Strana 1 z 1

Problem s dell optiplex 740

Napísané: So 26. Mar, 2016, 09:47
od užívateľa sayler21
Zdravim, mam dell optiplex 740 small form factor, ked ho zapnem tak monitor ostane cierny, a na na PC ukazuje diagnosticke cislo 3 co znamena ze by mal byt chybny procesor, skusal som aj druhy procesor a znova diagnostikovalo chybu v procesore, tak som oba procesory vyskusal na inej doske a tam isli v pohode, vyskusal som aj vybrat baterku + vsetok zbytocny hw a nepomohlo to, kde by mohol byt problem ?
dakujem za rady.

Re: Problem s dell optiplex 740

Napísané: So 26. Mar, 2016, 13:22
od užívateľa gammaray
chybna doska resp. socket piny. napajanie je ok? zdroj?

Re: Problem s dell optiplex 740

Napísané: So 26. Mar, 2016, 15:57
od užívateľa sayler21
zdroj je OK, ramky tiez.

Re: Problem s dell optiplex 740

Napísané: So 26. Mar, 2016, 17:56
od užívateľa gammaray
ked vylucime chybu zle osadeneho procesora, ram ok, zdroj ok, potom ako som uz pisal bude to niekde v doske. ten komp isiel a zrazu nejde? myslim bez predosleho zasahu..sam od seba prestal ist?

Re: Problem s dell optiplex 740

Napísané: So 26. Mar, 2016, 18:03
od užívateľa sayler21
PC som kupil ako funkcny, otvoril som ho a vyzeralo to tak ze od vyroby nebol cisteny, tak som ho povysaval a potom som ho zapol no nesiel obraz a diagnostikovalo mi chybny procesor, ale potom som vybral baterku a ramky dal naspat a potom nabehol obraz ale seklo nacitavanie biosu tak som ho restartol asi 5x a za kazdym sekol bios. a potom ked som skusil znova vybrat ramky a baterku uz nesiel obraz a diagnostikovalo mi chybny procesor.

Re: Problem s dell optiplex 740

Napísané: So 26. Mar, 2016, 18:11
od užívateľa gammaray
presne toto je ukazkovy popis chyb tychto znackovych skladanych pc. zopar mi ich rukami prebehlo s podobnymi problemami. jede mi spravil toto: majitel chcel rozsirit ram, jeden modul som vybral pozrel odfotil a zalozil hned spat bez nejakeho cistenia ci ineho zasahu. pc uz nikdy nenabehol nech som robil co chcel. mas aspon do buducna vystrahu ze ani zadarmo nebrat. bohuzial ti neviem poradit. ak ti to nejakym zazrakom zacne fungovat budes jeden z mala stastlivcov.

Re: Problem s dell optiplex 740

Napísané: So 26. Mar, 2016, 18:23
od užívateľa mp3turbo
o statickej elektrine pri vysavani si nikdy nepocul ze ?


Gamma : RAM : boze moj, ja osobne som znicil dve serverove dosky pri vkladani memory. Proste sa prehne pod tlakom... ja som ani nic nevytahoval, vypol som server a to teda boli ine desiatky tisic dolarov, vlozil som nove memory moduly, uz sa nikdy nezapol. Analyza vendora : znicena zakladna doska, memory board failure. Vymena dosky, vrazit vsetky pamate ktore boli v starej nefunkcnej, vsetko chodi.

Re: Problem s dell optiplex 740

Napísané: So 26. Mar, 2016, 18:33
od užívateľa gammaray
vidis no :). moje skusenosti s tymito znackovymi su z 90% zle. moj uplne prvy komp bol tiez nejaky optiplex. chcel som rozsirit ram. isiel som do obchodu. zobral ram, nesla, zobral iny typ, nesla, predavac mi dal za dve hrste rozlicnych modulov. nic neslo. skratka tu musis mat presne to co tam je. neznasam tieto rachotiny. len si pri tom prdnes a uz to zdochne. desiatky kompov co som kadekomu skladal, dodnes vsetko ide a to su uz roky. s tymito optiplexami a im podobnymi mam zazitkov dost. dakujem neprosim :)

Re: Problem s dell optiplex 740

Napísané: So 26. Mar, 2016, 18:50
od užívateľa sayler21
a ja som este pred testom CPU kupoval novy CPU ktory je vraj vhodny pre tento typ pocitaca, ach :D