Strana 1 z 1

Ronja

Napísané: Pi 26. Máj, 2006, 18:57
od užívateľa Matl0_w1C
takze pozna niekto tuto vecicku? chystam sa to stavat, len tak zo zvedavosti a chcem sa vopred inforomovat, alebo vas informovat :lol: , ci sa to oplati, nejake uskalia, vyhody/nevyhody, a myslim ze aj cena je dostupna, 10mbps, do cca 1-1,5Km

a na zaver nejake linky . ..
http://ronja.advel.cz/index_cz.php

http://www.chrudim2000.cz/ronja/odkazy/odkazy.html

Napísané: Pi 26. Máj, 2006, 19:47
od užívateľa VodnikIN
No ja, teda nie tak priamo ja jednu dokoncujem. Na 1-1.5km to bude teda vesele zameriavanie a skor uchytenie niekde kde tepelne vplyvy (leto/zima a pod) nehybu budovou na ktorej to bude prichytene. Clovek co mi teraz jednu ronju dava dokopy spravil spoj na 1.5km ktory siel da sa povedat bezproblemovo, ale pouzil 130mm kvalitne sosovky. Ja budem mat spoj na 600m s 90mm a to uz som pomaly na hranici kedy by bolo vhodne na prijimace pouzit 130ky sosovky.
Za dalsie, musis si zohnat suciastky co nie je tak uplne jednoduche a hlavne kvalitne suciastky pretoze ak kupis smejdy tak to budes x-krat prerabat a neuveritelne to preplatis.
Dalej treba davat pozor na vyber rur, pre istotu ich odtienit (prijimace) a dalsie prkotiny. Vhodny kabel, ekonomicke napajanie (12V/2A adapter).
BTW na tej stranke s navodmi je par hluposti ktore stoja za upgread, ak sa do toho naozaj pustis tak ti ich nejako poskytnem.

Napísané: Pi 26. Máj, 2006, 20:43
od užívateľa Matl0_w1C
v sucastkach problem nevidim, ako skor v funkcnosti- a tie sosovky, tie som nejake vhodne nenasiel, ty si zohnal kde?

Napísané: Pi 26. Máj, 2006, 20:49
od užívateľa VodnikIN
no ono je vlastne fuk ake pouzijes, hlavne nech su sklenene, ale tie 130ky chalan zohnal uz ani neviem kde a myslim ze ho jedna vysla na 750sk, ale boli perfektne. Inak tiez nie je ledka ako ledka, niektore su uplne nepouzitelne apricom ich predavaju na ronju

Napísané: Po 29. Máj, 2006, 13:14
od užívateľa Yoyo
U nas na sieti ich par mame napr jedna je jak je Tecso v Petrzalke...

ale ako sa robia s tym ti nepomozem...

Napísané: Ut 30. Máj, 2006, 11:35
od užívateľa Napster050
cital som o tomto uz davno na pctuningu, ale to ze sa to da vyrobit doma som nevedel. Neni su s tym nejake problemy ? Na to asi treba priamy vyhlad co ? Keby tam boli stromy by to asi neslo...

Napísané: Ut 30. Máj, 2006, 11:46
od užívateľa VodnikIN
Napster050 napísal:cital som o tomto uz davno na pctuningu, ale to ze sa to da vyrobit doma som nevedel. Neni su s tym nejake problemy ? Na to asi treba priamy vyhlad co ? Keby tam boli stromy by to asi neslo...
Ano, priamy vyhlad byt musi. Ono su s tym trochu problemy napr pri velmi hustom snezeni alebo hustej hmle. To ale byva iba par krat do roka.

Napísané: Ut 30. Máj, 2006, 15:27
od užívateľa Matl0_w1C
VodnikIN napísal:Ano, priamy vyhlad byt musi. Ono su s tym trochu problemy napr pri velmi hustom snezeni alebo hustej hmle. To ale byva iba par krat do roka.
:cry:
ja vidim problem este v cistote sosovky, sak to sa neda mat ju cely rok cistucku jak z krabice. . . a to sa potom prejavi aj na dosahu

Napísané: Ut 30. Máj, 2006, 15:56
od užívateľa Arius
mno s tym moc problem neni sak si pozri mas ju tienenu rurou a na strechch nemas tolko pracu co pri zemi...

Napísané: Ut 30. Máj, 2006, 17:34
od užívateľa VodnikIN
Matl0_w1C napísal:
VodnikIN napísal:Ano, priamy vyhlad byt musi. Ono su s tym trochu problemy napr pri velmi hustom snezeni alebo hustej hmle. To ale byva iba par krat do roka.
:cry:
ja vidim problem este v cistote sosovky, sak to sa neda mat ju cely rok cistucku jak z krabice. . . a to sa potom prejavi aj na dosahu
To sa riesi tak ze raz za pol roka vybehnes na strechu a tu sosovku utres ;-)