V čom je problém?

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Noller
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Št 04. Feb, 2016, 01:32

V čom je problém?

Príspevok od užívateľa Noller » Št 04. Feb, 2016, 01:57

Zdravím, mám problém, ale začnem pekne od začiatku. Takže menil som zostavu, konkrétne GPU, CPU a MoBo. Začalo to najprv grafickou kartou, ktorú som mal AMD R9 270 Windforce a nahradil som ju R9 380 2GB OC strix. Osadený bol procesor Phenom II x4 taktovaný na 3.6 GHz. Používal som Windows 8.1. Pamätám si výkony pri oboch GPU v hrách (napr. Dying Light, CSGO, Smite, Crysis 3, Batman Arkham Knight). Výkon sa výrazne nezvýšil len trochu, hlavne pri Dying Light (konkrétne o nej budem rozprávať a Crysis 3) som dúfal v to, že to pôjde lepšie, ale nestalo sa. Tak asi to bude bŕzdiť procesor. Prišiel kamarát so svojím PC (i5 2310k, 8GB) akurát sme vymenili GPU a hry šli na maxime bez hocakého problému, krásne plynule. Tak som odkúpil AMD FX 8350 aj s MoBo (v popise) a nahodil Windows 10 v dúfaní, že to bude lepšie. Ale ani to sa nestalo je tam maličký pokrok , ale pripomína mi to ako keby som mal stále starého zlatého Phenoma. Na internete pozerám buildy iných ľudí, kde ich podľa môjho dojmu prevyšujem týmto svojím. Pritom im to ide všetko plynulo bez akýchkoľvek príťaží.

Preto sa chcem opýtať poradiť, v čom môže byť problém? Síce mám starý HDD je možné, aby chyba bola v ňom? Alebo 500W zdroj nestačí? Lebo už keď som to zaťažil tak mi to pri DyingL. spadlo.? Alebo mám chybný kus procesora a mal by som ho dať reklamovať, ešte je v záruke.

Všetky veci čo som vymenil, som mal dosť pod cenu, tak mi nemusíte hovoriť, že prečo som nekúpil to a to.

Ďakujem

Užívateľov profilový obrázok
DankoPR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 549
Dátum registrácie: Št 07. Feb, 2013, 20:25
Bydlisko: TN

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa DankoPR » Št 04. Feb, 2016, 17:28

Píšeš 500W zdroj, ale nie je 500W ako 500W tak napíš aký je to typ... a možno hlupa otázka, ale máš nainštalované ovládače?

Ešte ma napadlo, nemôže sa stať že sa tie hry spúšťajú na integrovanej grafike? - jasne, FX seria nema iGPU :D :red: :facepalm:

Asnod
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2330
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Bydlisko: Spisska Nova Ves

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa Asnod » Št 04. Feb, 2016, 17:35

Tragicky procesor si vymenil za novsi na hry rovnako tragicky.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 04. Feb, 2016, 17:37

pozri sa či ti cpu dvíha frekvencie v loade
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Asnod
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2330
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Bydlisko: Spisska Nova Ves

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa Asnod » Št 04. Feb, 2016, 17:41

Za tie nic nehovoriace kecy typu "spadlo mi to, cim to je?" by som rovno banoval
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.

Dr.80
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 392
Dátum registrácie: Št 20. Dec, 2012, 19:26
Bydlisko: Bratislava- Nove mesto

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa Dr.80 » Št 04. Feb, 2016, 22:27

Asnod ty tu robis OT o spravani na fore :D aj zato moze byt ban...

a k veci, na testovanie hry pouzivas najproblematickejsi win na ktorom ma takmer kazda hra problem a moze sa to prejavovat padanim hry :) preco netestujes na rovnakom wine ked je uz zname ze win10 je samy problem ? a inak pravda ze si si moc vymenou cpu nepomohol, len k vyssim uctom za elektrinu :/
Spoiler: ukázať
Procesor Intel Xeon E3-1231 v3 Grafika ASUS GTX960-MOC-2GD5 Doska ASUS H81I-PLUS Ram 2xKingston 4GB DDR3 1333MHz CL9 Low Profile (8GB) SSD Kingston SSDNow V300 120GB 7mm Hdd WD Black 1000GB 64MB cache Zdroj Seasonic G Series 450W Bedňa Fractal Node304
Headset HyperX Cloud Gaming Headset Black
Monitor24" BenQ XL2411Z
Mobil ASUS ZenFone 2 ZE551ML 64GB Osmium Black
Steam http://steamcommunity.com/id/dr80103

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20578
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa dexterav » Št 04. Feb, 2016, 22:32

nevidím nič problematické na W10, resp o nič viac ako 7 alebo 8
a to ho mám od prvých verzií
inak aká to je mobo lebo žiaden podpis nevidím
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

dadik08
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 346
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 19:51
Bydlisko: KE/VT

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa dadik08 » Št 04. Feb, 2016, 23:35

Suhlasim s dexterom. Podla mna ti throttluje procesor kvoli vysokej teplote vrm. Napis este aj aky chladic na cpu mas.
AMD FX6300 | ASUS M5A97 R2.0 | 2x Kingston HyperX Genesis 4GB 1600MHz CL9 | HD4650 | Samsung 850 EVO 250 GB WD Blue 500 GB | Seasonic S12II 620 W FDB | Noctua NH-D15S, Accelero S1 rev.2, | Fractal Design R4 | Cooler Master MasterKeyboard PRO L
HifiMan HE-4xx, Audio=Technica ATH M30x (Brainvawz hybrid pads)

Noller
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Št 04. Feb, 2016, 01:32

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa Noller » Pi 05. Feb, 2016, 01:25

MoBo je Gigabyte 990FXA-UD3

Dobre kupil som tragicky procesor, kebyze mam za ten peniaz i7 tak zoberem i7, ide o to, ze to nie je Phenom.

Tak momentalne CoolerM. T4 pokial mi nedojde vodne chladenie. To mi hned ako prve napadlo, preto mam stale zapnute CoreTemp a vsimam si teploty max bola 70 stupnov. Priemerna 25-30 stupnov.

No este musim odskusat na vykonnejsom zdroji pc, momentalne som nemal cas.

Zdroj OCZ corexstream 500w ano mam ovladace vsetky.
Procesor dviha frekvencie v loade.

Dakujem za nazory

Asnod
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2330
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Bydlisko: Spisska Nova Ves

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa Asnod » Pi 05. Feb, 2016, 07:21

The TJ Max for AMD Vishera is 70*C, after that the CPU shuts cores off to try to lower temps and not damage itself.
A sme doma.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.

Užívateľov profilový obrázok
DankoPR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 549
Dátum registrácie: Št 07. Feb, 2013, 20:25
Bydlisko: TN

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa DankoPR » Pi 05. Feb, 2016, 10:14

tak to je tragické... skúsiť throttlestop? .. resp. vydržať kym pride vodník

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 05. Feb, 2016, 12:53

ono ten cpu neni problem uchladit aj s normalnym vzduchovym chladicom, vodnika netreba.
zatial by som sakorej riesil reosadenie a prepastovanie chladica. Ak to robis zle na chladici co uz mas, tak si vodnikom aj tak pomoct nemusis, pretoze teplo z cpu nebude dobre prenasane do vodnika.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Noller
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Št 04. Feb, 2016, 01:32

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa Noller » Pi 05. Feb, 2016, 13:09

Skusim to prepastovat a reosadit.

No vysvetluje to dost hlavne to vypinanie. Kedze to nie je zdrojom (asi).

Na vodnika pockam a bude vystarane si myslim.

Užívateľov profilový obrázok
Krutibrko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3761
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Poprad, Brno
Kontaktovať užívateľa:

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa Krutibrko » Pi 05. Feb, 2016, 14:01

Ešte by ma zaujímalo, akého vodníka budeš mať? :)

dadik08
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 346
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 19:51
Bydlisko: KE/VT

Re: V čom je problém?

Príspevok od užívateľa dadik08 » Pi 05. Feb, 2016, 14:04

Mozno zbytocna pripomienka, ale otvor bocnicu a sleduj ventilator ci sa ti neprestane tocit. :)
AMD FX6300 | ASUS M5A97 R2.0 | 2x Kingston HyperX Genesis 4GB 1600MHz CL9 | HD4650 | Samsung 850 EVO 250 GB WD Blue 500 GB | Seasonic S12II 620 W FDB | Noctua NH-D15S, Accelero S1 rev.2, | Fractal Design R4 | Cooler Master MasterKeyboard PRO L
HifiMan HE-4xx, Audio=Technica ATH M30x (Brainvawz hybrid pads)

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"