Všetko o Opera prehliadavači

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
ramaya
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1533
Dátum registrácie: Št 04. Feb, 2010, 02:37
Bydlisko: Bratislava, Lučenec

Re: Opera 11.x

Príspevok od užívateľa ramaya » Ut 06. Dec, 2011, 20:22

A s tým mojím problémom o pár príspevkov ďalej čo robiť ?
To fakt nikomu nerobí len mne ??
Ak niekoho niečo napadá , tak sem s tým ;)

Napríklad táto diskusia sa nedá vpodstate vôbec čítať :-( Dosť ma to štve :E
http://pc.zoznam.sk/novinka/tablet-od-a ... onkurenciu
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core 2 Duo E7400 , 2.8 GHz + Noctua NH-D14
MB: Asus P5Q-EM/V RAM: 2gb (2x1gb) 800 Mhz , CL5 , A-Data Gaming Series
GPU: Integrovaná na základnej doske Intel GMA X4500HD
Satelitná karta: Technisat Skystar 2 HD + PHOENIX smartcard reader + Skylink ICE karta
HDD: 60gb SSD Corsair F60 + 2TB Samsung Spinpoint F2 + 2TB Samsung Spinpoint F2 (v boxoch Silentmaxx a Acutake Dark Disc 2)
PSU: Seasonic X-760 Gold DVD-RW: LG
Monitor: 24´Benq GL2460HM (1920x1080)
Klávesnica: Chicony KB-9885 Myš: Logitech MX510
Case: Nanoxia Deep Silence 1 ( 2x Noctua NF-S12B ULN outtake)
Spoiler: ukázať
8-Bitový počítač ATARI 65XE
CPU: 1.77 MHz , MOS Technology 6502C
RAM: 64Kb RAM , Texas Instruments
ROM: 24Kb ROM , Texas Instruments
Grafika: GTIA Chip C014889 , 16 farieb , maximálne rozlíšenie: 320 x 192 pixels
Zvuk: Analógový 4-hlasový POKEY chip CO12294
PSU: Atari 9wattov
Kazetový magnetofón: Atari XC12
Joystick: QuickShot II Turbo
Operačný systém: Atari Basic C

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2274
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Re: Opera 11.x

Príspevok od užívateľa _Mato_ » Ut 06. Dec, 2011, 21:59

U mna to vyzera normalne. Skus zmazat nastavenia Opery, mozno mas nieco nespravne nastavene. Predtym si vsak zalohuj bookmarks a ostatne zalezitosti.

Mimochodom, dnes vysla Opera 11.60. Nepaci sa mi, ze odstranili Native skin, ktory som pouzival vsade (doma aj v praci). Ten standardny "operovsky" sa mi vobec nepaci.

Užívateľov profilový obrázok
ramaya
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1533
Dátum registrácie: Št 04. Feb, 2010, 02:37
Bydlisko: Bratislava, Lučenec

Re: Opera 11.x

Príspevok od užívateľa ramaya » St 07. Dec, 2011, 10:58

Experimentoval som s rôznymi nastaveniami a keď zaškrtnem voľbu Prispôsobiť šírke , tak sa to zobrazuje normálne , akurát , že sa mi potom pokazí veľa iných stránok , ktoré sú zdeformované alebo nečitateľné :( Takže radšej budem po starom a obetujem túto jednu stránku , ktorú nebudem môcť čítať a tie ostatné budú vporiadku.

Zistil som , že na to prepínanie existuje aj klávesová skratka Ctrl + F11 , takže vždy keď prídem na túto stránku tak zapnem Prispôsobiť šírke a keď odchádzam , tak to cez to Ctrl+F11 vypnem. Trochu nepohodlné riešnie , ale ináč to už asi nebude.

Len mi nejde do hlavy prečo to robí iba mne ?
Už som začal podozrievať aj monitor. Nemôže to byť kôli tomu , že má rozlíšenie 16:10 ? Väčšina sú 16:9 ...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core 2 Duo E7400 , 2.8 GHz + Noctua NH-D14
MB: Asus P5Q-EM/V RAM: 2gb (2x1gb) 800 Mhz , CL5 , A-Data Gaming Series
GPU: Integrovaná na základnej doske Intel GMA X4500HD
Satelitná karta: Technisat Skystar 2 HD + PHOENIX smartcard reader + Skylink ICE karta
HDD: 60gb SSD Corsair F60 + 2TB Samsung Spinpoint F2 + 2TB Samsung Spinpoint F2 (v boxoch Silentmaxx a Acutake Dark Disc 2)
PSU: Seasonic X-760 Gold DVD-RW: LG
Monitor: 24´Benq GL2460HM (1920x1080)
Klávesnica: Chicony KB-9885 Myš: Logitech MX510
Case: Nanoxia Deep Silence 1 ( 2x Noctua NF-S12B ULN outtake)
Spoiler: ukázať
8-Bitový počítač ATARI 65XE
CPU: 1.77 MHz , MOS Technology 6502C
RAM: 64Kb RAM , Texas Instruments
ROM: 24Kb ROM , Texas Instruments
Grafika: GTIA Chip C014889 , 16 farieb , maximálne rozlíšenie: 320 x 192 pixels
Zvuk: Analógový 4-hlasový POKEY chip CO12294
PSU: Atari 9wattov
Kazetový magnetofón: Atari XC12
Joystick: QuickShot II Turbo
Operačný systém: Atari Basic C

Užívateľov profilový obrázok
Jaccobinho
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 146
Dátum registrácie: Ut 31. Aug, 2010, 16:38
Bydlisko: Zlaté Moravce
Kontaktovať užívateľa:

Re: Opera 11.x

Príspevok od užívateľa Jaccobinho » Ne 01. Jan, 2012, 12:46

Nazdar, dá sa v Opere nastaviť niečo také, že stlačením jedného tlačítka sa mi otvorí zakaždým napr. 5 rôznych stránok, ktoré si preddefinujem? (SME, hnonline, facebook atď.)
HP Pavilion dv6-2170ec
CPU: Intel Core i5-430M RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX VGA: nVidia GeForce GT 320M 1GB DDR3 HDD: WESTERN DIGITAL Scorpio Black 750GB 16MB cache @ 7200 rpm PAD: Logitech Cooling Pad N120 OS: Windows 7 Home Premium SK
Skinzone.sk customized skin

Užívateľov profilový obrázok
ramaya
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1533
Dátum registrácie: Št 04. Feb, 2010, 02:37
Bydlisko: Bratislava, Lučenec

Re: Opera 11.x

Príspevok od užívateľa ramaya » Ne 01. Jan, 2012, 13:07

Jaccobinho - Trochu nepohodlné , ale môžeš to vyriešiť tak , že pri zatvorení Opery budeš mať otvorených práve týchto 5 stránok a nebudeš ich nikdy zatvárať.

A musíš si nastaviť :

Nástroje -- Nastavenia -- Hlavné -- Po spustení -- Pokračovať kde ste skončili
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core 2 Duo E7400 , 2.8 GHz + Noctua NH-D14
MB: Asus P5Q-EM/V RAM: 2gb (2x1gb) 800 Mhz , CL5 , A-Data Gaming Series
GPU: Integrovaná na základnej doske Intel GMA X4500HD
Satelitná karta: Technisat Skystar 2 HD + PHOENIX smartcard reader + Skylink ICE karta
HDD: 60gb SSD Corsair F60 + 2TB Samsung Spinpoint F2 + 2TB Samsung Spinpoint F2 (v boxoch Silentmaxx a Acutake Dark Disc 2)
PSU: Seasonic X-760 Gold DVD-RW: LG
Monitor: 24´Benq GL2460HM (1920x1080)
Klávesnica: Chicony KB-9885 Myš: Logitech MX510
Case: Nanoxia Deep Silence 1 ( 2x Noctua NF-S12B ULN outtake)
Spoiler: ukázať
8-Bitový počítač ATARI 65XE
CPU: 1.77 MHz , MOS Technology 6502C
RAM: 64Kb RAM , Texas Instruments
ROM: 24Kb ROM , Texas Instruments
Grafika: GTIA Chip C014889 , 16 farieb , maximálne rozlíšenie: 320 x 192 pixels
Zvuk: Analógový 4-hlasový POKEY chip CO12294
PSU: Atari 9wattov
Kazetový magnetofón: Atari XC12
Joystick: QuickShot II Turbo
Operačný systém: Atari Basic C

jank05
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 227
Dátum registrácie: Ut 19. Okt, 2010, 14:45
Bydlisko: Nemšová/zahraničie (DE,A)

Re: Opera 11.x

Príspevok od užívateľa jank05 » Ne 01. Jan, 2012, 15:25

alebo si to nastavíš ako reláciu

Lišty a okná - relácie - uložiť reláciu

proste si otvor tie stránky a ulož si ich reláciu - a potom ked spustis operu tak sa tie stránky otvoria spustenim cez tuto relaciu

Užívateľov profilový obrázok
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1537
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Opera 11.x

Príspevok od užívateľa mArtinko5MB » Ne 08. Jan, 2012, 01:27

Však aj Vám sa zdá, že minimálne posledné 2 updaty opery sú riadne posraté ? Opera má vačšinou problém so zložitejším javascriptom a dosť sa zasekáva - najme pri načítavačí gmailu a v momente ako sa načítava prekliknem okno ... a opera stopped running na 3 - 5 sekúnd :) mohli by to konečne opraviť

a navyše už pol roka je pobabraný startup, kde na začiatku nehodí do address baru :-/ veľmi ma to štve, stále treba klikať alebo pressnúť "tab"
PCU: Intel Core i5 4690K @3.5GHz + Scythe SCMGD-1000 Mugen MAX | RAM Crucial 8GB Ballistix Tactical 8GB DDRAM3 @1600Mhz
MB: ASRock Z97 EXTREME3 | SDD: Crucial m500 240GB | GPU: Sapphire R9 290 TRI-X OC | CASE: Nanoxia Deep Silence 3
PSU: Super Flower SF-550P14PE Golden King | Display: AOC Q3279VWFD8 | Keyboard: GigaByte AiVia Osmium
Mouse: Func MS3 R2 + Roccat Taito | Sound: Microlab b77 + SMSL M3 + Superlux 668B + V-moda BoomPro | Chair: Emagra X5

jank05
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 227
Dátum registrácie: Ut 19. Okt, 2010, 14:45
Bydlisko: Nemšová/zahraničie (DE,A)

Re: Opera 11.x

Príspevok od užívateľa jank05 » Ne 08. Jan, 2012, 02:24

s tým javasciptom máš celkom pravdu - nakoľko používam(používal) užívateľský profil javasciptu, tak som bol nútený ho vypnúť, pretože opera ho mala už problém rozbehať( ver. 11.60) - niekedy aj 10 - 15 sekúnd kým sa spamätá

a hlavne že v release notes sa hovorí o tom že sa "zlepšil" javascript - ale ako?

a startup ma tiež pekne štve - ale nakoľko osobne pristupujem najmä cez speeddial tak mi to až tak nevadí

Mám skôr taký pocit že vývojarský tým sa sústreduje najmä na mobilnú verziu, ale ak opera 12 splní všetko čo slubuje, tak potom bude fakt veľmi dosť zaujímavá

Užívateľov profilový obrázok
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1537
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Opera 11.x

Príspevok od užívateľa mArtinko5MB » Ne 08. Jan, 2012, 02:46

jank05 napísal:ale ak opera 12 splní všetko čo slubuje
kiežby, už slušnú dobu nebol release s ktorým by som bol spokojný
PCU: Intel Core i5 4690K @3.5GHz + Scythe SCMGD-1000 Mugen MAX | RAM Crucial 8GB Ballistix Tactical 8GB DDRAM3 @1600Mhz
MB: ASRock Z97 EXTREME3 | SDD: Crucial m500 240GB | GPU: Sapphire R9 290 TRI-X OC | CASE: Nanoxia Deep Silence 3
PSU: Super Flower SF-550P14PE Golden King | Display: AOC Q3279VWFD8 | Keyboard: GigaByte AiVia Osmium
Mouse: Func MS3 R2 + Roccat Taito | Sound: Microlab b77 + SMSL M3 + Superlux 668B + V-moda BoomPro | Chair: Emagra X5

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5257
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Opera 11.x

Príspevok od užívateľa Fullesh » St 02. Máj, 2012, 21:45

Mam mensi problem a nechcel by som ho riesit downgradom Opery na 10.xx
Pred 2 dnami prebehol nejaky update, autoinstalacia a odtedy mam nasledovny problem - videa mi kazdych 20sekund zamrznu na 2 sekundy. Pri prehliadani hoc akeho fora, klikanim na temy, otocenim dalsej stranky, mi furt tieto kliknutia otvara v novej karte a nejak mi nechce nacitavat PDFka... reinstaloval som verziu 11 a potom mi zase naisntalovalo update, ale to iste.

//EDIT: Vcera bol zase nejaky update a uz je setko vporiadku
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i3 7100 |CPU's Cooler| Noctua NH-L12S
|RAM| Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury |GPU|
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| Fortron 200W |Case| Fractal Node 202
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Všetko o Opera prehliadavači

Príspevok od užívateľa crux2005 » St 06. Feb, 2013, 22:14

s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
_Mato_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2274
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Re: Všetko o Opera prehliadavači

Príspevok od užívateľa _Mato_ » St 13. Feb, 2013, 17:34

DSL.sk napísal:Nórska spoločnosť Opera Software, tvorca známeho webového prehliadača pre osobné počítače a smartphony a tiež ďalšie zariadenia, plánuje opustiť vývoj svojho vlastného renderovacieho enginu Presto a začať používať ako na smartphonoch tak na osobných počítačoch renderovacie jadro WebKit.
http://dsl.sk/article.php?article=13717
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Všetko o Opera prehliadavači

Príspevok od užívateľa crux2005 » Št 14. Feb, 2013, 20:21

s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
SUBOSVK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 438
Dátum registrácie: St 19. Nov, 2008, 17:03
Bydlisko: Nová Dubnica

Re: Všetko o Opera prehliadavači

Príspevok od užívateľa SUBOSVK » So 21. Sep, 2013, 16:14

Caute na opere 16 mi nejde doinstalovat flash player,co stim???
Spoiler: ukázať
MB:Asus P5L 1394 CPU:Intel E4500 2.2Ghz@2.66Ghz RAM:GoodRam 4Gb 667 GPU:ASUS GTX660-DC2T-2GD5FAN CONTROLLER:Scythe Kaze Master 5.25" - Black/Silent Mode 2x 120mm Fun - 25db/blue led PSU:Corsair VX550W MONITOR:Asus VX279Q SSD: Intel® Solid-State Drive 320 Series - 120Gb HDD:Samsung HD 320Gb,WD RED 1Tb+ARCTIC COOLING HDD vibration killer x2 ROM:Pioneer SPEAKERS:M-AUDIO AV40 SOUND CARD:Creative X-Fi Surround 5.1 USB+DO PHONES Technics RP-HT300 GAMING:MS Sidewinder x4 keyboard,MS Habu Razer+Fragmat Couter Strike mouse pad OS:Windows 7even Ultimate x64 - Crysis Theme Vantage:17848 3DMarkt06:9455 Driver:314.07 WHQL NET:60/6 Mbit - SWAN - Optick + TV - 100 Channels :D

Užívateľov profilový obrázok
kumen
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 32
Dátum registrácie: Št 24. Feb, 2011, 21:54
Bydlisko: Žiar nad Hronom

Re: Všetko o Opera prehliadavači

Príspevok od užívateľa kumen » Št 07. Nov, 2013, 01:28

Čaute, doteraz som si len myslel že opera zomiera - dúfal som že z toho nového jadra ešte niečo spravia ale trt makový, všetko to pre mňa výhodné čo mala tam nie je a stále používam 12.16. Teraz pre mňa prišla táto správa http://my.opera.com/chooseopera/blog/20 ... ra-account , rušia mi tam ešte aj mail. :cry: :furious2:

Istotne viacerí z vás už od opery odišli skôr, tak by som chcel vedieť aká bola vaša voľba. Ja osobne nechcem ísť do mainstreamu teda ani do mozilly ani do chromu. Ostáva mi teda obzerať sa ani neviem poriadne po čom :(
najlepšie by bolo aby prehliadač vedel:
1. spravovať heslá
2. mal bočný panel so záložkami
3. rýchle zväčšovanie a zmenšovanie stránok
4. ak by bolo možné aj gestá myšou
5. mail klient (nemusí byť ale uvítal by som, čakám že čoskoro padne aj Trillian ):
6. navigačná lišta
7. sprievodcu sťahovaním
8. možnosť rýchleho orvorenia zatvorenej stránky
...

čo som si zatiaľ prečítal tak do úvahy pripadá Lunaspace, AvantBrowser a Sleipnir, ak už niekto s nimi má skúsenosti prosím sem s nimi. :help:

Napísať odpoveď

Návrat na "Programy a problémy s nimi"