PC neidentifikuje sieť

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Ut 19. Sep, 2017, 13:07

Zdravím Vás, mám taký problém. Mám starší PC, v ktorom je funkčná sieťová karta, no po pripojení kábla nechce identifikovať sieť.
Pre lepšiu predstavu situácie. :
PC používam vo vedľajšej izbe ako svoj hlavný pc z podpisu a cez stenu mám natiahnutý sieťový kábel
1, ak mám kábel pripojený cez externý usb sieťový adaptér sieť ide.
2, ak prinesiem pc do svojej izby a zapojím ho cez sieťovú kartu na kábel od svojho primárneho pc sieť ide.
Takže ani kábel ani sieťová karta nie sú zlé.
Avšak jakmile dám PC do druhej izby a zapojím cez sieťovú kartu, tak neidentifikuje sieť.
Adaptér mám len požičaný a nechcem kupovať za 15€ adaptér pre pc v hodnote 40€.
Vraj staršie sieťovky nevedia pracovať s priamym káblom tak som odstrihol koncovku a spravil to na krížený ani to nepomohlo :( (cez externý adaptér fungovali obe zapojenia, takže káble som musel zapojiť správne )
Viete mi poradiť ako sa dostať z tohto blúdneho kruhu ? :D
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Kingston HyperX 120Gb + Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPUC2Q q6600 @2.4ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI 9600gt

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3222
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 19. Sep, 2017, 13:15

preco ich neprepejas cez switch/router? na co je taketo priame prepojenie dobre?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6054
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 19. Sep, 2017, 13:43

kup si switch ci router, podla toho, co potrebujes.
taketo haluze s priamym prepajanim dvoch pc nerobi nikto a potom prirodzene nikto/nic s tym nepocita = cakaj problemy.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Ut 19. Sep, 2017, 13:58

Nepochopili ste, resp som sa zle vyjadril. ide o to že ja mám v svojej izbe router, do ktorého mám zapojený svoj pc a ten pc od vedľa. ja nechcem prepájať tie pc spolu napriamo. Ide o internet pre rodičov vedľa do spálne.
PS: Inak priame prepojenie mne vždy fungovalo :D teda na intráku na notebookoch age of empires sme si dávali bez problémov :D
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Kingston HyperX 120Gb + Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPUC2Q q6600 @2.4ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI 9600gt

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3222
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa molnart » Ut 19. Sep, 2017, 14:03

ako sa ti prejavuje ze neidentifikuje siet? nemas tam napevno nastavenu nejaku ip adresu?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Ut 19. Sep, 2017, 14:06

Nie nemám, hovorím ak ten kábel napojím do toho adaptéru pohoda ak do sieťovky, tak len také to loadovacie kolečko a potom výkričník že neidentifikovaná sieť. Skúšal som aj ovládače hocičo, ale ako píšem, ak ten pc prinesiem do svojej izby a pripojím ho s káblom ktorý používam vo svojom pc tak hneď všetko pohode ide.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Kingston HyperX 120Gb + Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPUC2Q q6600 @2.4ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI 9600gt

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6054
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 19. Sep, 2017, 14:33

Moze byt problem v kabli, sietovke stareho pc na nom nieco vadi, alebo je nejak slahnuta a takto sa to prejavuje v kombinacii s danym kablom - ked ti to na inom kabli ide.

Alebo skus ten kabel pre to starsie pc prepojit do ineho portu na routri - moze mat problem aj router na danom porte.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 676
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa 4040 » Ut 19. Sep, 2017, 14:37

Správca zariadení-Sieťové adaptéry je všetko v poriadku ? Spusť si cmd, ako správca a napíš tam ipconfig/all a daj sem screen.Môžeš dať z jednej aj druhej sieťovky.Máš nastavené Získať adresu IP automaticky ?

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 451
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Ut 19. Sep, 2017, 16:36

Sieťové adaptéry sú v poriadku, skôr jak hovorí shiro, ale nerozumiem tomu, možno nejaký uplne iný kábel, len problém je že to je asi 3 metrový a koncovky som nahadzoval sám nakoľko ich nepretlačím cez stenu. No kábel je ok, pretože cez adaptér ide net v pohode. Toto sú tie zázraky PC sveta, ktoré nikdy nepochopím :( Oplatí sa radšej investovať do usb wifi adaptéru ? na alze to stojí asi 5e možno mi to ušetrí duševné zdravie.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Kingston HyperX 120Gb + Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPUC2Q q6600 @2.4ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI 9600gt

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 676
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa 4040 » Ut 19. Sep, 2017, 16:51

Mal si sem dať screen.

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1059
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: PC neidentifikuje sieť

Príspevok od užívateľa Famous » Ut 19. Sep, 2017, 22:00

Reinstall winu asi nehrozi, ja ked dostanem PC, ktoremu nejde net tak odinstalujem antiviraky (vacsina ludi ma aspon tri, aby boli poriadne chraneni) a ked to nejde ani tak, tak skusim WinSockFix, este sa mi nestalo, ze by to neslo.

Popripade skus ine softy z tejto stranky:
https://www.raymond.cc/blog/repair-xp-a ... -with-icr/
CPU: i5-6600K @4600MHz Cooler: Ninja 4 MB: Asus VIII Gene GPU: Gainward Phoenix non-GS 1070
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL15 SSD: Samsung 840 EVO, 250GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Nanoxia Deep Silence 4

Napísať odpoveď

Návrat na "Hardware všeobecne"