skylink HD zmeny

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4591
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa lezgy » Po 15. Feb, 2016, 21:24

http://pc.zoznam.sk/novinka/sd-verzie-d ... ent-129258

co s tym ja viem robit ked mi na skylinku HScko seka...niekedy iode dobre, niekedy seka durch
pocasie som vylucil
bydlisko je pri MI a podla mapky signal nic moc
aktualne 65%
hm?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6803
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 15. Feb, 2016, 21:55

a) prijimac
b) signal musi byt 99%

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 804
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa Ivko » Po 15. Feb, 2016, 22:03

Kúpiť poriadnu parabolu, lebo sety predávali aj s takou "mini" 60cm a za druhé poriadne nastaviť čo s tými originál držiakmi je často patália, pretože pri uťahovaní sa celá parabola pootočí

Skylink musí ísť jedna radosť, keby si písal že máš problém s DIGI tak nepoviem pol slova, tam je ten signál slabší

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1607
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa marfan » Ut 16. Feb, 2016, 12:50

Ak ti sekajú HD programy, ktoré sú len v jednej polarizácii tak by som sa pozrel na to ako je pootočený konvertor, mal som totižto tento problém u jedného kamaráta, ktorému som robil komplet satelit a tam stačilo správne natočiť konvertor a HD programy začali chodiť.

Signál môže mať 99%, ale musí mať aj kvalitu. Ja mám doma signál 89% a kvalitu 87% a nemám s ničím problém.


Menšie paraboli sú len na náchylnejšie na väčšie otrasy (musí sa presnejšie nastaviť) aby v prípade nejakého silnejšieho vetra sa nestrácal signál.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
pepkopav
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3398
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Bydlisko: Lovinobaňa LC

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa pepkopav » Ut 16. Feb, 2016, 13:48

ja mam signal 82%, kvalitu 92-95% a nemam ziadny problem,vsetko ide ako ma...ale parabola je 90 cm...original 60 cm som vyhodil s tou to dobre neslo...
Dell Latitude E7440 14" 1920x1080 IPS,Intel i7 4600u 2,10GHz,8Gb DDR3 RAM 1600MHz,Intel HD4400,512Gb mSATA SSD,WiFi,Bluetooth,WWAN 3G,Windows 10 Pro 64bit

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4591
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa lezgy » Ut 16. Feb, 2016, 17:05

no parabola sa menila na 80tku ale signal je namerany strojom a viac ako 72 z neho nedostanem
co mi pomzoe taka stovka?
oplati sa ked som na hranici?
http://www.levne-satelity.cz/uvod-do-sa ... ho-prijmu/
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1607
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa marfan » Ut 16. Feb, 2016, 17:28

80ka je bežná parabola, ktorá je na HDečko a dobrý signál plne postačujúca, musíš to lepšie nastaviť a HD programy ti pôjdu bez problémov.

Ja by som to skúsil ešte nastaviť a keď nepomôže tak vymeniť za väčšiu parabolu.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4591
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa lezgy » Ut 16. Feb, 2016, 17:33

jj
len opakujem ze parabola bola nastavena strojom a viac z toho chlapik nevytrieskal
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
pepkopav
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3398
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Bydlisko: Lovinobaňa LC

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa pepkopav » Ut 16. Feb, 2016, 17:37

72 nieje nic hrozne ale potrebujes aj kvalitu na urovni 85%
Dell Latitude E7440 14" 1920x1080 IPS,Intel i7 4600u 2,10GHz,8Gb DDR3 RAM 1600MHz,Intel HD4400,512Gb mSATA SSD,WiFi,Bluetooth,WWAN 3G,Windows 10 Pro 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6944
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ut 16. Feb, 2016, 19:25

Par parabol (so single/twin LNB), na 23,5° som uz nastavoval a to bez akehokolvek pristroja, staci juknut gugl. Vzdy bol signal kvalitny a silny. Dokonca aj v TV som jednu montoval a do dnes bez problemu. Paraboly sa vzdy davali 90tky ;)
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1607
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa marfan » Ut 16. Feb, 2016, 19:45

Lenže on je z východného slovenska a tam problém môže mať, však linkol web kde je mapka dosahu ASTRA 23,5.

Osobne to vždy štelujem tak, že dám si do mobilu kompas podľa toho to zhruba natočím, zapnem satelit dám si silu signálu na TA3ke a potom už len dolaďujem na čo najvyššiu hodnotu. Konvertor sa zvyčajne pootočí o 30°. Pretože stáva sa, že ak sa nepootočí tak nejdú buď horizontálne alebo vertikálne transpondéry. Väčšinou som dával 80ku parabolu pár krát aj 60ku. Ale bolo to len na západnom slovensku kde je silný signál.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5048
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa mino_85 » Ut 16. Feb, 2016, 21:23

lezgy napísal:jj
len opakujem ze parabola bola nastavena strojom a viac z toho chlapik nevytrieskal
Je to dom či panelák? Ide mi o to či sa dá parabola presunúť na iné miesto s lepšou orientáciou na družicu, resp. či súčasná pozícia nie je nejak na hrane, príklad keď čelá paneláku sú +/- kolmo na smer signálu. Potom zvyknú byť problémy s kvalitou signálu. Ak je to všeobecne problém pokrytia, tak jedine ešte väčšia parabola. Nejaké info o tom či to susedom okolo behá dobre?
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,5 GHz/1,22V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12000 MHz + Raijintek Morpheus II Core edition + 2x Noiseblocker Multiframe M12-2 + custom VRM heatsink PSU: Seasonic Prime Ultra 650W Titanium SSD1: Samsung 960 PRO 512GB + EKWB M.2 Heatsink SSD2: Samsung 860 QVO 2TB Data HDD: WD Purple 6TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: SteelSeries Rival 310 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6944
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ut 16. Feb, 2016, 22:35

marfan napísal:Lenže on je z východného slovenska a tam problém môže mať, však linkol web kde je mapka dosahu ASTRA 23,5.
Kyselinka napísal:Dokonca aj v TV som jednu montoval a do dnes bez problemu.
Citat vieme? SPZ pozname? TV = Trebisov :)
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1607
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa marfan » Ut 16. Feb, 2016, 22:37

Prepáč zle som si prečítal tvoj príspevok, moja chyba.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6944
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: skylink HD zmeny

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ut 16. Feb, 2016, 22:39

Stava sa :-)
Kazdopadne, mam znamych z tych koncin a ziadne problemy s astrou 23,5 nemaju. No ako som pisal, vsetci maju 90tky, a ci to je tym, netusim.

P.S: teraz ma napadlo...kolko metrov ma kabel od LNB k pristroju? A aky je to presnejsie typ kabla? Je nadpajany (pripadne je tam nejaka okenna priechodka a pod.), alebo v celku? Konce mas narezane spravne a osadene do koncoviek dobre?
To vsetko vplyva na kvalitu signalu...
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"