Zmena zo SATA2 na SATA

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
svabster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 937
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Zmena zo SATA2 na SATA

Príspevok od užívateľa svabster » Po 22. Máj, 2006, 22:29

No blbne mi komp asi preto lebo mam nforce4 ultra a mam sata2 potreboval by som od vas ako mozem zmenit na SATA nemozem to najst dik moc

Užívateľov profilový obrázok
midlet
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1361
Dátum registrácie: Pi 12. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Pezinok

Príspevok od užívateľa midlet » Po 22. Máj, 2006, 22:45

Vcera som jeden SATA2 disk daval do svojej skrinky a vsimol som si ze sa to meni jumperom na disku. Podobne jak na ATA diskoch master a slave...
MacBook Air 11.6" 128GB SSD | Apple iPad 3rd-gen 32GB WiFi black | 2x Apple TV | Time Capsule 1TB
Mac Mini i5 2,3GHz | 8GB DDR3 | Crucial M4 128GB | Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard | LG D2342 3D | Synology DiskStation DS211j 4TB
XBOX 360 + GH:WT World Tour Bundle...whoaaaa :-)

Užívateľov profilový obrázok
svabster
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 937
Dátum registrácie: St 24. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa svabster » Po 22. Máj, 2006, 22:49

tom myslis vazne ? ja myslim zmenu zo SATA300 na SATA150 .... tak sa to menit asi nebude si myslim

Užívateľov profilový obrázok
MaYo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 149
Dátum registrácie: So 26. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Malá ida (21)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MaYo » Po 22. Máj, 2006, 22:58

jj vzadu ako su konektory by sa to malo dat prejuprovat...
MB Epox 8KDA3I V3.x|CPU AMD Sempron64 2500+ 1400MHz@2100MHz (300x7) 1.4V| RAM Kingston 1024MB 400MHz |HDD Hitachi Deskstar P7K500 320GB P-ATA| VGA Point of view GeForce 6600GT 128MB + Zalman VF700-Cu| OPT. DVD-RW NEC 4570a; CD-ROM LG 52x| Display LG Flatron W2242T-PF| PSU Fortron FSP350-60THN-P 350W| Printer HP PSC 1410| Key and Mouse Logitech MK300|Repro Logitech X540

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5695
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » St 24. Máj, 2006, 19:02

ja nerozumiem, co vlastne chces..
ak chces aby ti disk isiel ako SATA150 prehod vzadu jumper..
Plne príležitostný moderátor.

Warrax
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 815
Dátum registrácie: So 25. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava - Dúbravka

Príspevok od užívateľa Warrax » Št 25. Máj, 2006, 00:16

Akurat dnes som to robil. Ano, je na to jumper vzadu.
Ale nakoniec mi to neblblo kvoli tomu, ale kvoli niecomu inemu, ale aj tak som si to nechal na Sata1, ved ked mi doska nepodporuje Sata2...
CPU: C2Q Q6600 (@3,0Ghz), Thermalright True Black, Enermax Magma MB: Asus P5Q Deluxe RAM: A-Data EE 2x2GB DDR2 PC8500 VGA: Asus 8800 GTS 512 MB +accelero S1 rev.2 HDD1: WD Velociraptor 300 GB WD3000GLFS + SQD 2.5 HDD2: WD10EARS 1TB (R.I.P.)+ Acutake Darkdisc2 PSU: Seasonic S-12 500W Case: Lian-Li PC8N Black Sound: audio-gd NFB11.32 Repro: M-Audio BX5a Deluxe Headph: Sennheiser HD600 / Samson SR-850 Mouse: A4tech Bloody V7N Mousepad: Corepad Keira/Corepad C1 medium

Užívateľov profilový obrázok
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 974
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

S-ATA

Príspevok od užívateľa Panoramix0903 » Ne 28. Máj, 2006, 12:30

Je blbost mat nastaveny disk na S-ATA II keD doska pozna len S-ATA I. Ale je pravdou, ze nie kazdy HDD ma vzadu jumper na prehodenie specifikacie.
PSU: Enermax Liberty 500W | MB: ASUS-P5K SE/EPU | CPU: Intel Core 2 Quad Q9400 | RAM: Qimonda 64T128020HU3SB 4x1GB DDR2
HDD: Western Digital RE4 5003ABYX | DVD±RW: Samsung SH­­−S183L S-ATA I | SOUND: Creative Sound Blaster Audigy 2 VE
VGA: Sapphire ATI Radeon HD5670 PCI-E | LCD: EIZO FlexScan S1931-NSA-BK | [ CASE: Lian-Li PC-7B Plus II
COOLERS: Thermalright XP-90C | FANS: 1x Enermax Cluster 92mm + 1x Noctua NF-R8 + 3x NF-S12

Užívateľov profilový obrázok
AjsTi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1353
Dátum registrácie: Št 31. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Ba-To

SATA

Príspevok od užívateľa AjsTi » Ne 28. Máj, 2006, 12:37

Toto napriklad nove maxtory nemaju ziadne sata , hitachi ma zase to ze disky SATA 2 od vyroby su nastavene na SATA 1 , akurat som dnes ich daval na sata 2 ked to moja doska podporuje. Myslim ze aj seagate bude mat jumper , ale na 100% to nemozem potvrdit. Som rad ze mam ULI ziadny problem s diskami ;)
8F. Nepocujes , nevidis , nevies. GUGL nieje iba vyhladavanie , je to ZIVOTNA FILOZOFIA. GUGL som JA.

Yoyo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 65
Dátum registrácie: Ne 20. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava-Petrzalka

Príspevok od užívateľa Yoyo » Po 29. Máj, 2006, 13:19

bacha na maxtory sata2 v nf4 doskach...
AMD Phenom II X3 720 BE 2800Mhz@3600Mhz 1,55v AM3 + CoolerMaster Hyper 212,| Gigabyte MA790FXT-UD5P AM3,| 4GB (2x2GB) DDR3 1600MHz CL9-9-9-24 CORSAIR TWIN3X XMS3,| Gigabyte N26OC-896H-B 216SP 576/1242/1998 @ 710/1468/2300,| WESTERN DIGITAL VelociRaptor 150GB, SAMSUNG SpinPoint F1 320GB,| Enermax MOD82+,| LG GH22LS30 SATA Black,| Thermaltake Matrix VX Black,| 22" LCD LG Flatron W2252TQ-PF

Užívateľov profilový obrázok
Jefry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 207
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Slovakia - sweet home. Koš

Príspevok od užívateľa Jefry » Ut 30. Máj, 2006, 00:24

Vsetky Hitachi 7TK250 su od vyroby nastavene na SATA1 uzivatel si SATAII moze aktivovat iba cez specialnu utilitu od hitachi stiahnutelnu na ich webstranke. To len pre zaujimavost Oka :) A ide to aj opacne.
Komp

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"