totalcommander 32/x64

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 317
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

totalcommander 32/x64

Príspevok od užívateľa 1337180a » So 19. Okt, 2019, 15:01

Dobry den,
tento program mi pride celkom kvalitny a co je nalepsie ze ho stale vyvijaju, no stiahol som si beta 9.50
viem ze pri x64 moze program alokovat cez (4?) GB pamate.
Pytam sa- vie 32bit verzia pracovat subory (copy) s napr terabytovou velkostou?
Procesor Ryzen 2700X 50 years edition 4.115GHz 1.375V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3434MHz CL14-15-15-14-24-38 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator v1.5 - Extreme Timing, voltaz 1.48V, SOC 1.2V GPU: Vega64 Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.2 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4221
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: totalcommander 32/x64

Príspevok od užívateľa molnart » So 19. Okt, 2019, 17:24

aky mas realny dovod uvazovat nad 32 bitovou verziou?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7092
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: totalcommander 32/x64

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 20. Okt, 2019, 08:52

*bitovost* programu nema nic s tym, ake velke subory kopirujes.
Podobne programy nepotrebuju byt 64bitove, su take len kvoli kompatibilite. Napr. Apple OS tusim uz vobec nepodporuju 32bit. Na aky ucel vyuzije totalcommander co i len 500MB RAM, nieto este 4GB, aby narazil na limit 32bit adresovania?
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
1337180a
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 317
Dátum registrácie: Po 13. Apr, 2015, 09:35

Re: totalcommander 32/x64

Príspevok od užívateľa 1337180a » Ne 20. Okt, 2019, 09:23

molnart no koli 32 bit pluginom ale asi pobezia aj na 64bit ttcmd
Procesor Ryzen 2700X 50 years edition 4.115GHz 1.375V Chladic NZXT Kraken X72 Zakl. doska Crosshair VII Hero RAM DDR4 3434MHz CL14-15-15-14-24-38 CR 1T (G.Skill Flare X), Dual Channel, Single Rank & Ryzen DRAM Calculator v1.5 - Extreme Timing, voltaz 1.48V, SOC 1.2V GPU: Vega64 Zdroj: Enermax Platimax 1000W Systemovy disk SDDPCIe Samsung 970 M.2 512GB Pro + FAN + Samsung NVMe driver 3.2 ; SSD Disk SAMSUNG 850 Pro SSD 512GB (DÁTA)

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13698
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: totalcommander 32/x64

Príspevok od užívateľa Snake » Po 21. Okt, 2019, 21:31

molnart napísal:
So 19. Okt, 2019, 17:24
aky mas realny dovod uvazovat nad 32 bitovou verziou?
ja sa spytam inak, aky mas realny dovod uvazovat nad 64bitovou verziou pre program ktory este nepouziva ani SSE2? Teda ak neratame UAC virtualizaciu (co nepodporuje aj tak) a vyssiu spotrebu pamate prave kvoli 64bitom?
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4221
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: totalcommander 32/x64

Príspevok od užívateľa molnart » Po 21. Okt, 2019, 21:46

ked program ma 64 bitovu verziu automaticky siahnem po nej. proste viac bitov viac adidas, a 32bit riesim az vtedy ked zistim ze mi nieco nefunguje.

inac v robote pouzivam double commander, a tam som raz omylom nahodil 32bitovu verziu a z kontextovej ponuky (pravy klil) mi chybali niekore polozky. proste nebolo to totozne so systemovym dialogom. neviem uz co to bolo, ale viem ze dost mi vadilo ze tam chyba, spravil som z toho aj bugreport, a potom ma upoznorili ze je to 32bitovou verziou. takze nie je to iba o ramke.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13698
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: totalcommander 32/x64

Príspevok od užívateľa Snake » St 23. Okt, 2019, 19:21

Class handler sa samozrejme musi zhodovat bitovo, ja hovorim o tom, ze naco na TC ktore zabera hovno v pamati, realne nikdy 64bitove cislo potrebovat nebude, treba 64bitovu verziu? V com ty vidis vyhodu? Kebyze ti zamenim binarky ani nevies ktora je ktora.
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7092
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: totalcommander 32/x64

Príspevok od užívateľa shiro » Št 24. Okt, 2019, 08:20

Rovnako som sa pytal vyssie. Toto je kategoria programov, ktore nikdy nebudu potrebovat byt 64bit. Jedine, ze by vyrobca OS utal 32bit podporu.
Ohladom toho double commandera by ma zaujimal ten dovod. Co to boli za funkcie, ktore potrebovali 64bitov v spravcovi suborov?
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4221
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: totalcommander 32/x64

Príspevok od užívateľa molnart » Št 24. Okt, 2019, 08:30

chybali tam polozky na zdielanie suborov cez onedrive a google disk. teda veci ktore tam doinstalovali 64bit aplikacie
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7092
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: totalcommander 32/x64

Príspevok od užívateľa shiro » Št 24. Okt, 2019, 12:47

Ak uvedene appky nemaju 32bit verziu, potom sa niet comu cudovat.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Programy a problémy s nimi"