Strana 1 z 1

Ako zvisim FSB ???

Napísané: So 03. Jún, 2006, 13:19
od užívateľa matej21
som precital asi 7 navodov na taktovanie,no ani 1 som uplne nepochopil,preco nemozu byt napisane fomou 1. urob ..... 2.potom stlac ... a zdvihni to na 8x250MHz ??
mam Sempron 2800 @1.6GHz , 8x200 , doska s chipsetom VIA K8T800 + VT8237,ram som kupil novu 1gb 400MHz,casovanie ani znacku neviem,som videl tu na fore ze to niekto taktol skoro na 8x350,tak to chcem aj ja zdvihnut,ale kde mam zvisit FSB,aky program,alebo kde to najdem v BIOSe,a tym ze zvysim FSB napr. na 8x250,sa nic nedeje s ramkou?? som uplny zaciatocnik,pls poradte :cry: :red:

Napísané: So 03. Jún, 2006, 14:06
od užívateľa robour
Na zaciatok, aky je to typ dosky? Znacka?
Pozri sem:
http://pretaktovanie.sk/modules.php?nam ... 1127060130

Napísané: So 03. Jún, 2006, 14:10
od užívateľa matej21
MSI

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6519707

Napísané: So 03. Jún, 2006, 14:29
od užívateľa matej21
robour napísal:Na zaciatok, aky je to typ dosky? Znacka?
Pozri sem:
http://pretaktovanie.sk/modules.php?nam ... 1127060130
to nevadi ze tam je athlon a ja mam sempron? viem ze v taktovani niesu velke rozdieli,ale aby som tym nieco neposral :roll:

Napísané: So 03. Jún, 2006, 14:37
od užívateľa miseno
no tak za prve, s touto doskou moc nenataktujes, lebo ta doska nema AGP/PCI lock, co je pre vysoke taktovanie zaklad.
Mal si sa najprv poradit ked si siel kupovat dosku na ktorej chces taktovat.
No a ten navod sa ti pokusim dat.
Takze tvoj procesor ako si pisal ide na 8x200MHz=1600MHz
V biose chod do cell menu: a v riadku CPU FSB Clock a tam nastav fsb ake chces, na zaciatok daj 220

Cool and Quit support daj disabled
Spread spectrum - Disabled
CPU ratio nechaj na 8
Dinamic overclocking nechaj disabled
AGP voltage 1,6V
DRAM voltage adjust daj +0,2V tak aby si tam mal 2,7V

Kedze MSI nema na nete lepsi manual tak sa memozem dostat k nastaveniam pamate. Bude to niekde v Advanced Chipset features alebo Advanced BIOS Features.
Tam si najdi polozku DDRAM frequency a nastav tam 333MHz

Toto by zatial malo stacit, ak ti to nabehne tak je dobre.
ALE kedze som tam nikde nevydel kde sa zvysuje napatia na CPU tak sa asi vysoko nedostanes a hlavne nie kvoli tomu ze to nema AGP lock.

Napísané: So 03. Jún, 2006, 14:53
od užívateľa matej21
miseno napísal:no tak za prve, s touto doskou moc nenataktujes, lebo ta doska nema AGP/PCI lock, co je pre vysoke taktovanie zaklad.
Mal si sa najprv poradit ked si siel kupovat dosku na ktorej chces taktovat.
No a ten navod sa ti pokusim dat.
Takze tvoj procesor ako si pisal ide na 8x200MHz=1600MHz
V biose chod do cell menu: a v riadku CPU FSB Clock a tam nastav fsb ake chces, na zaciatok daj 220

Cool and Quit support daj disabled
Spread spectrum - Disabled
CPU ratio nechaj na 8
Dinamic overclocking nechaj disabled
AGP voltage 1,6V
DRAM voltage adjust daj +0,2V tak aby si tam mal 2,7V

Kedze MSI nema na nete lepsi manual tak sa memozem dostat k nastaveniam pamate. Bude to niekde v Advanced Chipset features alebo Advanced BIOS Features.
Tam si najdi polozku DDRAM frequency a nastav tam 333MHz

Toto by zatial malo stacit, ak ti to nabehne tak je dobre.
ALE kedze som tam nikde nevydel kde sa zvysuje napatia na CPU tak sa asi vysoko nedostanes a hlavne nie kvoli tomu ze to nema AGP lock.
tak dikes,skusim to,ked som kupoval PC(asi prec pol rokom) som o taktovani nemal ani SAJNU,a takze dam vyssie FSB,a mam zvisit voltage,na procaku,ramke,alebo na maticnej??to mam taky pocit ze som v biose uz nasiel

Napísané: So 03. Jún, 2006, 15:26
od užívateľa miseno
ano a na procesore zvys napatie na 1,45V a ostatne naptia ako som ti napisal.

Napísané: So 03. Jún, 2006, 15:48
od užívateľa matej21
ked to vsetko urobim,tak len budem zvisovat FSB,a testovat v (som zabudol ako sa ten program vola),napis mi nazov toho programu pls,a ked budu aplikacie ist zle,tak to hodim spet,a ak sa pc uplne zatuhne,tak reset,a FSB sa hodi sam na povodnu hodnotu?a nasobic mam nechat na 8x?

Napísané: So 03. Jún, 2006, 15:54
od užívateľa matej21
a este mi pls napis cim si zmeriam teplotu cpu,a kolko je max. hodnota ??

Napísané: So 03. Jún, 2006, 16:03
od užívateľa miseno
teploty si bat az tak nemusis, semprony moc nehreju, s dobre vetranou skrinkou to uchladis, ale ked uz tak si stiehni everest home edition,
program na testovanie sa vola prime95, ale s nim to dlho trva na take zakladne overenie stabiliti ti staci sandra2006 a tam si spustis testy pre CPU, sam uvidis pokial sa dostanes, ale nezabudni ze ani disky nemaju moc radi vysoke fsb kedze nemas PCI lock.
No sak uvidis sam kam to pojde.

Napísané: So 03. Jún, 2006, 16:33
od užívateľa matej21
miseno napísal:no tak za prve, s touto doskou moc nenataktujes, lebo ta doska nema AGP/PCI lock, co je pre vysoke taktovanie zaklad.
Mal si sa najprv poradit ked si siel kupovat dosku na ktorej chces taktovat.
No a ten navod sa ti pokusim dat.
Takze tvoj procesor ako si pisal ide na 8x200MHz=1600MHz
V biose chod do cell menu: a v riadku CPU FSB Clock a tam nastav fsb ake chces, na zaciatok daj 220

Cool and Quit support daj disabled
Spread spectrum - Disabled
CPU ratio nechaj na 8
Dinamic overclocking nechaj disabled
AGP voltage 1,6V
DRAM voltage adjust daj +0,2V tak aby si tam mal 2,7V

Kedze MSI nema na nete lepsi manual tak sa memozem dostat k nastaveniam pamate. Bude to niekde v Advanced Chipset features alebo Advanced BIOS Features.
Tam si najdi polozku DDRAM frequency a nastav tam 333MHz

Toto by zatial malo stacit, ak ti to nabehne tak je dobre.
ALE kedze som tam nikde nevydel kde sa zvysuje napatia na CPU tak sa asi vysoko nedostanes a hlavne nie kvoli tomu ze to nema AGP lock.
mam take problemiky,CPU ratio mam nastavene na Auto,a ked dam manual,tak tam je len 4,a to nviem zmenit,nemozem najst DDRAM frekvencis,ani v tom chipset ...,a predsa som nenasiel ani ten Vcore :cry: