USB a VCore

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 974
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

USB a VCore

Príspevok od užívateľa Panoramix0903 » Št 18. Máj, 2006, 10:07

Zdravim.

Mam v pocitaci AMD A64 X2 3800+ s TCaseMax 63 stupnov, co je podla mna asi slusne. Jeho default VCore je 1.35V. Na 1.3V ide v pohode na 2400 MHz ( t.j. ako X2 4600+ ) pri teplote 54 stupnov ( blby case ) Bezne ho mam na 2000 MHz, pri 1.2V, vsetko mi ide stabilne ( Prime95, SuperPI, 3DMark 01,03,05,06 ) ale stava sa mi, ze pri pouzivani mojho 2GB USB kluca, mi obcas udaje zapise, tvari sa to, ze je vsetko OK, ale potom keD chcem tie udaje precitat, tak mi to zahlasi, ze tie subory su poskodene, a ze ich nevie precitat. Moze VCore napatie ovplynit zapis na USB disky? Pri 1.25V tento problem nebadam. Uz si niekedy pripadam ako paranoik. Nechapem, ze system je stabilny, az na zapis na USB disk pri tych 1.2V.
Naposledy upravil/-a Panoramix0903 v So 20. Máj, 2006, 11:58, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Guru
Ban
Ban
Príspevky: 1286
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenèín (24)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Guru » Št 18. Máj, 2006, 10:35

uf, tak s tymto som sa este nestretol, ale je patrne ze ked zvysis napetie na 1,25 a ide bez problemov, tak problem bude asi v tom...
alebo skus dak iny kluc ci to robi aj na nom a daj napetie na 1,2 :wink:
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4527
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Št 18. Máj, 2006, 16:01

...daj tomu normalnejsi nazov pls. presunute.

Užívateľov profilový obrázok
miseno
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2018
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Brno/Blawa

Príspevok od užívateľa miseno » Št 18. Máj, 2006, 16:35

pozri ja si myslim ze sa to da vyriesit takto. Das mu to napatie na 1,25V ved ten proc nijako tym netrpi a mas po probleme.
Mozno ze je to sposobene tym, ze ako znizis napajacie napatie na CPU tak sa nejakym sposobom znizi aj napatie signalu na USB, cez nejake stabilizatory spatne vazby a podobne, fakt neviem len tak udavam moznosti.
dell noťas

Užívateľov profilový obrázok
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 974
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

Re

Príspevok od užívateľa Panoramix0903 » So 20. Máj, 2006, 12:00

Vyriesil som to tak. Dal som tam 1.25V, zdvihlo mi to teplotu o 1 stupen, to sa da prezit. Takze teraz bezim na 2GHz keD nerobim nic s videom a MP3, a keD hej, tak to prepnem na 2.4GHz na 1.3V, a je to stabilne, a dostatocne ryche. Len skoda, ze X2 4000+ bude len na AM2...

Užívateľov profilový obrázok
marekmikita
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 57
Dátum registrácie: Ut 24. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: presov
Kontaktovať užívateľa:

re

Príspevok od užívateľa marekmikita » Št 01. Jún, 2006, 13:06

no moze ale su na to programi kde si mozes nastavit napatie usb

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"