PC sa po upgrade nezapne

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Užívateľov profilový obrázok
16cmfan
VIP
VIP
Príspevky: 3184
Dátum registrácie: Ne 12. Júl, 2009, 09:31
Bydlisko: Bardejov

Re: PC sa po upgrade nezapne

Príspevok od užívateľa 16cmfan » Ne 03. Jan, 2021, 18:24

skontroluj fakt ak sa da lupou piny... nadej umiera posledna. Ak budes mat nejaky ohnuty, vies kde je problem.. a s trochoi stastia a pevnej ruky ho das do skoro povodnej polohy... a PC ti nabehne
FHDgamemaschine: Asus PRIME B450 Plus + Ryzen 5 2600 (Noctua NH-U12S) + MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G + Crucial 2x16GB 3200Mhz + SSD OS 120GB Lite on + Patriot Burst 480GB + Samsung HD502IJ
NB: Dell E7240 Skylake Core i5 + 8GB RAM + FHD IPS Foun: Huawei P Smart Z
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals:27" Samsung Odyssey G5 + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + HP Premium headset

tahell
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: St 03. Feb, 2016, 17:57

Re: PC sa po upgrade nezapne

Príspevok od užívateľa tahell » Ut 05. Jan, 2021, 22:51

Marek125 napísal:
Ne 03. Jan, 2021, 16:19
Ono jako píše Dexter, najhoršie je keď si takto pokazis socket bez toho backplate to zasa nemôžeš dať reklamovať. Takto to vyzerá že si si to poškodil asi sám....
Pôvodný Backplate na doske je v poriadku. Ja som rezal z Backplatu z klasického chladiča, čiže vyreklamovať by to mohli :D
stanomx napísal:
Ne 03. Jan, 2021, 16:39
pokial sa ten backplate fakt nicoho nedotyka tak by to nemal byt problem
zohnal by som backplate z inej dosky a skusil rma (teda treba vyskusat ci na 100% doska)
___
inak ked vravis ze si to strihal kludne sa mohol backplate zohnut, take upravy je lepsie flexou robit
Ničoho sa nedotýkal, bola tam aj izolácia samozrejme a ohnutý tiež nebol. Radšej by som to robil flexou ale v byte máš celkom obmedzené možnosti :D
dexterav napísal:
Ne 03. Jan, 2021, 16:34
čo narobíš, každý máme niečo narováši :D
ale mauál je super vec a často sa dozvieš aj super veci
Manuál som študoval ale nikde som sa nevedel dopátrať k tomu, ako je to s tým backplatom. Takisto na internete som hladal a všetci to mali len s tým plechom, ktorý drží CPU, tak som sa rozhodol ho upraviť po svojom :D

//edit
Kúpil som druhú MB, všetko prehodil, ponapájal, chystám sa to nakopnúť a nič. PC sa teraz nedá ani zapnúť. Doska má RGB osvetlenie, to pri zapnutí zdroja iba blikne aj to nie vždy a ďalej nič. Skúšal som už poprepájať Front Panel ale vôbec žiadna zmena.
Je možné, že ak je CPU ko, PC sa nedá zapnúť ?
Teraz už nechápem naozaj ničomu. :?

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 21624
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: PC sa po upgrade nezapne

Príspevok od užívateľa dexterav » Ut 05. Jan, 2021, 23:00

prvý obrázok v návode na montáž ukazuje ako nič nemusíš robiť ani z doskou ani z backplate od EK a proste ho otočíš správnym smerom a namontuješ :D
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, Gainward Phoenix 3090 1,9/21,5GHz, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD,AE9 + Shure1540, LG 38GN950, Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 3060ti + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6380
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: PC sa po upgrade nezapne

Príspevok od užívateľa M1ch4l » Ut 05. Jan, 2021, 23:06

Ak je CPU KO, mohlo by to zapipat nejaky kod. Ale mozno su sposoby akym moze byt CPU KO tak, ze to tak doska nechyti.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 860 Evo 500GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Logitech G513 Carbon linear, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Užívateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1696
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Bydlisko: Bratislava

Re: PC sa po upgrade nezapne

Príspevok od užívateľa BiFino » Ut 05. Jan, 2021, 23:21

A zdroj je OK?
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 9 5900X
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
RAM: G.SKILL F4-4000C19D-32GTZKK @ 3600 MHz CL14
VGA: ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING 10G
HDD: 2x 10 TB WD RED raid0
SSD: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 2: Samsung 970 PRO 512 GB
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: Fractal Design Define 7 Black – TG + 6x 140 mm Be quiet! Silent Wings 3
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: Logitech G Pro Wireless
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: SteelSeries QcK Edge, XL
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation

tahell
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: St 03. Feb, 2016, 17:57

Re: PC sa po upgrade nezapne

Príspevok od užívateľa tahell » Ut 05. Jan, 2021, 23:30

BiFino napísal:
Ut 05. Jan, 2021, 23:21
A zdroj je OK?
Zdroj som prehodil do iného PC a išiel v pohode.
Napadlo ma už aj, že prehodím zdroj zo staršieho pc do nového, ale chýba mi tam 8 Pin napájanie na CPU.

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3219
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: PC sa po upgrade nezapne

Príspevok od užívateľa stanomx » Ut 05. Jan, 2021, 23:46

daj len 4 pin malo by to ist na 99%
je moznost ze na zdroji nieje dobrý konektor a niekedy ti to funguje a nikedy nie, skús pozrieť dovnútra a zahýbať káblami na 24pine a 2x4pine
RAMMSTEIN

tahell
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 19
Dátum registrácie: St 03. Feb, 2016, 17:57

Re: PC sa po upgrade nezapne

Príspevok od užívateľa tahell » St 06. Jan, 2021, 14:21

stanomx napísal:
Ut 05. Jan, 2021, 23:46
daj len 4 pin malo by to ist na 99%
je moznost ze na zdroji nieje dobrý konektor a niekedy ti to funguje a nikedy nie, skús pozrieť dovnútra a zahýbať káblami na 24pine a 2x4pine
PSU som prehodil zo staršieho PC, úplne rovnaký scenár. RGB blikne a PC sa nedá zapnúť, čiže zdroj môžeme vylúčiť.
Myslím si, že už zostáva iba CPU.

EDIT:
Kúpil som si druhý CPU z alzy na skúšku. CPU som hodil do novej dosky a počítač sa stále nedá zapnúť. Skúsil som použiť aj inú bedňu na zapnutie PC, či náhodou nieje zlomený kábel ku Front panelu. Žiadna zmena, pc je mŕtvy. Keď tak nad tým teraz uvažujem, MB, ktorú som kupoval z alzy už nemala štítkom prelepenú krabicu, proste už bola otvorená. Nejak som to neriešil, ale myslím si, že MB niekto vrátil poškodenú a Alza ju predáva s kľudom ďalej (nehovorím, že naschval, možno nevedia, že je poškodená. Niekto to vrátil, pretože sa mu nechcelo čakať na reklamačku). :furious:

MB som kupoval samozrejme ako nový kus a nie ako rozbalený alebo zánovný tovar.
Naposledy upravil/-a tahell v St 06. Jan, 2021, 17:09, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9668
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: PC sa po upgrade nezapne

Príspevok od užívateľa HellAngel » St 06. Jan, 2021, 16:34

To je mozne, ze si dostal uz pouzity kus. Objednaj este jednu dosku, zapoj to mimo bedne. Ja to stale vidim na zlu dosku
NB: Apple MacBookPro 2017

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"