Google Chrome

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8210
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Reputácia: 21
Bydlisko: KE/BT

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa stiv »

Fujky. :laugh:
Spoiler: ukázať
Crosshair VIII Dark Hero, Ryzen 9 5900X + EK-Quantum Velocity, F4-3800C14Q-32GTZN, RTX 3090 + EK-Quantum Vector, Caselabs SMA-8, Optane 900P, SN850, 970Pro, 960 Pro, 2x850Pro, Corsair AX1600i, HW Labs 2x480 + 360mm, Aquaero 6XT, 12x NF-A12x25, 2x B14-PS BE, HEATKILLER® Tube 200 D5, Bitspower.
UP3216Q, Vortex Race 3, G903 Hero, G440, C980, Adam A7X, Aune S6, MMX300 v2
DS918+, IronWolf Pro 10TB, RT2600ac, 2x MR2200ac.
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2485
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa patro16 »

Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
LeaR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 669
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31
Reputácia: 14
Bydlisko: BA

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa LeaR »

Chalani nestretol sa niekto s problemom, ze mu nahodne miznu resp. nezobrazuje korektne favicony pri bookmarkoch ?

Proste vzdy po otvorení chrome (je jedno na akom zariadeni - ucet mam prepojeny na 3PC - 2 Win, 1 Linux) mi minimalne pri jednej zalozke chyba ikona/favicon.

Takto to vyzera momentalne, ked zatvorim a otvorim chrome obrazok bude chybat napr pri Outlooku. Bohuzial momentalne sa mi obrazok neda nahrat inak, firemna politika blokuje vsetky obrazkove servre.

https://ctrlv.cz/H4Y2

Skusal som preinstalovat Chrome na vsetkych zariadeniach (vyskusal aj portable verziu); odstranil vsetko co ostalo po Chrome v APPLOCAL; vymazanie komplet historie/odstranenie cookies; odhlasenie/prihlasenie do Chrome uctu; resetovanie synchornizacie cez https://chrome.google.com/sync?hl=sk...

dokonca aj ked zalozku odtranim a nanovo ju pridam, tak po nejakom case opat prestane niekedy zobrazovat favicon.

Nieco by som mohol este vyskusat ? Diky
MB: MSI Z370 PC PRO CPU: Intel Core i5-8600K 4,5GHz CPU FAN: be quiet! Dark Rock 3 RAM: Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz XMP GPU: MSI GTX 1060 GAMING X 6GB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB + Western Digital 2.5" Elements 1TB SSD: Samsung 860 EVO 500GB PSU: EVGA SuperNova G2 550W CASE: NZXT Source 340 MONITOR: Dell P2417H Professional 24'' OC 67Hz MOUSE: Logitech G403 Prodigy MOUSEPAD: Steelseries QcK + KEYBOARD: Cooler Master Storm Quickfire XT Mechanical (Blue) HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud OS: Windows 10 PRO 64bit PHONE: Samsung Galaxy S10 128GB NTB: Lenovo Thinkpad L390 13,3"
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7139
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Reputácia: 3
Bydlisko: Košice

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa Leon »

Mne všetky ikonky ukazuje, a to mám asi 950 záložiek :D
.
Používateľov profilový obrázok
LeaR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 669
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31
Reputácia: 14
Bydlisko: BA

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa LeaR »

Dobre díky :laugh:
MB: MSI Z370 PC PRO CPU: Intel Core i5-8600K 4,5GHz CPU FAN: be quiet! Dark Rock 3 RAM: Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz XMP GPU: MSI GTX 1060 GAMING X 6GB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB + Western Digital 2.5" Elements 1TB SSD: Samsung 860 EVO 500GB PSU: EVGA SuperNova G2 550W CASE: NZXT Source 340 MONITOR: Dell P2417H Professional 24'' OC 67Hz MOUSE: Logitech G403 Prodigy MOUSEPAD: Steelseries QcK + KEYBOARD: Cooler Master Storm Quickfire XT Mechanical (Blue) HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud OS: Windows 10 PRO 64bit PHONE: Samsung Galaxy S10 128GB NTB: Lenovo Thinkpad L390 13,3"
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7139
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Reputácia: 3
Bydlisko: Košice

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa Leon »

A teda ešte sa mi ani nestalo aby mi neukázalo. Ukáže mi prázdnu ikonku iba vtedy keď prepíšem na starej link, tzn tvári sa ako "nenačítaná". Ale keď ju potom otvorím, tak si obrázok zo servera stiahne a funguje normal. Či to nie je iba u špecifických záložiek čo sa týka určitých programov ? Alebo ti to robí random aj u iných obyčajných webov?
.
Používateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8210
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Reputácia: 21
Bydlisko: KE/BT

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa stiv »

Mne sa obcas stane ze je biela kym na nu nekliknem. Ale je to zriedkave.
Spoiler: ukázať
Crosshair VIII Dark Hero, Ryzen 9 5900X + EK-Quantum Velocity, F4-3800C14Q-32GTZN, RTX 3090 + EK-Quantum Vector, Caselabs SMA-8, Optane 900P, SN850, 970Pro, 960 Pro, 2x850Pro, Corsair AX1600i, HW Labs 2x480 + 360mm, Aquaero 6XT, 12x NF-A12x25, 2x B14-PS BE, HEATKILLER® Tube 200 D5, Bitspower.
UP3216Q, Vortex Race 3, G903 Hero, G440, C980, Adam A7X, Aune S6, MMX300 v2
DS918+, IronWolf Pro 10TB, RT2600ac, 2x MR2200ac.
Používateľov profilový obrázok
LeaR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 669
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31
Reputácia: 14
Bydlisko: BA

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa LeaR »

Leon napísal: Št 31. Jan, 2019, 15:05 A teda ešte sa mi ani nestalo aby mi neukázalo. Ukáže mi prázdnu ikonku iba vtedy keď prepíšem na starej link, tzn tvári sa ako "nenačítaná". Ale keď ju potom otvorím, tak si obrázok zo servera stiahne a funguje normal. Či to nie je iba u špecifických záložiek čo sa týka určitých programov ? Alebo ti to robí random aj u iných obyčajných webov?
Hej robi to pri random weboch, jeden den chyba ikona napr. pri csfd.cz, dalsi den pri Facebooku a Pretaktovanie.sk, dalsi den pri Outlooku atd.

Niekedy nemam ikony ani pri 4-5 weboch naraz.

Samozrejme ked web otvorim tak favicon sa zrazu objavi aj na zalozke - nanovo si ho predpokladam nacita.

Akoze neni to nic zavazne, no ked tam mam 4-5 zaloziek bez ikony celkom ma to vytaca.
MB: MSI Z370 PC PRO CPU: Intel Core i5-8600K 4,5GHz CPU FAN: be quiet! Dark Rock 3 RAM: Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz XMP GPU: MSI GTX 1060 GAMING X 6GB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB + Western Digital 2.5" Elements 1TB SSD: Samsung 860 EVO 500GB PSU: EVGA SuperNova G2 550W CASE: NZXT Source 340 MONITOR: Dell P2417H Professional 24'' OC 67Hz MOUSE: Logitech G403 Prodigy MOUSEPAD: Steelseries QcK + KEYBOARD: Cooler Master Storm Quickfire XT Mechanical (Blue) HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud OS: Windows 10 PRO 64bit PHONE: Samsung Galaxy S10 128GB NTB: Lenovo Thinkpad L390 13,3"
Používateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1729
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24
Reputácia: 11
Bydlisko: Bratislava

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa BiFino »

Chrome kontroluje čo máte v PC konkrétne "chrome software reporter tool" a môže vyťažovať CPU (okrem špehovania...). Tu je návod ako ho vypnúť/odstrániť. https://www.askvg.com/how-to-disable-or ... n-windows/
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 9 5900X
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
RAM: G.SKILL F4-4000C19D-32GTZKK @ 3600 MHz CL14
VGA: ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING 10G
HDD: 2x 10 TB WD RED raid0
SSD: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 2: Samsung 970 PRO 512 GB
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: Fractal Design Define 7 Black – TG + 6x 140 mm Be quiet! Silent Wings 3
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: Logitech G Pro Wireless
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: SteelSeries QcK Edge, XL
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2485
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa patro16 »

Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11851
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Reputácia: 5
Bydlisko: Košice

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa loleqboleq »

Myslím, že všetko, čo sa deje okolo Chrome je skvelý argument, prečo konečne prepnúť na Firefox s NoScriptom, alebo ostatné ako Brave (tam ale bude, predpokladám, rovnaký exploit, kedže beží Chromiume) alebo trebárs Waterfox, kde okrem iného sa myslí aj na bezpečnosť.
CASE: CM NR200P + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair SF750 MB: MSI B550I Edge CPU: Rezeň 3900X + EVGA CLC 280 GPU: GTX 1080Ti un-Strix-ed RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO + MP510 Moňas: >>>tu bude LG 42" OLED TV<<< Myš: Logitech G403 Wireless Klávka: Gamdias Hermes Ultimejtis Audiofekália: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Používateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2171
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Reputácia: 7
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa lepermessiah »

@loleqboleq sice pouzivam FF, ale lezie mi na nervy ako si to nevie zapamatat session .. ked nahodou necham otvorene 2-3 okna kde mam taby, tak sa mozem s nimi rozlucit, po obnoveni session mam len jedno okno s tabmi (to, ktore bolo naposledy otvorene)

Za mna zatial najpouzitelnejsi Vivaldi, ale aj tak mam primarny FF, lebo Chrome s tymi zmenami UI ma uz uplne dozral
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C
Používateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11851
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Reputácia: 5
Bydlisko: Košice

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa loleqboleq »

No neviem ako u teba ale ja som práve skúsil 3 okná, v každom pár tabov a po znovu-spustení mám všetky aktívne. Plus pre také prípady má aj FF alternatívy ako napríklad Session Buddy v Chrome (už toľko krát ma SB zachránil, že som už aj stratil prehľad).
CASE: CM NR200P + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair SF750 MB: MSI B550I Edge CPU: Rezeň 3900X + EVGA CLC 280 GPU: GTX 1080Ti un-Strix-ed RAM: Viper Steel 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO + MP510 Moňas: >>>tu bude LG 42" OLED TV<<< Myš: Logitech G403 Wireless Klávka: Gamdias Hermes Ultimejtis Audiofekália: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Používateľov profilový obrázok
LeaR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 669
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31
Reputácia: 14
Bydlisko: BA

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa LeaR »

LeaR napísal: Št 31. Jan, 2019, 15:51
Leon napísal: Št 31. Jan, 2019, 15:05 A teda ešte sa mi ani nestalo aby mi neukázalo. Ukáže mi prázdnu ikonku iba vtedy keď prepíšem na starej link, tzn tvári sa ako "nenačítaná". Ale keď ju potom otvorím, tak si obrázok zo servera stiahne a funguje normal. Či to nie je iba u špecifických záložiek čo sa týka určitých programov ? Alebo ti to robí random aj u iných obyčajných webov?
Hej robi to pri random weboch, jeden den chyba ikona napr. pri csfd.cz, dalsi den pri Facebooku a Pretaktovanie.sk, dalsi den pri Outlooku atd.

Niekedy nemam ikony ani pri 4-5 weboch naraz.

Samozrejme ked web otvorim tak favicon sa zrazu objavi aj na zalozke - nanovo si ho predpokladam nacita.

Akoze neni to nic zavazne, no ked tam mam 4-5 zaloziek bez ikony celkom ma to vytaca.
Tak len doplnim, co sa mi podarilo zistit, preco mi nezobrazuje favicony pri niektorych weboch.

Cele to sposobuje (v mojom pripade) zapnuta synchronizaia bookmarkov v mobilnej verzii Chrome. Skusal som vytvorit aj uplne novy ucet (predtym odmazane vsetky APP DATA, resetovana synchronizacia na google ucte), popridavat nejake zalozky. Ked som sa pod tymto novym uctom prihlasil na dalsi PC - zalozky boli OK, akonahle som sa prihlasit s uctom do mobilneho Chromu a zapol synchronizaciu vsetkeho - opat nezobrazovalo korektne niektore zalozky.

Musel som resetovat synchronizaciu na Google ucte a vypnut synchronizovanie zaloziek v telefone (Chrome, ios - najnovsie verzie) a uz je to OK.
MB: MSI Z370 PC PRO CPU: Intel Core i5-8600K 4,5GHz CPU FAN: be quiet! Dark Rock 3 RAM: Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz XMP GPU: MSI GTX 1060 GAMING X 6GB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB + Western Digital 2.5" Elements 1TB SSD: Samsung 860 EVO 500GB PSU: EVGA SuperNova G2 550W CASE: NZXT Source 340 MONITOR: Dell P2417H Professional 24'' OC 67Hz MOUSE: Logitech G403 Prodigy MOUSEPAD: Steelseries QcK + KEYBOARD: Cooler Master Storm Quickfire XT Mechanical (Blue) HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud OS: Windows 10 PRO 64bit PHONE: Samsung Galaxy S10 128GB NTB: Lenovo Thinkpad L390 13,3"
Používateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7139
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Reputácia: 3
Bydlisko: Košice

Re: Google Chrome

Príspevok od používateľa Leon »

Skúšali ste niekto dark mode na 74.x ? Chcel som to včera nastaviť ale nemám chrome celý tmavý. Všetko je tmavé, aj ikienko s URL adresou, ale lišta so záložkami a otvorenými tabmi sú biele. Niekto kto to vyriešil ?
.

Návrat na "Programy a problémy s nimi"