zdroj-kolisanie napatia +12

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
tortis
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 114
Dátum registrácie: Ne 14. Máj, 2006, 02:00

zdroj-kolisanie napatia +12

Príspevok od užívateľa tortis » So 24. Jún, 2006, 14:03

chcel by som sa spytat ci je napatie 12,45 az 12,8 v norme mam zdroj zo skrinkou Mercury je to sit takze neviem , samozrejme comp je pretaktovany

Užívateľov profilový obrázok
Blade6591
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 708
Dátum registrácie: Po 20. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Malacky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Blade6591 » So 24. Jún, 2006, 15:18

..kolko je Wattovy?mne to na 300W ties kolisalo ale aj teraz na 450W kolise z 12V na 11,9V az 12,6V takze asi v norme.....

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » So 24. Jún, 2006, 15:24

Povolene odchylky si mozes porovnat sam tu.
Pre ATX12V, ktory mas ty, plati pre 12V vetvu mozna tolerancia 5%, cize 11,4-12,6V. Pri plnom vytazeni je povolena tolerancia az 10%, nemusia to ale niektore komponenty zniest.

Zalezi ale cim je to napatie merane. Hodnoty brane len z monitorovacich programov nemusia byt presne. Chce to rozhodne multimeter.

Užívateľov profilový obrázok
tortis
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 114
Dátum registrácie: Ne 14. Máj, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa tortis » So 24. Jún, 2006, 17:45

no moj neprejde hranicu pri zatazeni 12,54 je to v pohode ???
je to 350w

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » So 24. Jún, 2006, 18:15

jj je to v pohode... nad tym by som si nelamal hlavu...

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » So 24. Jún, 2006, 18:47

tortis napísal:no moj neprejde hranicu pri zatazeni 12,54 je to v pohode ???
je to 350w
...a zmeral si to tym multimetrom, ci len dajaky SpeedFan alebo podobny soft?

Inak je uplne jedno, ci je to 350W alebo 500W zdroj, tolerancia je rovnaka.

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1104
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KocuR » Ne 25. Jún, 2006, 09:56

huh tak teraz som zistil ze Softwarova kontrola nie je prave najpresnejsia...
_______namerana hodn.___SpeedFan
+5V________4,91__________5,05
+12V______12,52_________12,42

:(

Užívateľov profilový obrázok
tortis
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 114
Dátum registrácie: Ne 14. Máj, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa tortis » Ne 25. Jún, 2006, 12:52

meral som v speedfane a Asus probe

Užívateľov profilový obrázok
miso23
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 642
Dátum registrácie: Ut 08. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Prievidza

Príspevok od užívateľa miso23 » Ut 04. Júl, 2006, 21:38

fuha.Akurat som pozeral v Evereste a 12V vetva ma az 12,86V!!! :!: Na tej vetve mam 3 vetraky a jednu trubicu+ 2 disky a DVD-RW.Nie je to nejako moc?Co mam s tym spravit? :?
MB: MSI K8N Neo3 ,CPU: AMD Sempron64 2800+ (2240MHz@280x8 ) ,RAM: DDR 400@466 512MB PQI (2,5-4-4-8 2T) ,VGA:Gainward 7600GS Golden Sample(450/500@530/750) ,PSU: FORTRON 350W 12PNF......3DMark05:5818

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » Ut 04. Júl, 2006, 21:43

Jednak to urcite bude nepresne merat, pretoze mas tu vetvu dost zatazenu, tak nemoze mat az take vysoke napetie a jednak aj tak sa s tym neda nic urobit...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Ut 04. Júl, 2006, 22:45

miso23 napísal:fuha.Akurat som pozeral v Evereste a 12V vetva ma az 12,86V!!! :!: Na tej vetve mam 3 vetraky a jednu trubicu+ 2 disky a DVD-RW.Nie je to nejako moc?Co mam s tym spravit? :?
Zmeraj to multimetrom (nehovor, ze nemas... ak by ale nahodou nie, za ubohych 139,90 ho ma napr. momentalne jeden nemenovany obchodny retazec v akcii), hodnoty sa budu na 100% podstatne lisit. Az po takom merani treba z toho robit vedu. Softove meranie je na dve veci.

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"