Flac nechce prehrávať

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
sendy plankton
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Ut 12. Júl, 2011, 02:49

Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa sendy plankton » Št 25. Okt, 2012, 21:38

Ahojte,
nakoľko mám takmer celú zbierku hudby vo flac formáte je to celkom problém. Všetko išlo v poriadku len odrazu mi neprehrá tento formát žiaden prehrávač. Skúšal som reinstall prehrávačov (winamp, gomplayer, win player) ani ťuk. Prebehol som počítač anitivírusom či nie som nakazený- negatívne. Skúšal som aj pôvodný flac súbor skonvertovať do mp3. Išlo v poriadku čiže zdrojový súbor musí byť v poriadku tiež. Absolútne netuším čo s tým môže byť, keďže som nerobil ani žiadne zmeny s kodekmi a ako píšem stalo sa to odrazu. Nejaké nápady?
Ďakujem


(nevedel som presne kam prípevok umiestniť; pardón za eventualny spam)
moja mašina: Lenovo IdeaPad Y560

insomniac
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1094
Dátum registrácie: Ne 17. Júl, 2011, 22:45
Bydlisko: Košice

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa insomniac » Št 25. Okt, 2012, 22:59

skús ešte AIMP2, najlepšie vo verzii 2.51.330. má vlastné kodeky. prípadne ešte VLC-čko. tiež má vlastné kodeky.

ale niečo si predsa len musel vykonať v systéme. sama sa ani myš nevy...rie ;) čo si (od)inštaloval a prestavoval?

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6209
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa M1ch4l » Pi 26. Okt, 2012, 00:22

chyba ti kodek?
pouzivaj foobar na prehravanie hudby
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 850 Evo 250GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Roccat ARVO, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Užívateľov profilový obrázok
sendy plankton
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Ut 12. Júl, 2011, 02:49

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa sendy plankton » Pi 26. Okt, 2012, 19:59

winamp by mal mat tiež vstavané kodeky. Systém som si preinštaloval z obrazu disku asi pred 2 mesiacmi. Všetko fičalo hudbu som samozrejme od vtedy počuval a išla. Jediné zmeny čo ma napadli je windows upadte. Už mi s pár vecami "pomohol" tak dúfam že zas nebudem musieť poďakovať developerom...
moja mašina: Lenovo IdeaPad Y560

insomniac
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1094
Dátum registrácie: Ne 17. Júl, 2011, 22:45
Bydlisko: Košice

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa insomniac » Pi 26. Okt, 2012, 22:42

používaj hociktorý iný prehrávač audia okrem winampu a wmp. ešte aj VLC-čko bude vždy lepšia voľba

nemáš zapnutú obnovu systému? nemáš tam nejaký bod obnovy pred poslednými aktualizáciami? treba skúsiť ...

a ako sa prejavuje to, že ti to nejde prehrať? žiadna chybová hláška ani len chybový kód?

Užívateľov profilový obrázok
sendy plankton
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Ut 12. Júl, 2011, 02:49

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa sendy plankton » Pi 26. Okt, 2012, 23:17

nie žiadna chybová hláška. Proste stopáž 00:00 a nič sa nedeje. Gom píše že poškodený súbor a win player že mu chýbajú kodeky. Zajtra skúsim iný player a uvidím čo to spraví.
moja mašina: Lenovo IdeaPad Y560

Užívateľov profilový obrázok
sendy plankton
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Ut 12. Júl, 2011, 02:49

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa sendy plankton » Ne 28. Okt, 2012, 14:27

OK tak sa ospravedlňujem za spam. Vyzerá to tak, že sa mi bili kodeky winampu a goomplayera. ďakujem za rady už mi všetko fičí po preinštalovaní obidvoch programov.
moja mašina: Lenovo IdeaPad Y560

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6209
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa M1ch4l » Po 29. Okt, 2012, 13:16

prilis vela prehravacov je zlo :)
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 850 Evo 250GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Roccat ARVO, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

insomniac
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1094
Dátum registrácie: Ne 17. Júl, 2011, 22:45
Bydlisko: Košice

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa insomniac » Po 29. Okt, 2012, 13:26

jo a ešte si ich znova pekne odinštaluj a nahoď si prehrávač, nie "prehrávač"

Užívateľov profilový obrázok
sendy plankton
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Ut 12. Júl, 2011, 02:49

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa sendy plankton » Po 29. Okt, 2012, 19:23

nepochopil som insomniac...
moja mašina: Lenovo IdeaPad Y560

Užívateľov profilový obrázok
Courage_SK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1633
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2010, 19:52
Bydlisko: Považská Bystrica - Rozkvet
Kontaktovať užívateľa:

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa Courage_SK » Po 29. Okt, 2012, 20:28

Asi Ti naznačuje svoje nesympatie k prehrávaču, ktorý používaš :laugh:
Tak povedz insomniac čo odporúčas.
CPU AMD Phenom II X4 955@3,9GHz + Gelid Tranquillo Rev.2
MB Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 2.1) GPU MSI GT 9600 512MB 700MHz@750MHz
RAM
Corsair Vengeance DDR3 4GB 1600MHz CL9
PSU
Coolermaster 600W SILENT Pro Mouse Logitech MX 518
Fan regulator
Zalman Fan Mate 2 Wheel MOMO Racing Force Feedback
LCD
Dell U2312HM

insomniac
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1094
Dátum registrácie: Ne 17. Júl, 2011, 22:45
Bydlisko: Košice

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa insomniac » Po 29. Okt, 2012, 21:00

už som to tu písal. niečo čo má vlastné kodeky. AIMP2 (skvelá náhrada Winampu - používam už 5 rokov).
michal spomenul foobar. tento prehrávač je založený na knižnicovom zobrazovaní, v minulosti ma ohúril najmä
tým, koľko málo HW prostriedkov spotrebuje (kedysi v roku 2006 to bolo tuším 1900 KB v RAM)

winamp dobou úplne dok*urvili. a to hlavne tým, že chceli prachy vytrieskať zo všetkého, aj z toolsov na ripovanie,
tagovanie a podobne. neviem ako to je teraz, ale týmto ma winamp v dobe, keď som hľadal dobrý prehrávač, ktorý
bude mať tieto veci zadarmo, úplne odrovnal. a zbytočne ho postupne prečačkali až sa stal dosť HW náročným

svojej doby bol fajn, a držte si klobúky čo napíšem, iTunes. aj ten dočačkali a trebalo na to pomaly neviem aké PC.

ale nechcem ti tu niečo vnucovať, no winamp, pokiaľ viem, je stále o tom istom. pokiaľ hľadáš niečo podobné, tak
ti radím ten AIMP2. vyzerá na 98% rovnako, čiže pre týpka ktorý prechádza z winampu to bude prijateľná voľba.

ale kľudne používaj aj winamp. koniec koncov hlavne že tvoj problém sa ti vyriešil ;)

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5725
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa killswitch » Po 29. Okt, 2012, 21:41

ja myslim, ze ma dnes kazdy druhy clovek doma 8GB ram a uplne naslapany procak, takze riesit nejaku HW narocnost je imo trosku mimo. vyberaj podla inych kriterii. vzhlad/uzivatelske rozhranie + doplnkove funkcie.

osobne pouzivam naskinovany winamp. ma to media library + dokaze nahadzovat veci do apple shuffle a nexus 7, ktore pouzivam.
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
sendy plankton
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Ut 12. Júl, 2011, 02:49

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa sendy plankton » Ut 30. Okt, 2012, 00:29

Nechcem sa nijako zastávať winampu, ale vstavané kodeky má tiež. Dosť tu záleží aj na tom čo všetko chcete roboť v prehrávači. Mne je konkrétne tagovanie na nič takže používam free verziu. Ten bordel a reklamy to všetko sa dá vyfiltorvať pri inštalácii. Ale vážne jediný dôvod pre ktorý neprejdem na iný prehrávač kým mi nejaký ponúkne niečo podobné je docked toolbar. V ľavo mám playlist, hore prehrávač. Ušetrí mi to strašne veľa preklikávania :D Library, skinny a všetok ten bordel čo ponúkajú ani neinštalujem. Potom mám winamp agentov ešte aj v mp3ke, aj na usb-čku.
moja mašina: Lenovo IdeaPad Y560

Užívateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Príspevky: 6209
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Kysucký Lieskovec / Praha

Re: Flac nechce prehrávať

Príspevok od užívateľa M1ch4l » Ut 30. Okt, 2012, 00:42

mne foobar zerie 120 mega pamate zhruba
konkretne teda pouzivam foobar + wasapi, cim obchadzam windows, a mal by som tym ziskat lepsi zvuk. Ale nechce sa mi to porovnavat.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ NuForce uDAC v2
Bike: Scott Aspect 20 2012 black/green; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU i7 4790K bez OC + Noctua U12S; MB Sabertooth Z97 Mark 2; RAM HyperX Fury 16 GB; GPU RTX 2070 Armor; OS SSD 850 Evo 250GB; Storage 860 QVO 2TB, WD Black 2TB; PSU Seasonic G550; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Roccat ARVO, Logitech G903 + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Napísať odpoveď

Návrat na "Programy a problémy s nimi"