Klavesnice - PS2 vs. USB

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Klavesnice - PS2 vs. USB

Príspevok od užívateľa pepek » Po 29. Máj, 2006, 12:43

:) chcem sa opytat, aky je rozdiel v klavesnici na usb alebo ps2, neviem ci je to o rychlosti ale ceny su priblizne rovnake. :) asi som lama..

Užívateľov profilový obrázok
Ohucany
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 193
Dátum registrácie: Ut 31. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava-Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ohucany » Po 29. Máj, 2006, 16:35

Ja myslim, ze je to jedno a nejaky velky rozdiel v tom neni. Ide o to ci mas dost volnych usb a co ti viac vyhovuje. Opravte ma ak sa mylim.
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel Core i7-3770 + Noctua NH-U9 + FUN Noctua NF-B9 | RAM: 2x 4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 GS | HDD: SSD ADATA Premier Pre SP900 128GB + WD 6400AAKS 640Gb | AUDIO: externá NI Audio Kontrol 1 | MONITOR: 24" Eizo FlexScan EV2436W | CASE: Corsair 550D Obsidian Series black | PSU: be quiet! Straight Power BQT E9-450W GOLD | Print: Canon Pixma TS8050 | Repro: Pioneer S-DJ05 | Sluchátka: In-ear Klipsch S4 | Peripheral: BT usb MSI

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Po 29. Máj, 2006, 16:46

je to uplne jedno :) ja by som bral PS2 port, naco zbytocne zaplnat USB... pre mysku by som volil USB

Užívateľov profilový obrázok
Nesqwik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 509
Dátum registrácie: So 04. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Nesqwik » Po 29. Máj, 2006, 17:33

nie som si na 100% isty ale myslim ze s USB mozes mat stalcenych viac klaves naraz ... opravte ma niekto ak sa mylim

Užívateľov profilový obrázok
midlet
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1361
Dátum registrácie: Pi 12. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Pezinok

Príspevok od užívateľa midlet » Po 29. Máj, 2006, 17:47

Nesqwik napísal:nie som si na 100% isty ale myslim ze s USB mozes mat stalcenych viac klaves naraz ... opravte ma niekto ak sa mylim
Trochu upresni. Ja som aj na PS/2 klavesnici robil Ctrl+C a Ctrl+V :wink:
MacBook Air 11.6" 128GB SSD | Apple iPad 3rd-gen 32GB WiFi black | 2x Apple TV | Time Capsule 1TB
Mac Mini i5 2,3GHz | 8GB DDR3 | Crucial M4 128GB | Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard | LG D2342 3D | Synology DiskStation DS211j 4TB
XBOX 360 + GH:WT World Tour Bundle...whoaaaa :-)

Užívateľov profilový obrázok
andynko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: St 31. Dec, 2003, 08:00
Bydlisko: Martin

hm

Príspevok od užívateľa andynko » Po 29. Máj, 2006, 18:32

Nesqwik napísal:nie som si na 100% isty ale myslim ze s USB mozes mat stalcenych viac klaves naraz ... opravte ma niekto ak sa mylim
mylis sa :D

Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » Po 29. Máj, 2006, 23:04

no ok ale ciste teoretiky , napr. na hry neni lepsia keyb na usb? koli rychlosti?

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » Po 29. Máj, 2006, 23:06

nie! sak klavesnica nema oneskorenie!

Užívateľov profilový obrázok
macgyver3
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: Po 20. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Zilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa macgyver3 » Po 29. Máj, 2006, 23:22

co sa tyka funkcnosti je to uplne jedno, klavesnica nema ani cas odozvy ani naroky na datovy tok, USB klavesnicu mozes odpojit aj pripojit zajazdy a ak mas notas ,tak ju mozes pouzit aj na notas ,lebo externa klavesnica je externa, a to je asi tak jedno v com je rozdiel, ja by som bral USB kedze mam aj notas ,ale tak je to na tebe

Užívateľov profilový obrázok
Nesqwik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 509
Dátum registrácie: So 04. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Nesqwik » Po 29. Máj, 2006, 23:32

nie som si na 100% isty ale myslim ze s USB mozes mat stalcenych viac klaves naraz ... opravte ma niekto ak sa mylim


mylis sa :D
Ospravedlnujem sa :red:

Užívateľov profilový obrázok
Willy
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 141
Dátum registrácie: So 06. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava - Ruzinov
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Willy » Ut 30. Máj, 2006, 00:06

USB klavesky mas hlavner robene na notebooky... dalej na usb klavesnici mas viac funkci a podfunkci tlacitok co na PS2ke nemas ;) + USB mas programovatelne tlacika ;) a ked si vyberas drahsiu klavesku tak tam mas mrte veci co nenajdes u PS2 multimedialnych klavesnic...

napr. na mojej USB klaveske mam pod tlacitkom O ... open (netusim ani jak to funguje :D ) alebo I - italic (coto je???:8O:) , U - under a pod blbosti ...
CPU: AMD FX-4100 | MB: ASUS M5A78L LE | GPU: Zotac GTX550Ti | RAM: 2x4Gb Kingston HyperX 1866MHz | HDD: WD 1Tb | SSD: OCZ Vertex 3 120Gb | SC: Xonar U3 | LED: ASUS 22" | PS: 530W

Užívateľov profilový obrázok
Ohucany
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 193
Dátum registrácie: Ut 31. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava-Petržalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ohucany » Ut 30. Máj, 2006, 00:27

Willy napísal:USB klavesky mas hlavner robene na notebooky... dalej na usb klavesnici mas viac funkci a podfunkci tlacitok co na PS2ke nemas ;) + USB mas programovatelne tlacika ;) a ked si vyberas drahsiu klavesku tak tam mas mrte veci co nenajdes u PS2 multimedialnych klavesnic...

napr. na mojej USB klaveske mam pod tlacitkom O ... open (netusim ani jak to funguje :D ) alebo I - italic (coto je???:8O:) , U - under a pod blbosti ...
vsetko co si tu napisal mam aj na PS2 klavesnici a nebola ani draha. Tie multimedialne funkcie a popisi tlacitiek vobec nezalezia od toho ci je USB alebo PS2.
MB: MSI Z77A-GD65 | CPU: Intel Core i7-3770 + Noctua NH-U9 + FUN Noctua NF-B9 | RAM: 2x 4GB Kingston DDR3 1600MHz CL9 HyperX X2 GS | HDD: SSD ADATA Premier Pre SP900 128GB + WD 6400AAKS 640Gb | AUDIO: externá NI Audio Kontrol 1 | MONITOR: 24" Eizo FlexScan EV2436W | CASE: Corsair 550D Obsidian Series black | PSU: be quiet! Straight Power BQT E9-450W GOLD | Print: Canon Pixma TS8050 | Repro: Pioneer S-DJ05 | Sluchátka: In-ear Klipsch S4 | Peripheral: BT usb MSI

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1105
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa KocuR » Ut 30. Máj, 2006, 08:27

K tomu stlacaniu viac klaves - tam nejde o dve klavesy ale o viac, napr. mne blbo v NFS keD som cuval do boku a pritom som drzal pohlad dozadu, ale ide o to, ktore klavesy, vtedy som myslel ze je to klavesnicou, ale teraz mam novu a furt to iste.

Inak aj PS/2 ide pripojit za jazdy... a aj fungovat bude, ako mys, tak klavesnica

Užívateľov profilový obrázok
VodnikIN
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 581
Dátum registrácie: Št 03. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Blawa ne
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa VodnikIN » Ut 30. Máj, 2006, 11:30

TomKocuR napísal: Inak aj PS/2 ide pripojit za jazdy... a aj fungovat bude, ako mys, tak klavesnica
Preco mne toto sakris nikdy nejde ;-)
To je podla mna hlavan vyhoda USB klavesnice, hocikedy ju mozes vytiahnut a opat zapojit a ide to. Inak som dlho na nu nadaval pretoze mi niekedy nefungovala napr pri instalacii xpciek, musel som zohnat ps2kovu, ale vsetko je samozrejme v nastaveni biosu ;-)
CPU AMD Barton XP 1833MHz@2200MHz (1.7V) -> Watercooled | MB Abit NF7-SL rev.2.0, NB -> Watercooled | RAM A-Data Vitesta 2x256MB | VGA Saphire Radeon 9600XT -> Watercooled | SOUND SB Audigy 2 | HDD Hitachi 7K250 160GB + Hitachi T7K250 160GB | DVD LG 4120B DVD-RW | CASE Avance B031 + AC Fan 3| PSU Chill Inovation 400W rev.2 | MONITOR Fujitsu-Siemens P19-2
Clen Obcianskeho Zdruzenia blava.net

Užívateľov profilový obrázok
Bdurex
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1753
Dátum registrácie: So 27. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Humenné (20)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bdurex » Ut 30. Máj, 2006, 21:35

Najlepsie je mat klavesnicu na USB a s pridavnim rozbocovac ktory meni USB na PS/2.JA to mam takto a ked mi treba USB tak mam USB a ked PS/2 tak PS/2. 8)
Powered by Core i7 2G & Samsung Galaxy S III

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"