WIN XP 64bit

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
petko182
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 202
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Dolný Kubín - Bratislava

WIN XP 64bit

Príspevok od užívateľa petko182 » Ne 08. Jan, 2006, 20:37

Je nejaky rozdiel vo vykone medzi 32bit WIN a 64bit WIN ???
Ci sa mi oplati menit OS kvoli CPU .... dik
MB:ASUS P5Q PRO__ CPU:Intel E 5200__VGA:Ati 4870 X2__RAM:2*2 GB A-Data Vitesta extr. edition__HDD:WD 640 GB__PSU:Enermax Pro 82 625W__CASE:Antec 300__Mouse:Roccat Kone__Keyboard:Logitech wave

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 11589
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Príspevok od užívateľa crux2005 » Ne 08. Jan, 2006, 21:35

je tam rozdiel ,ale maly..... takze odpoveD : Nie. :)
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
petko182
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 202
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Dolný Kubín - Bratislava

Príspevok od užívateľa petko182 » Ne 08. Jan, 2006, 22:18

crux2005 napísal:je tam rozdiel ,ale maly..... takze odpoveD : Nie. :)

OK :) Ale nie je problem ze by nebezali niektore programy a hry pod 64bit WIN ???
MB:ASUS P5Q PRO__ CPU:Intel E 5200__VGA:Ati 4870 X2__RAM:2*2 GB A-Data Vitesta extr. edition__HDD:WD 640 GB__PSU:Enermax Pro 82 625W__CASE:Antec 300__Mouse:Roccat Kone__Keyboard:Logitech wave

MBG
VIP
VIP
Príspevky: 2034
Dátum registrácie: Ne 22. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: Topolcany/Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MBG » Ne 08. Jan, 2006, 23:00

v sucasnosti je pomer vykon/cena pri AMD64 nic moc, ale ak myslis na buducnost tak ho kup...ale podla mna aj tak pokedy zacne byt vacsina softveru 64 bit ubehnu este aspon 2 rocky a potom budu procesory celkom inde... volba je na tebe...

Užívateľov profilový obrázok
petko182
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 202
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Dolný Kubín - Bratislava

Príspevok od užívateľa petko182 » Ne 08. Jan, 2006, 23:07

crux2005 napísal:je tam rozdiel ,ale maly..... takze odpoveD : Nie. :)

OK :) Ale nie je problem ze by nebezali niektore programy a hry pod 64bit WIN ???
MB:ASUS P5Q PRO__ CPU:Intel E 5200__VGA:Ati 4870 X2__RAM:2*2 GB A-Data Vitesta extr. edition__HDD:WD 640 GB__PSU:Enermax Pro 82 625W__CASE:Antec 300__Mouse:Roccat Kone__Keyboard:Logitech wave

Užívateľov profilový obrázok
mousek
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 77
Dátum registrácie: Št 05. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Snv
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa mousek » Ne 08. Jan, 2006, 23:10

petko182 napísal:
crux2005 napísal:je tam rozdiel ,ale maly..... takze odpoveD : Nie. :)

OK :) Ale nie je problem ze by nebezali niektore programy a hry pod 64bit WIN ???
IDu programy ale nie pod 64 ale 32 ale win mozes mat 64

Užívateľov profilový obrázok
_Matthew_
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 99
Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Kosice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _Matthew_ » Ne 15. Jan, 2006, 14:19

Win XP x64 ma kompletne prerobeny kernel systemu a skompilovany na 64bitovom procesore, je optimalizovany pre AMD64 technologiu. Je to uz naozaj pro system neobsahuje ziadnych sprievodcov a ani ziadne ine cacky/macky a hluposti co obsahuje Win xp 32bit pro. Dalej uz v zaklade obsahuje SP2 (pre x64 to je SP1) Ma rozsirenu databazu ovladacov takze nema problemy s RAID (SATA) radicmi. System podporuje novsie technologie optimalizacie SATA diskov, pamate no a samozrejme dokaze plne vyuzit 64bit architekturu a instrukcie novych procesorov. Dokaze lepsie vyuzit dvojjadrove procesory, technologiu PCI-Express ako aj moderne graficke procesory ktorych jadria bezia na 64bit technologii.

32bit aplikacie (teda starsie (ale aj novsie) softy, hry apd.) bezia v tzv. emulatore 32bit procesora. No 64bit aplikacie dokazu naplno vyuzit vsetky technologie procesorov (napr. jeden z mala prikladov SiSoft Sandra 64 alebo hra Riddick, Far Cry)
MB MSI K8N Neo4 F CPU Dual Core AMD Opteron(tm) 180 2,44 Ghz RAM 4x 1024 CL2 Kingston HyperX PC3200 HDD KINGSTON SSD120GB, Seagate 120GB SATA, SAMSUNG HM120GB VGA MSI N250GTS DVD-RW LG GSA 4165B PSU ATX Fortron 400W MONITOR Flatron W1942S

Užívateľov profilový obrázok
petko182
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 202
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Dolný Kubín - Bratislava

Príspevok od užívateľa petko182 » Pi 20. Jan, 2006, 15:16

Matthew napísal:Win XP x64 ma kompletne prerobeny kernel systemu a skompilovany na 64bitovom procesore, je optimalizovany pre AMD64 technologiu. Je to uz naozaj pro system neobsahuje ziadnych sprievodcov a ani ziadne ine cacky/macky a hluposti co obsahuje Win xp 32bit pro. Dalej uz v zaklade obsahuje SP2 (pre x64 to je SP1) Ma rozsirenu databazu ovladacov takze nema problemy s RAID (SATA) radicmi. System podporuje novsie technologie optimalizacie SATA diskov, pamate no a samozrejme dokaze plne vyuzit 64bit architekturu a instrukcie novych procesorov. Dokaze lepsie vyuzit dvojjadrove procesory, technologiu PCI-Express ako aj moderne graficke procesory ktorych jadria bezia na 64bit technologii.

32bit aplikacie (teda starsie (ale aj novsie) softy, hry apd.) bezia v tzv. emulatore 32bit procesora. No 64bit aplikacie dokazu naplno vyuzit vsetky technologie procesorov (napr. jeden z mala prikladov SiSoft Sandra 64 alebo hra Riddick, Far Cry)

Tak vravis ze sa to oplati hej? A ake je realne zvysenie vykonu PC ? Najdem niekde dake testy...? Ci sa to fakt oplati...
MB:ASUS P5Q PRO__ CPU:Intel E 5200__VGA:Ati 4870 X2__RAM:2*2 GB A-Data Vitesta extr. edition__HDD:WD 640 GB__PSU:Enermax Pro 82 625W__CASE:Antec 300__Mouse:Roccat Kone__Keyboard:Logitech wave

Užívateľov profilový obrázok
miseno
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2018
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Brno/Blawa

Príspevok od užívateľa miseno » Pi 20. Jan, 2006, 16:53

ja mam realnu skusenost s Win 64bit, kamaratovi co robi s videom sme nahodili 64rky, a ten novy soft co pouziva je tiez uz 64bit, ale aj 32bit. Tak sme porobili testiky take primitivne ze dal si tam renderovat nejaky ten jeho subor a pod 64rkami to bolo rychlejsie asi o cca 30%, co je u neho dost kedze mu to robi aj 30 minut tak usetril 10 minut a to za cely den prace robi celkom peknu usporu casu. No je pravda ze mu tam nefunguje Kerio, a ani zoneAlarm, a ani niektore hry ale ma tam nahodene aj 32 a pod tymi sa iba hra a surfuje net a na 64robi. Pozri poviem ti to tak, aj tak amd predava uz len 64bit procaky takze podla mna sa to oplati, lebo tento rok prinesie uz konecne 64bitovu revoluciu.
dell noťas

Tom4
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Št 14. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od užívateľa Tom4 » So 28. Jan, 2006, 14:33

Ja mam Win x64 a s mojim AMDckom ide perfektne, nemozem sa stazovat, windows bootuje asi 1-2 sekundy a to ho mam uz pekny mesiac a dost programov nainstalovanych, vykon je vyssi, hlavne pri praci s videom a podobne, ale aj v hrach, napriklad v 3dmarku mam teraz o 500 bodov viac...A tie hluposti co teraz mozno este niekdo pise ze win64 nema podporu tak su to uplne kraviny, na 64ku zozenies vsetky ovladace,!!!, urcite neurobis zle ak si ho stiahnes, microsoft ponuka trial verziu ktora ma 120 dni takze ho mozes naplno vyskusat... :D
http://www.lockon.webzdarma.cz
MSI K8 Neo4Ultra PlatinumAMD Athlon 64 3200 s9391024MB Kingston 566Mhz
Gainward Nvidia 7800GT 512MBFortron 400WRealtek AC/97
Saitek X-52SeaGate Barracuda 240GB SATA NCQMaxtor 160GB SATAThermaltake WaterCooling CPU/VGA

Užívateľov profilový obrázok
zilabo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 52
Dátum registrácie: Po 23. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa zilabo » Ne 05. Feb, 2006, 16:08

co s tyka rychlosti x64, treba povedat, ze vie adresovat dvojnasobok pamate, teda by mal byt rychlejsi ako 32bit pokial bezia 64bit aplikacie. Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze momentalne su rozdiely male, nakolko je malo 64bit aplikaciii, ale pokial robis napr. strih videa, moze byt narast vykonu zaujimavy, ako tu uz niekto uvadzal. Co sa tyka ostatneho 32 bit softu v emulacii, tak mi to nerobilo ziadny problem, az na antiviry a firewally, ale dnes uz existuju 64 verzie.
Rozhodni sa podla toho co robis na pc, rozhodne to stoji za vyskusanie. Ak sa rozhodnes pre x64 , odporucam ti naistalovat Farcry so 64bit patchom- ta grafika je fakt bomba!!!
Abit AA8 3d eye | P4 630 | Samsung 2x512MB DDR2 533 | Seagate Barracuda 10 250GB + Maxtor DP9 200GB | Asus X600XT | Asus A-45GA

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 216
Dátum registrácie: St 23. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Stará Turá, BA (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PeqpeK » Pi 10. Feb, 2006, 11:10

Tom4 napísal:...na 64ku zozenies vsetky ovladace... :D
blbost...ja nikde nemozem zohnat ovladac na Manli MuchTV chip SAA7130...hladal som na googli asi dve hodiny a vysledok je nulovy, kedysi som cital ze sa da ovladac prerobit z 32bit na 64, aj som to skusal ale takisto nulovy vysledok...ak by ste niekto o niecom funkcnom vedeli tak sa ozvite :wink:
P5N-E SLI, E6400@3GHz 1,3V, 2x2GB DDR2, GTS250 1GB, BlueStormII 500, case, ventilatory, spina a ine drobnosti

Napísať odpoveď

Návrat na "Programy a problémy s nimi"