VirtualBox - clipboard nefunguje

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4854
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa Odar » Št 17. Jan, 2019, 18:18

Ahojte.

Mam posledny VirtualBox 6.0.2, Lubuntu image. Nefunguje mi bidirectional clipboard. Nestretol sa s tym niekto? V nastaveni masiny mam navolene, aby to islo, ale bez uspechu.

Vdaka, ak sa nahodou niekto s podobnym problemom stretol.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 144
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa beggar » Pi 18. Jan, 2019, 08:43

Ak ti to doteraz fungovalo a iba si upgradol na VirtualBox 6.x, este by som skusil preinstalovat/upgradnut aj "Virtualbox Guest Addition".
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA XPG Gammix D10 32GB, gpu MSI RX580 Gaming X 8GB

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4854
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 18. Jan, 2019, 08:55

Ahoj. Práveže nefungovalo ani predtým. Trochu som dúfal, že to vyrieši upgrade, ale žiaľ nič.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 144
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa beggar » Pi 18. Jan, 2019, 09:05

Ale teda mas doinstalovany aj "Virtualbox Guest Addition" v tom guest OS (Lubuntu)?
cpu AMD Ryzen 7 3700X, mb ASUS Crosshair VI Hero, ram ADATA XPG Gammix D10 32GB, gpu MSI RX580 Gaming X 8GB

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4854
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 18. Jan, 2019, 11:23

No to neviem, ci je to potrebne. Ale super, ze si dal informaciu, ktoru mam skontrolovat - tomuto nerozumiem, ako to funguje. Skusim pogooglit.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15690
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa faugusztin » Pi 18. Jan, 2019, 12:28

Ano, do virtualnej masiny je vzdy nutne doinstalovat guest additions, co su prakticky specialne ovladace spristupnujuce pokrocile funkcie Virtualboxu, ako Seamless window ci prave clipboard medzi hostom a virtualkou.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4854
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa Odar » Pi 18. Jan, 2019, 12:43

Aha. Tak to som netusil. Tam bude pes zakopany. Zatial dakujem, skusim nieco pohladat a pripadne sa potom budem pytat dalej. Najskor sa k tomu dostanem az v nedelu, ale aspon mam stopu, kade ist a co riesit.
- PC
Spoiler: ukázať
Seasonic Focus 80 Plus Gold modular 450W
Jonsbo C2 Black
Crucial Ballistix Sport LT 16GB 2400MHz CL16
WD Blue 3D NAND 500 GB M.2
Gigabyte AB350N-Gaming Wifi
Ryzen 5 2400G
Noctua NH-L12S + NF-P14 FLX
AOC Q3279VWF
-- HTPC
Spoiler: ukázať
Streacom ST-NANO150 HTPC PSU 150 Watt
Streacom ST-F7CS EVO
HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 CL14
Samsung 850 EVO 500 GB SATA
MSI H110I PRO
i3-6100
Noctua NH-L9x65
WD My Cloud 3 TB

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9163
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa HellAngel » So 09. Nov, 2019, 14:03

pouzijem tuto temu nech nezakladam novu. Nahodil som VirtualBox koli jednemu programu ktory potrebuje bezat na W7 a nizsie. Nahodil som W7 64bit, spustil virutal box, nakonfiguroval v nom sietovku. Toto vsetko je v pohode

Potreboval by som ale prenasat subory do VB z USB kluca a tu som narazil na problem. Mam klucik USB3 a ked ho strcim do notasa a ppotom ho dam projit vo VB, napise mi chybu, ze USB kluc nie je mozne pripojit. Nainstaloval som podla toho co som nasiel na nete, extension pack, ale problem stale pretrval.
verzia oracle virtual boxu je 6.0.14 a spustam to na W10Pro
NB: Dell Latitude 5480

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4592
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa shajek » So 09. Nov, 2019, 15:22

Neviem ako vy, ale mne pride VirtualBox taky odpad voci VMware, ze az.... vsetko pomale, nefunguje, taha sa to, divne .... vo VMware nemam ani jeden taky problem
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9163
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa HellAngel » So 09. Nov, 2019, 16:17

vmware je ale plateny nie?
NB: Dell Latitude 5480

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4592
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa shajek » So 09. Nov, 2019, 16:25

Pre win je player zdarma, pre mac nemaju nic zdarma
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9163
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa HellAngel » So 09. Nov, 2019, 20:57

shajek dik za tip, idem skusit to vmware, stratil som nevy na ten virtual box. Som zvyknuty na hyperV a tento virtual box je za trest

vmwaare nainstalovany, nahodeny W7 a USB3 kluce uz nie su problem :D
NB: Dell Latitude 5480

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7366
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa LordKJ » So 09. Nov, 2019, 22:35

a preco nepouzivas hyperv?

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 14206
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa Snake » So 09. Nov, 2019, 23:44

Pretoze do klientskeho Hyper-V nevies namapovat USB kluc, resp je treba pouzit PCI remapping a to je uz moc advanced asi :D. Nehovoriac o tom ze na klientovi moze pouzit Windows Sandbox a mapnut si rovno USB kluc :D netreba to paravirtualizovat cez VMware (ktory mu aj tak pekne drbne pri prechode medzi verziami ako to lubi vzdy spravit)





.

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9163
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: VirtualBox - clipboard nefunguje

Príspevok od užívateľa HellAngel » Ne 10. Nov, 2019, 00:04

hosi, potreboval som W7 doma rozbehat koli kameram, respektivu programu na NVR, ktoreho soft spravne bezi len na W7 a XP. skusil som virtualbox, ale bol tam problem s USB, nerozbehal som ClipBoard a ani zdielanu zlozku. Mozno som nieco blbo robil, ale ked som behal po nete, nebol som jediny s tymto problemom.
Nahodil som VMware a USB a zdielana zlozka ide bez problemov a bez hodin stravenych na nete ako to spravit. Vsetky nastavenia su intuitivne, teda tie co som poteboval spravit
NB: Dell Latitude 5480

Napísať odpoveď

Návrat na "Programy a problémy s nimi"