

Dikes

Užívateľov profilový obrázok
miso23
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 642
Dátum registrácie: Ut 08. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Prievidza

Príspevok od užívateľa miso23 » Ut 11. Júl, 2006, 16:36

ak uz je odpaleny,tak ti proste nenabehne...
MB: MSI K8N Neo3 ,CPU: AMD Sempron64 2800+ (2240MHz@280x8 ) ,RAM: DDR 400@466 512MB PQI (2,5-4-4-8 2T) ,VGA:Gainward 7600GS Golden Sample(450/500@530/750) ,PSU: FORTRON 350W 12PNF......3DMark05:5818

MBG
VIP
VIP
Príspevky: 2034
Dátum registrácie: Ne 22. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: Topolcany/Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MBG » Ut 11. Júl, 2006, 16:44

procak nema ako odpalit dosku...nemaj strachy...

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6590
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ut 11. Júl, 2006, 20:27

Procesor ti inu dosku neposkodi. Doporucujem pouzivat zasuvku s prepatovou ochranou, alebo pri burke nemat zapnuty komp.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
Metiu
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1547
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Prešov (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Metiu » Ut 11. Júl, 2006, 20:37

Burka - vytiahnut PC zo zasuvky , mozes mat miliardu prepatovych ochran keD raz pri*jebe poriadne nic ti nepomoze ..
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other :
LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v

Užívateľov profilový obrázok
ujo Andydúla
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6590
Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dlhé diely

Príspevok od užívateľa ujo Andydúla » Ut 11. Júl, 2006, 20:41

Myslim, ze jedna mu bude stacit, miliarda by bola draha.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 2500K @ 4,7 GHz @ 1.36v + Prolimatech Megahalems Rev.B + Thermal Grizzly Kryonaut + Noctua NF-F12 PWM MB: MSI P67A-GD55 VGA: EVGA GeForce GTX 980 4GB SC ACX2.0 + Prolimatech MK-26 + 2 x Noctua NF-A14 PWM + Gelid Solutions Extreme GC1 + RAM: Crucial 16GB DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical LP HDD: Samsung 256GB SSD + WDC WD1003FBYX-01Y7B0 1TB + Samsung EcoGreen F4 2TB DVD-RW: Samsung SH-S223F PSU: Superflower 550W Golden King - SF-550P14PE Mouse: Logitech G3 Display: Hewlet Packard HP w2408h Case: Antec 300 + Intake: 2 x Nexus D12SL-12@800 RPM / Outtake Nexus D12SL-12@800 RPM + Noctua NF-A15 PWM Sound: ASUS Xonar DX + Yamaha AX-892 + B&W 602s3 + B&W ASW CDM

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » Ut 11. Júl, 2006, 20:47

Alebo jedno APC-cko. :wink:

Užívateľov profilový obrázok
Guru
Ban
Ban
Príspevky: 1286
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenèín (24)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Guru » St 12. Júl, 2006, 08:16

APC-cko mas pri klasickom vypadku stavy, ale nie pri bleskoch aj ked mozno dake APC za desinu maju kadejake ochrany, ale aspon mat jednu prepetovu ochranu pre dobry pocit... Aj ked za**be riadny blesk nepomoze ti ani ochrana, to ja vypinam ked je riadna burka a mam istotu ze nic nezhori...
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led

Užívateľov profilový obrázok
MengelE
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 505
Dátum registrácie: Ut 21. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Kalna/nad Hronom 93532
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MengelE » St 12. Júl, 2006, 21:51

No mne skratoval (len) raz zdroj a jedine co ostalo neposkodene tak to bola case hoci ked sme skusali hardware postupne som sa modlil abi moj AMD cpu 3000+ to prezil tak sme ho dali do noveho pc a ostali mi len oci pre plac bol v cudu tak sa neboj to testnut mam to odskusane nic sa nestane doske proste sa neudeje nic iba tma :d na monitore
Nikdy neni tak zle aby nemohlo byt horsie

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"