Problem s HDD

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Problem s HDD

Príspevok od užívateľa Rusty » Ut 20. Jún, 2006, 01:58

Zdravim

Mam taky problem (aj ked nie priamo ja). Jeden clovek hladal na nete serial na adobe creative suite a dostal sa mu do kompu virus. Tak si povedal ze kasle na to a naformatuje disk a nahodi nanovo win, ved uz aj tak dlho nepreinstalovaval. To som uz robil ja, zobral som si original (neskor som skusal aj neoriginal) a dal som format, zacal instalovat a uprostred instalacie hlasi error, ze je chyba na line 17 urciteho suboru na CD (pricom som ho pouzil uz zoparkrat). Tak som skusil pozret ci tam ten subor je a bol tam, akurat ze ani zdaleka nemal 17 riadkov. Tak som si povedal, ze ci tam nejako nezostal ten virus alebo co. Tak som zrusil particie a znova cele zacal instalovat. A znova ten isty error. Neda sa mi vobec nainstalovat win xp (ani z neoriginalneho cd)

V com moze byt chyba / pripadne ktory kus hardware moze byt chybny ?

Poradte prosim

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

heh

Príspevok od užívateľa andynko » Ut 20. Jún, 2006, 08:14

AjsTi napísal:Neviem ci chybny hw , ale skor tipujem , ze mas virus v ram , pripadne v hdd niekde kde drieme a po zapnuti pc , sa nacita rovno do pamete a , to je chyba pri instalacii. Ak mas virus odstranuj az potom reinstal. Ja mam cd napalene zalozne a na nom virus , nakolko bol v ram case palenia.
no tak toto beriem ako vtip mesiaca a nebudem to dalej komentovat

1. formatovat disk neznamena formatovat disk poriadne... ZRUSIT particie a preformatovat nanavo az potom (Partition Magic, Paragon Partition Manager a ine... aj fdisk to zvlada co potrebujes)

2. Moze byt chyba na CD poskriabane... skusil by som celu instalaciu win hodin na disk a z dosu instalovat cez nu. Ak aj potom hodi chybu, moze to byt chybna ramka, alebo prehrievanie procesou... ale to by mi nepasovalo na rovnaku chybu na rovnakom subore...

Užívateľov profilový obrázok
subz3ro
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa subz3ro » Ut 20. Jún, 2006, 09:15

Napis presne znenie tej chybovej hlasky, inak sa ti da tazko "odborne" radit.
Pokial ma pamat neklame, nieco podobne sa stavalo ak bola zapnuta ochrana boot sectoru HDD v BIOSe, ale pokial neviem presne znenie tej chybovej hlasky, tak to ber iba orientacne.

andynko: Ja som doteraz ani netusil ze sa WinXP instaluju z DOSu. :lol:
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.

Užívateľov profilový obrázok
subz3ro
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa subz3ro » Ut 20. Jún, 2006, 09:39

AjsTi Instalacia Windows XP je obsiahnuta prakticky cela v jednom adresari (I386) na instalacnom CD. Je to aj bezna prax u OEM pocitacov z predinstalovanym systemom - ze sa tento adresar nechava zakaznikom, ktori si kupili OEM licenciu, na disku.
:wink:
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » St 21. Jún, 2006, 01:08

Ako som povedal, skusal som viacero CD a z ani jedneho sa ho nepodarilo nainstalovat. Je rozdiel ci disk formatujem cez windows cd, alebo cez iny software ?

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » St 21. Jún, 2006, 08:11

Rusty napísal:Je rozdiel ci disk formatujem cez windows cd, alebo cez iny software ?
To by aj mna zaujimalo. Asi by som to sformatoval inym softom. Ten win uz ma niekde na disku nakopirovane subory keD sa na to formatovanie pyta. Nebol by som si isty ci to formatuje cele.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » St 21. Jún, 2006, 08:56

Ak disk len formatujes tak ho vlastne len celi vymazes, celi as na jednen mali skektor (sektor 0) takzvany MBR (Master Boot Record) Tam sa moze skovavat cast vyrusu. (tieto techniky pouzivali starsie virusy) MBR sa da vymazat jednoducho, v prikazovej riadke napises fdisk.exe /mbr

Ale aj tak si neviem predstavit zeby sa pri bootovani z CD zaviedol vyrus z MBR z disku.

Ma este napada skopirovat instalacku na HDD a instalovat otial. Popripade ci nieje v Biose zapnuta ochrana proti vyrusom (ochrana MBR)

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » St 21. Jún, 2006, 18:23

A co takto vycistit mechaniku?

Alebo skus to CDcko v inej mechanike a hned vies, kde je chyba...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5182
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice, Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jararak » St 21. Jún, 2006, 19:16

stale si to instaloval na tej istej mechanike? je mozne ze secky windovsi co si skusal mali rovnaku verziu, cize rovnako boly vypalene na tom jednom mieste proste nevedel precitat :roll: .
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.

Užívateľov profilový obrázok
subz3ro
Príspevky: 349
Dátum registrácie: Št 28. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa subz3ro » Pi 23. Jún, 2006, 09:11

toman napísal:Ma este napada skopirovat instalacku na HDD a instalovat otial. Popripade ci nieje v Biose zapnuta ochrana proti vyrusom (ochrana MBR)
ViD vyssie :roll:
There are 10 types of people in the world. Those who know binary and those who don't.

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"