Audio prevodnik optical -> digital ?

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
Petoooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 674
Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice-Sídlisko
Kontaktovať užívateľa:

Audio prevodnik optical -> digital ?

Príspevok od užívateľa Petoooo » Po 04. Jan, 2016, 21:56

Ahojte,

mam tuto TV: LG 42LA691S a dostal som zadarmo HT: Philips HTS5310S.

To domace kino by som chcel obcasne pouzit cisto ako audio system miesto TV reproduktorov.Problem je, ze TV ma len OPTICAL audio out, a to HT je dost zastarale a ked vidim spravne ma DIGITAL in vstup. Viete mi poradit aky prevodnik pouzit aby sa to cenovo vyplatilo ? Neviem ci som dane vstupy/vystupy pomenoval spravne, tak tu mozem pastnut specifikacie, alebo google ake presne vstupy/vystupy maju :red: . Len podotykam, ze nie som ziadny kajsmentke do audia, ide mi len o to aby hrali vsetky repro z daneho HT, priestorovo samozjreme.

Vopred vdaka!

Pitr
Cedar Mill in progress, for short period of time

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4323
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Audio prevodnik optical -> digital ?

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 05. Jan, 2016, 13:48

..

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1131
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: Audio prevodnik optical -> digital ?

Príspevok od užívateľa Famous » Ut 05. Jan, 2016, 16:03

Ta TV mi chces povedat, ze nema vystup klasika jack 3.5 alebo cinche?
CPU: R7-3700X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF GPU: MSI Gaming X Trio 2080
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL16 SSD: Samsung 970 EVO, 500GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Fractal Meshify C

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4323
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Audio prevodnik optical -> digital ?

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 05. Jan, 2016, 16:20

Petoooo napísal:ide mi len o to aby hrali vsetky repro z daneho HT, priestorovo samozjreme.
Aj ked otazne je, ci to ta telka von posle ako multikanal.

A nie - nove telky bezne analogovy stereo vystup uz nemaju (2 x RCA). Je mozne vytiahnut ho zo SCART. 3,5 mm sluchadlovy vystup je najposlednejsie riesenie.
..

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1131
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: Audio prevodnik optical -> digital ?

Príspevok od užívateľa Famous » Ut 05. Jan, 2016, 16:28

Tak ja osobne, by som to riesil cez tie cinche zo scart alebo 3.5 jack.
Len je fakt otazne, ci to HT pusti do vsetkych reprakov alebo len pravy a lavy plus sub.

Ak chalan hovori, ze nie je netopier, tak si myslim, ze zbytocne 30€ vystrelit za prevodnik.
CPU: R7-3700X Cooler: Kraken X62 MB: x570 TUF GPU: MSI Gaming X Trio 2080
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL16 SSD: Samsung 970 EVO, 500GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Fractal Meshify C

Užívateľov profilový obrázok
Petoooo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 674
Dátum registrácie: So 30. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice-Sídlisko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Audio prevodnik optical -> digital ?

Príspevok od užívateľa Petoooo » Ut 05. Jan, 2016, 18:02

Ved to,

ono take prevodniky sa daju kupit z ebay-u alebo china eshopov aj od 5$.

Jeden kolega mi tiez vravel, nech skusim cez SCART .. tak neviem teraz. Pokial si pamatam TV mi dovoluje vybrat miesto TV repro len HDMI a opticky vystup. Neviem ako sa to bude chovat cez SCART a ci by to vobec islo.

Dik.
Cedar Mill in progress, for short period of time

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4323
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: Audio prevodnik optical -> digital ?

Príspevok od užívateľa Odar » Ut 05. Jan, 2016, 18:05

To musis len pozriet v manuali k telke, alebo skusit. Je mozne, ze do toho analogoveho vystupu, co je v SCART pojde iba analogovy signal z analogovej televizie (antena). Je mozne (ak ta TV vie prehravat trebars z USB nejake filmy), ze to vobec nepojde von do toho vysutpu, ale iba digitalom cez optiku, alebo HDMI. Robia to rozne (a manual sa mi k tej TV studovat naozaj nechce).
..

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"