Refill pre Canon Pixma IP4200

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Refill pre Canon Pixma IP4200

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 08. Jún, 2006, 15:04

Nazdar,

po dlhsom case mi dochadza originalna napln do vyssie uvedenej tlaciarne a mam dilemu, akej znacky kupit refill kit. Na nete som nasiel dve znacky: EkoColor a Crocodile, ktore maju v ponuke refill pre tuto tlaciaren a zaroven maju zastupenie aj na Slovensku.

Preto sa pytam, ci ma niekto prakticke skusenosti s tymito refill kitmi pre moju tlaciaren a ake su vysledky tlace.

Za postrehy dakujem.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Št 08. Jún, 2006, 15:20

s tymito refilkitami nemam skusenosti, ale ak su priamo vyrobcom urcene tak by tam nemal byt problem. Jeden moj znami - C.R.Man ma doma pixmu a lial donej bezne naplne a znicil hlavu (pixma ma v porovnani z beznou hlavou polovicny priemer trisky a preto sa tam leje obzvlast riedky atrament)

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 08. Jún, 2006, 15:48

Na strankach oboch vyrobcov su tie naplne pisane priamo pre konkretny typ tlaciarne, cize aj pre tu moju. Takze by nemal byt problem, ze zrno atramentu je vacsie ako tryska. Mna skor zaujima prakticka skusenost s tymito naplnami.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Št 08. Jún, 2006, 21:30

Po zlych skusenostiach s no-name atramentami by som uz iny ako originalny nekupoval, aj keD je mozno drahsi...podstatne lepsie to tlaci a nemoze sa ti prihodit nijaka nepekna prihoda...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 08. Jún, 2006, 22:35

velijura: pozeram, ze mas tu istu tlaciaren. Ake zle skusenosti si mal s noname naplnami? Mna teda nebavi kupovat predrazene naplne. A hlavne ked si viem spocitat, kolko vyjdu alternativne naplne. Vela ludi plni a nic sa nedeje. Len chcem nejake info, ktore z tych dvoch su lepsie. Obaja vyrobcovia davaju zaruku na to, ak sa tlaciaren pokazi vplyvom ich naplni, takze asi robia kvalitne refilly, ked si tak veria :)
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Št 08. Jún, 2006, 22:53

Ja som na svojej zatial nemenil, ale v praci mame Pixmu iP4000 a tou sa tlaci stale...boli tam kupovane nejake no-name atramenty pre ten typ (znacku si nepamatam) a farby boli doslova vyblite, nehovoriac o tom, ze moc dlho nevydrzali...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 08. Jún, 2006, 23:28

No ak myslis tym vyblite farby to, ze vytekali zo zasobniku, tak to je zlym upchatim otvorov. Inak ja na mojej tlacim vacsinou text (skripta a podobne), takze vydrz, stalost a vernost farieb ma nejak netrapi. A tych par obalov na CD a DVD co si spravim doma ma nezabije ked budu v horsej kvalite.
Skor ma zaujima ci to nejak neposaha hlavu alebo nieco ine v tlaciarni. Ale asi by nemalo, ked je to napln priamo pre ten typ tlaciarne, alebo sa mylim?
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Pi 09. Jún, 2006, 14:52

Nemyslel som vytekanie farby, to vobec nie...myslel som to, ze ak si tlacil, tak tie farby mali vzdy inu farbu ako by mali mat (po instalacii originalnych naplni to tlacilo normalne)...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1773
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaxMan » Pi 09. Jún, 2006, 16:03

Ked je to len ine podanie farieb ako pri originale, tak ma to velmi netrapi. Vsetka tlac je len pre osobnu potrebu a tam iny odtien nevadi. Len mam stale dilemu, ktoru znacku zobrat :(

Mam aj male porovnanie:
EkoColor Crocodile
+lepsia cena za ml -horsia cena za ml
+lepsia dostupnost -tazsie sa da zohnat na Slovensku
-horsie prislusenstvo +lepsie prislusenstvo
(prislusenstvo myslim: Crocodile ma nieco ako docking station pre napln aby pri plneni nevytiekla napln, EkoColor ma len lepky :( )

Zatial prevazuje EkoColor, ale rad by som vedel ake su skusenosti a podla toho sa rozhodnem.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"