tlaciaren epson

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
deer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Martin

tlaciaren epson

Príspevok od užívateľa deer » Pi 02. Jún, 2006, 13:36

Zdravim, mam farebnu tlaciaren epson stylus c42sx.
Ked mi dojde farebna napln nemozem tlacit ani ciernobielo pokym nekupim novu farebnu. Napriek tomu ze farebne veci netlacim tak farebna napln sa mina nejako velmi casto (s tym nic neurobim, spotrebuje sa vela pri starte tlaciarne). Neviete poradit ako oklamat tu tlaciaren ze je plna farebna napln? Vopred diky
MB Asus A8V,CPUAthlon 64 3000+, RAM DDR 2GB, HDD WD 320GB/7200rpm., VGA GF6600, ATX 350W

Užívateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1253
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Modra

Príspevok od užívateľa Hrochy » Pi 02. Jún, 2006, 13:55

AKoze sa spotrebuje pri starte tlaciarne. Ono ti to vzdy vtedy nieco tlaci? Ak ano tak to nemoze byt :8O: . Urcite sa ti uvodna strana stale tlaci a to sa musi dat niekde vypnut.
Ja mam HP 920C a ked nemam farebnu napln, tak mozem tlacit len take dokumenty ako word, txt. Ale nieco nascanovane ako bmp, jpg, pdf mi vytlaci ako biely list. Pritom na laserovke to je pekne vidiet (skusal som vela nastaveni, editovanie v Photoshope a nic nepomohlo). Jednoducho to tak maju spravene ti vyrobcovia. Aby si co najviac minul a najviac platil. Okradaju nas!
Spoiler: ukázať
PC: C2D E8400@4.3GHz, Asus P5K + Freezer 13, 4x2GB Corsair 800MHz 4-4-4-12, GTX 660, 2 TB Hitachi, Samsung 850 PRO 256GB, 2 TB HDD WD Green, LCD DELL U2515H.
Notebooky:
DELL 110L - 1,7GHz PentiumM, 1,25GB RAM, 80GB HDD, 15" 1024x768
Macbook Pro retina 13 - i5 4258U @2.4GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13" 2560x1600
HP Elitebook 8440p - i5 580M, 6GB RAM, Samsung 840 EVO 250 GB, 14,1" 1366x768
HP Elitebook 2540p - i5 540M, 8GB RAM, Samsung 850 EVO 250 GB, 12,1" 1280x800
Lenovo G570 - i3, 8GB RAM, Samsung 850 PRO 256 GB, 15,6" 1366x768

Užívateľov profilový obrázok
deer
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 138
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Martin

Príspevok od užívateľa deer » Pi 02. Jún, 2006, 14:02

nie nic to netlaci, ale pri starte sa automaticky cistia hlavy a to spotrebuva farbu. na naplnach su male plosne spoje ktore sluzia na indikaciu stavu farby a tie potrebujem dako obist.
A stve ma prave to ze tlaciaren pouzivam iba na dokumenty word a excel, tak naco mam dopekla stale kupovat farebnu napln.
Ak to inak nepojde zadovazim si inu tlaciaren, ale chcem zistit este tuto moznost.
MB Asus A8V,CPUAthlon 64 3000+, RAM DDR 2GB, HDD WD 320GB/7200rpm., VGA GF6600, ATX 350W

Užívateľov profilový obrázok
Jeremi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2227
Dátum registrácie: Pi 02. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jeremi » Pi 02. Jún, 2006, 15:18

ja to riesim tak ze tlaciaren nevipinam iba ked idem z domu na dlksie

ps: mam epson c45
Lenovo ThinkPad T420s
Intel Core i7, 8GB RAM, 128 GB Samsung SSD, nVidia Quadro

Užívateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1253
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Modra

Príspevok od užívateľa Hrochy » Pi 02. Jún, 2006, 15:46

Ale pravda. Aj mne nejako zahadne zmizla farebna nalpn :o .
Asi to tym bude. Idem sa ja obhliadnut po ciernobielej laserovke. Aj tak su na tahaky najlepsie take :beee: .
Som videl ze predavaju ludia pouzite HP laserjet za 2500Sk s 1/2 naplnou. Mozno aj plna sa niedke najde.
Spoiler: ukázať
PC: C2D E8400@4.3GHz, Asus P5K + Freezer 13, 4x2GB Corsair 800MHz 4-4-4-12, GTX 660, 2 TB Hitachi, Samsung 850 PRO 256GB, 2 TB HDD WD Green, LCD DELL U2515H.
Notebooky:
DELL 110L - 1,7GHz PentiumM, 1,25GB RAM, 80GB HDD, 15" 1024x768
Macbook Pro retina 13 - i5 4258U @2.4GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13" 2560x1600
HP Elitebook 8440p - i5 580M, 6GB RAM, Samsung 840 EVO 250 GB, 14,1" 1366x768
HP Elitebook 2540p - i5 540M, 8GB RAM, Samsung 850 EVO 250 GB, 12,1" 1280x800
Lenovo G570 - i3, 8GB RAM, Samsung 850 PRO 256 GB, 15,6" 1366x768

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3756
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BKK, Thailand

Príspevok od užívateľa kOsTi » Pi 02. Jún, 2006, 15:55

No farebna sa mina preto lebo ked tlaciaren nema ciernu napln tak zacne miesat z farebnych...

Užívateľov profilový obrázok
Marek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 849
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Chorvátsky Grob

Príspevok od užívateľa Marek » Pi 02. Jún, 2006, 16:53

Tlaciaren vzdy miesa z farebnej kazety ked nemate nastavenu len ciernobielu tlac z ciernej kazety. Teda aspon na mojej HP3820 to tak bolo.

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Jofo » Pi 02. Jún, 2006, 17:14

No to ze ti nejde teraz tlacit je vlaste hnusny marketingovy tah vyrobcov, starsie tiskarny frcali aj bez jednej kazety, ale nove, napr aj moja HP PSC 1610 bez jednej kazety (hmm, tiez farebnej) odmieta tlacit. Proste vyrobca chce zarobit sposobom "ak xces tlacit, musis mat naplne obe".
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » Pi 02. Jún, 2006, 18:18

No ja silne pochybujem ze z farebnych namiesas ciernu...
Minaju sa preto, ako uz bolo spomenute, ze sa pri starte "prestreknu" trysky aby nezaschynali. Ked das na tlaciarni iba ciernobielu tlac tak ti akurat farebne veci vytlaci ciernobielo, ale s ciernu nemixuje, preco by aj malo... A ak nahodou ano tak to tak choro nastavili vyrobcovia o com tiez silne pochybujem. Je sice pravda ze sa zarabaja prave na toneroch a nie na tlaciarni samotnej ale toto sa mi uz zda silne pritiahnute za vlasy.
Inak ak by niekto vedel opravit zaschnutu epsonku c82 tak mi dajte vediet, zaplatim za opravu (nejako ;-) )
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

Užívateľov profilový obrázok
janda
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 171
Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa janda » Ut 06. Jún, 2006, 15:35

Z farebnej naplne sa da namiesat aj cierna farba! Vid Lexmark Z517, ktora sa standartne dodava len s farebnou naplnou...
To len tak na okraj... samozrejme, ze ked je v tlaciarni cierna napln, tak sa cierna/siva farba bude tlacit z nej...
PC Intel i5-2500K (Gelid Tranquillo rev.2) | Asus | 8GB RAM | Intel HD Graphics 3000 | WD 6400AAKS 640GB | WD 2000JS 200GB | Hitachi 7k250 160GB | Samsung SP1213N 120GB | Asus DRW-1604P | FRACTAL Define R4 | Seasonic M12II-520Bronze | HP L1706 | APC Back-UPS RS 500
NTB HP Pavillion DV6105ea | Intel Celeron M420 1,6GHz | 1536MB DDR2 667 | Intel GMA | Fujitsu 100GB SATA | LG DVDRW | Broadcom Wi-Fi | Seagate 40GB 2.5" IDE-USB
Network aDSL by Orange (Slow-a-net NO MORE!) | Glitel GT-318RI | Asus RT-16N

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"