Mrznutie PC

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
Ciffo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 108
Dátum registrácie: Po 05. Jún, 2006, 02:00

Mrznutie PC

Príspevok od užívateľa Ciffo » Po 12. Jún, 2006, 13:20

Viete mi volakto poradit co moze sposobovat zamrznutie PC pocas hrania hier? Zostane stat obraz a hudba alebo rec len vrci a musim natvrdo resetnut PC. Dokonca mi par krat zamrzol aj pri uvodnej animacii. Robi to zatial iba na hrach, win mi zatial nemrzne. Doteraz to slapalo a zrazu neviem co sa deje. Dik.
MB: Asus M4A88TD V EVO USB3, CPU: AMD Phenom II 965 QUAD X4 BE AM3 C3, RAM: CORSAIR DDR3 2x2048MB 1600MHz CMX4GX3M2A1600 C9, VGA: ASUS HD 6950 2GB, HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA2 8MB, Samsung 500GB SATA2 32MB, Monitor: Samsung BX2331 Full HD 23" Zdroj: Enermax MODU82+ EMD 525 AWT PFC

Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dominik » Po 12. Jún, 2006, 13:42

1. Takt grafickej karty
2. Prehrievanie cpu/grafickej karty
3. Slaby zdroj
4. Vidim ze mas 4x 512MB ram, musia bezat na 2T, pozri to v biose.

alebo ovladace na graficku kartu... este vela veci, ale skontroluj toto.

Užívateľov profilový obrázok
Ciffo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 108
Dátum registrácie: Po 05. Jún, 2006, 02:00

Re:

Príspevok od užívateľa Ciffo » Po 12. Jún, 2006, 14:19

Dominik napísal:1. Takt grafickej karty
2. Prehrievanie cpu/grafickej karty
3. Slaby zdroj
4. Vidim ze mas 4x 512MB ram, musia bezat na 2T, pozri to v biose.

alebo ovladace na graficku kartu... este vela veci, ale skontroluj toto.
Grafiku mi ukazuje na cca 55°C v klude, CPU cca 43°C, ovladac mam najnovsi, zdroj mam 420W a Ramky bezia na 2T.
MB: Asus M4A88TD V EVO USB3, CPU: AMD Phenom II 965 QUAD X4 BE AM3 C3, RAM: CORSAIR DDR3 2x2048MB 1600MHz CMX4GX3M2A1600 C9, VGA: ASUS HD 6950 2GB, HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA2 8MB, Samsung 500GB SATA2 32MB, Monitor: Samsung BX2331 Full HD 23" Zdroj: Enermax MODU82+ EMD 525 AWT PFC

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Po 12. Jún, 2006, 14:22

skusal si stabilitu systemu pomocou Prime 95 ? SuperPi ?
/ ak nie , urob tak . :wink:
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Guru
Ban
Ban
Príspevky: 1286
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenèín (24)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Guru » Po 12. Jún, 2006, 14:23

hmm.. hovoris ze ti to nerobilo predtym...
Predcim?? co si instaloval abo nastavoval nepametas?? To bude asi pricina...
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led

Dominik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 639
Dátum registrácie: So 13. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Dominik » Po 12. Jún, 2006, 14:34

Vypni fastwrites a povedz nam aky zdroj mas presne.

Užívateľov profilový obrázok
Ciffo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 108
Dátum registrácie: Po 05. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa Ciffo » Ut 13. Jún, 2006, 08:08

Dominik napísal:Vypni fastwrites a povedz nam aky zdroj mas presne.
Zdroj mam Thermaltake Purepower 420W W0009R a naposledy som instaloval Registry Mechanic 5.2
MB: Asus M4A88TD V EVO USB3, CPU: AMD Phenom II 965 QUAD X4 BE AM3 C3, RAM: CORSAIR DDR3 2x2048MB 1600MHz CMX4GX3M2A1600 C9, VGA: ASUS HD 6950 2GB, HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA2 8MB, Samsung 500GB SATA2 32MB, Monitor: Samsung BX2331 Full HD 23" Zdroj: Enermax MODU82+ EMD 525 AWT PFC

Užívateľov profilový obrázok
Guru
Ban
Ban
Príspevky: 1286
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenèín (24)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Guru » Ut 13. Jún, 2006, 08:16

noo zdroj by mal byt vpoho, aj ked je to take ne hrane... ale ked nemas taktovane to by mal udrzat...
Skus odinstalovat co si predtym instaloval :wink:
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led

Užívateľov profilový obrázok
Ciffo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 108
Dátum registrácie: Po 05. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa Ciffo » Ut 13. Jún, 2006, 08:24

crux2005 napísal:skusal si stabilitu systemu pomocou Prime 95 ? SuperPi ?
/ ak nie , urob tak . :wink:
A v tom SuperPi a Prime 95 mam co spustit? V zivote som s tym nerobil. Dik.
MB: Asus M4A88TD V EVO USB3, CPU: AMD Phenom II 965 QUAD X4 BE AM3 C3, RAM: CORSAIR DDR3 2x2048MB 1600MHz CMX4GX3M2A1600 C9, VGA: ASUS HD 6950 2GB, HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA2 8MB, Samsung 500GB SATA2 32MB, Monitor: Samsung BX2331 Full HD 23" Zdroj: Enermax MODU82+ EMD 525 AWT PFC

Užívateľov profilový obrázok
Guru
Ban
Ban
Príspevky: 1286
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenèín (24)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Guru » Ut 13. Jún, 2006, 08:32

spussti si superpi a daj 32M a testuj...
Prime som ja zatial neskusal tak neviem...
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ut 13. Jún, 2006, 10:24

prime 95
najprv : Options ----> Torture test ----> Blend
a potom :Options ----> Torture test ----> In place large FFT
( tento trva dlho ,staci ak ho nechas vecer na 5 hod . , tak by si mal mat Stable comp)
:wink:

popripade skus OCCT , tam trva test len 30min. a ties ti da ako taku vypovednu hodnotu ci je comp stable
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
Ciffo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 108
Dátum registrácie: Po 05. Jún, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa Ciffo » Št 15. Jún, 2006, 00:02

crux2005 napísal:prime 95
najprv : Options ----> Torture test ----> Blend
a potom :Options ----> Torture test ----> In place large FFT
( tento trva dlho ,staci ak ho nechas vecer na 5 hod . , tak by si mal mat Stable comp)
:wink:

popripade skus OCCT , tam trva test len 30min. a ties ti da ako taku vypovednu hodnotu ci je comp stable
Tie testy som nemal este cas vyskusat ale zistil som ze to mrzne iba pri prehravani video sekvencii v hrach. Pri hrani to ani netukne.
MB: Asus M4A88TD V EVO USB3, CPU: AMD Phenom II 965 QUAD X4 BE AM3 C3, RAM: CORSAIR DDR3 2x2048MB 1600MHz CMX4GX3M2A1600 C9, VGA: ASUS HD 6950 2GB, HDD: Seagate Barracuda 160GB SATA2 8MB, Samsung 500GB SATA2 32MB, Monitor: Samsung BX2331 Full HD 23" Zdroj: Enermax MODU82+ EMD 525 AWT PFC

Užívateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Príspevky: 2679
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Trstená (40)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa robour » Št 15. Jún, 2006, 09:38

KeD ti to mrzne iba pri prehravani video tak to mozes mat skor posahane kodeky. Najlepsie je nainstalovat len balik All in 1. Je to zaklad ktory by mal stacit.
CPU Athlon64 X4 (@3450Mhz), 2x 2Gb Adata DDR2 800/ Gigabyte MA790X-UD4 (AM2+) / HDD Samsung 1TB / Radeon 5770 + Accelero S1 /430W Seasonic. /DVDRW LG GSA H55N, /DVDRW Samsung S183L, Case Avance C001,12cm fan Noctua,Eizo FlexScan S1961

Užívateľov profilový obrázok
Guru
Ban
Ban
Príspevky: 1286
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenèín (24)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Guru » Št 29. Jún, 2006, 12:34

jj bud nove kodeky, abo skus nastavit o jeden stupen nizsiu kvalitu na robeni videa... mozno to pomoze...
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"