ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
belas
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2014, 21:38

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa belas » So 13. Dec, 2014, 12:33

takže 4040 nova dosku mam dlhšie a už som bol nanej asi 2 mesiace vo windowse aj hral hry všetko ale chcel som len dokupit grafiku aby mi lepšie išli hry a nato som potreboval aj zdroj tak som to kupil nasadil a nejde už nič ALE volal som s jednym ujom poznam ho osobne a hovoril mi či som nemenil ZAPOjenie SATA KABLU Z HARDDISCU ale ja som menil pretože grafike je velka ako kkt a musel som posunut a slot vedla a to že ak mam v biose nastavene tak sa mi nespusti pc ale hovoril že ked dam staru grafiku a sata do toho isteho už by to malo ist tak mi ostava kupit sata kabel s pravoulou koncovkou a však aj ked som dal ako to bolo stale to nejde takže povedal ostava preinštalovanie windowsu a too som ešte nerobil takže dnes volam kamaratovi dufam že ma aj win7 na cd ,-- OZAJ neviete ked som si kupil novy počitač mam ktomu cdčka da sa pomocou niakeho preinštalovat win na taky isty ako mam teraz ? :D aaa neviem čo je AHCI a taketo sory :D

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 919
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa 4040 » So 13. Dec, 2014, 12:37

To že si zmenil zapojenie disku do iného Sata konektora na doske to nevadí.To iba stačí zmeniť botovanie v biose z toho disku na ktorom je OS ,ak je tam viacej diskov.Ak je to nová doska ,tak ja najskôr aktualizujem bios ,až potom dosku používam.Ak si to nespravil ,tak možno preto má doska problémy s novou grafikou.Pozri sa aká verzia biosu je na doske a aká je posledná dostupná na stránke ASUS.Ja používam iba dosky od Asus.Posledná verzia biosu na stránke je z 2.9.2014 verziaP8B75-M BIOS 1701.
http://www.asus.com/sk/Motherboards/P8B ... _Download/

belas
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2014, 21:38

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa belas » So 13. Dec, 2014, 13:07

tak mi porad ako zmenim bootovanie alebo čo mam spravit v biose aby to išlo presne cesty mi povec lebo ja to fakt nevedim čo kde je a dnes už mam v plane preinštalovat ....----- neviem aky mam bios neni to ani na doske ani na krabici od dosky... B75M-plus je moja doska
Naposledy upravil/-a belas v So 13. Dec, 2014, 13:17, upravené celkom 1 krát.

belas
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2014, 21:38

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa belas » So 13. Dec, 2014, 13:08

ako aktualizujem bios ?

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 919
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa 4040 » So 13. Dec, 2014, 13:16

Doska má UEFI bios ,takže žiadný problém.Akú verziu biosu máš tam teraz?Jew to tá doska na tom linku čo som dal vyššie?Ak áno stiahni si ten bios.Rozbaľ si ten bios a súbor daj ,najepšie na prázdny USB kľúč aby si potom neblúdil.
Naposledy upravil/-a 4040 v So 13. Dec, 2014, 13:19, upravené celkom 1 krát.

belas
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2014, 21:38

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa belas » So 13. Dec, 2014, 13:18

verziu neviem lebo nemam to nikde napisane :D ale važne aj s baterkou som poobzeral ddosku aj krabicu od dosky nviem aku verziu alebo mam zapnut pc a tam to budem mat volade ?

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 919
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa 4040 » So 13. Dec, 2014, 13:21

Hneď na prvej obrazovke v biose by malo byť aj info o biose.Napíšem Ti postup.Ak nájdem video čo som robil na doske B85M-G ,tak ho upnem.

belas
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2014, 21:38

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa belas » So 13. Dec, 2014, 13:25

BIOS verion 0601 ... hned na prvvej obrazovke,,, budem vdačny za video
MOJA doska je táto- https://www.alza.sk/asus-b75m-plus-d471 ... lternativy
Naposledy upravil/-a belas v So 13. Dec, 2014, 13:35, upravené celkom 1 krát.

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 919
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa 4040 » So 13. Dec, 2014, 13:29

Je to tá doska ako na tom linku?Pretože na stránke ani verzia 0601 nie je.Je tam iba verzia 0602 s dátumom 3.6.2012.Veď daj sem foto z tej obrazovky.Ak si v biose ,tak si všimni ponuku dole F7 a malo by ťa hodiť do Advanced menu.Potom F12 a bios Ti hodí Print Screen na USB kľúč ,ktorý tam pripojíš pred tým.Potom ten screen sem upni.

belas
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2014, 21:38

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa belas » So 13. Dec, 2014, 13:38

https://www.alza.sk/asus-b75m-plus-d471 ... lternativy tuto mam a verzia je henta naozaj :D poitač mam od 2012idem odfotit na mobile lebo je mi to jednoduchšie a uvidiš to tak isto

belas
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2014, 21:38

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa belas » So 13. Dec, 2014, 13:46

dobre spravil som to s USB print screen.. - http://prntscr.com/5gb0jg

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 919
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa 4040 » So 13. Dec, 2014, 13:46

Takže teraz dúfam správna doska:
http://www.asus.com/sk/Motherboards/B75 ... _Download/
Bios verzia 0601 s dátumom 26.9.2013.Odvtedy už vyšli 4 opravné biosy.Takže vyber si OS a stiahni poslednú verziu biosu B75M-PLUS BIOS 1001.Rozbalený súbor ulož na pre Teba najlepšie prázdny USB kľúč.Hore v pravo v tom okne je Tool.Cez to menu sa aktualizuje bios.Priprav si to USB.

Až potom keď som to nahral ,tak som zistil že som rýchlo klikal ,pretože ja to robím bežne ale napíšem Ti aj postup ak treba.
http://uloz.to/xL39FrfV/b85m-g-update-bios-3gp
Naposledy upravil/-a 4040 v So 13. Dec, 2014, 13:54, upravené celkom 1 krát.

belas
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2014, 21:38

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa belas » So 13. Dec, 2014, 13:53

ano doska je spravna ... dobre ako si vyberem OS ?? D myslis na cd operacny system ? :D tomujedinemu nechpaem inac na usb to už mam

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 919
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa 4040 » So 13. Dec, 2014, 13:55

Veď rozbaľ tú malú šípku pri ponuke Vyberte si OS na stránke Asus a potom klikni na Bios a pod tou verziou biosu na Globálny.

belas
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Po 22. Sep, 2014, 21:38

Re: ked som nasadil nove komponenty nejde nič

Príspevok od užívateľa belas » So 13. Dec, 2014, 13:58

dobre mam na prazdnom USB rozbalene to čo mi stiahlo win7 64 bit
----DO USB MAM DAT cely subor alebo len to ked rozbalim a otvorim rozbalneý subor a to čo je dnu ? :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"