Image programu

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
rudo959
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1162
Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica

Image programu

Príspevok od užívateľa rudo959 » Št 30. Apr, 2020, 10:29

Zdravím, existuje nejaký soft, ktorý by vedel spraviť image nejakého programu? Problém je v tom, že na synovom PC je speedfan a aj nejaké hry, ktoré som pred niekoľkými rokmi dosť dlho nastavoval a už si presne nepamätám ako, ale bolo to dosť zložité nakoľko tie hry som nastavoval na gamepady. Prechádzam tam z win7 na win10 a bojím sa, že pri tomto prechode o tieto nastavenia prídem, preto by som si ich rád nejako zálohoval, len si nie som istý či je to možné. Ďakujem vopred za nejaké možné nápady.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7614
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Image programu

Príspevok od užívateľa shiro » Št 30. Apr, 2020, 12:06

nainstalovany program "nezimagujes" nijak. Pretoze okrem jeho tvorcu nikto nevie, kam vsade si cpe subory s nastaveniami, atd. Programy mozu mat nejaku funkciu na export/import nastaveni. Inac si tieto veci musis zalohovat rucne, ak je to pri danom programe vobec mozne. Hry vacsinou davaju svoje nastavenia do adresara Moje Dokumenty\My Games, alebo do dacoho podobneho. No mozu to davat aj do svojho adresara, atd., treba si zistit. Programy mozu mat svoje nastavenia aj v registroch.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2249
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Image programu

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 30. Apr, 2020, 12:57

myslim ze nastavenia speedfanu sa daju zalohovat, treba z adresara zalohovat konfiguracny subor myslim ze s koncovkou .cfg (ked budem doma pozriem ti to)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
rudo959
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1162
Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Image programu

Príspevok od užívateľa rudo959 » Št 30. Apr, 2020, 13:36

Ďakujem veľmi pekne za odpovede. Asi sa nedá nijako dopátrať, že čo v registroch patrí konkrétnemu programu, no nastavenia teda skúsim pohľadať tam kde ste mi písali. Ešte taká otázka, že keď využijem možnosť bezplatného prechodu z win7 na win10, ktorý ešte asi funguje aj keď už nemal, prídem o nainštalované programy?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7614
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Image programu

Príspevok od užívateľa shiro » Št 30. Apr, 2020, 13:38

pokial si tam zvolis, ze chces vsetko ponechat, tak nie.
ovsem vzdy je tu riziko, ze sa prechod nepodari, v zavislosti od stavu win7, jeho zabordelenosti., atd. vacsinou to funguje, no bud pripraveny a cisty reinstall, keby nieco.

Vacsinou je aj tak lepsie po uspesnom prechode, kedy sa tvoj pc zaregistruje u MS kvoli licencii win10, spravit cisty reinstall toho XY rokov pouzivaneho OS.
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
butcher
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 33
Dátum registrácie: Po 17. Jún, 2013, 13:04
Bydlisko: Trebišov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Image programu

Príspevok od užívateľa butcher » Št 30. Apr, 2020, 15:11

a nestailo by skopirovat / odzalohovat priecinok "User" v documents and settings?
spravidla v skrytom adresari "AppData" su vsetky taketo subory.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Image programu

Príspevok od užívateľa Snake » Št 30. Apr, 2020, 17:40

Riesi sa to cez VMware thinapp alebo Microsoft AppV, ale nie ked su uz programy nainstalovane





.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7614
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Image programu

Príspevok od užívateľa shiro » Št 30. Apr, 2020, 17:45

myslis ze bezny domaci uzivatel daco take vobec pozna, nieto este pouziva? ;)
CPU: Ryzen 7 3700X, CPU fan: SilentiumPC Fera 3, MB: Asrock X570M Pro4, RAM: Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17, SSD OS: Samsung 970evo plus 250GB NVMe, SSD Data + zalohy: 2x Corsair MP510 1TB NVMe, SSD Games: Crucial MX300 525GB SATA, GPU: Gainward GTX1060 6GB, PSU: Corsair RM550x, Monitor: 24" BenQ GW2470H, Case fans: 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
iPad Air 16GB, Xiaomi Mi 9 Lite 64GB

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Image programu

Príspevok od užívateľa Snake » Št 30. Apr, 2020, 17:46

ehm....cely office balik mas na tom zalozeny





.

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2249
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Image programu

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 30. Apr, 2020, 19:46

patro16 napísal:
Št 30. Apr, 2020, 12:57
myslim ze nastavenia speedfanu sa daju zalohovat, treba z adresara zalohovat konfiguracny subor myslim ze s koncovkou .cfg (ked budem doma pozriem ti to)
takze su to vsetky tri .cfg subory v adresari programu (speedfanevents, speedfanparams, speedfansens)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
rudo959
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1162
Dátum registrácie: So 21. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Image programu

Príspevok od užívateľa rudo959 » Ne 03. Máj, 2020, 21:37

Ďakujem, zálohoval som si ich. Nakoniec ostanem zatiaľ pri win7, problémy boli spôsobené tým, že sa mi nejako asi pri slabej cmos batérii nechtiac dostal bios do referenčných hodnôt a nastavenie disku sa mi z AHCI prestavilo na IDE. Systém mrzol, opakovane sa reštartoval, win nenabiehal - opakovane sa spúšťal repair proces, preto som to chcel preinštalovať a prejsť na win10. Po prestaveni v biose na AHCI je akoby zázrakom všetko OK:)

Napísať odpoveď

Návrat na "Programy a problémy s nimi"