zdielanie pracovnej plochy

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

zdielanie pracovnej plochy

Príspevok od užívateľa dolar468 » Ne 28. Máj, 2006, 14:29

Doma mam 2 PC a chcel by som sa opytat ako sa da zdielat jeho pracovna plocha z druheho PC. Nainstaloval som z CD Windowsu program " Remote Desktop Connection " mam ho nainstalovany na oboch PC ked dam don IP adresu toho druheho PC tak mi vyhodi tabulku LOG on to windows tam je meno usera a pasword >>>> tak dam meno toho PC co som dal pri instalacii XP a pasword nedam lebo ziaden tam nemam >>>> potom mi vyskoci hlaska " Unable to log you on becuse of an account restriction" >>>> skusal som vela variant ale nejde to MOZE TE MI HELPNUT

(P.s. :ziadne ine nastavenia som neprastavoval a siet ide v pohode tak neviemm v com to moze byt) :cry:

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ne 28. Máj, 2006, 14:35

V prvom rade do user daj meno pouzivatela a nie meno pc.

A myslim ze najprv musis v druhom pc v remote desktop connection povolit, aby sa mohol nanho pripajat.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka

Užívateľov profilový obrázok
Jeffo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 110
Dátum registrácie: Ut 09. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Detva(19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jeffo » Ne 28. Máj, 2006, 15:09

no ako pisal, tak z toho vidim, ze remote desktop povolene ma, len to konto cez ktore sa prihlasuje MUSI mat HESLO, inak ti to nepojde, je to proste tak urobene 8)
CPU: Intel CeleronD 2,53GHz@2.89GHz PresHOT | MB: Abit BD7 III-i845 | RAM: 2x 512MB PC4000 Gold kit OCZ VX @304 MHz 2-2-2-5| VGA: ABIT GF MX 440(64MB) core:270/mem:405 | 2x AC Fan3 TC | HDD: Samsung SpinPoint P 200GB | DVD-RW NEC 3500 AG & DVD-ROM PIONEER 106 (slot-in)| SOUND: Creative SB Live! & 5.1 Creative-repro |PSU: 300W | DISPLAY: ACeR AL 1912 (19") | HP DJ 3420 & DJ 3745

Užívateľov profilový obrázok
CrakeN
Ban
Ban
Príspevky: 1654
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: MALACKY (16)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CrakeN » Ne 28. Máj, 2006, 15:23

presne tak, ako hovori Jeffo ... ked chces nieco cez remote robit, musis mat na konte heslo, inak ta nepusti ...

Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Príspevok od užívateľa dolar468 » Ne 28. Máj, 2006, 16:04

No uz sa to da, len ze nastal dalsi problem ked mna hodi na plochu toho druheho PC tak ten pocitac nevidi co robim pretoze ho hodi tam kde sa vyberaju acounty pri starte do windowsu a ked sa dam prihlasit tak ten PC, kt. pozera tu plochu bude vyhodeny spet.

\\\ neviem ci ste ma pochopili lebo aj ja som bol uz pri 5 slove :?
ked nie tak napiste zatial budem pracovat na zrozumitejsom vyklade mojho problemu

/// inak diky za odpovede :D

Užívateľov profilový obrázok
Jeffo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 110
Dátum registrácie: Ut 09. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Detva(19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jeffo » Ne 28. Máj, 2006, 16:52

no aj toto rozumiem ale sam som na to neprisiel (s vlastnou skusenostou) ako by sa to dalo 'mozno oklamat' aby mohli robit takto dvaja na 1 PC sucasne
CPU: Intel CeleronD 2,53GHz@2.89GHz PresHOT | MB: Abit BD7 III-i845 | RAM: 2x 512MB PC4000 Gold kit OCZ VX @304 MHz 2-2-2-5| VGA: ABIT GF MX 440(64MB) core:270/mem:405 | 2x AC Fan3 TC | HDD: Samsung SpinPoint P 200GB | DVD-RW NEC 3500 AG & DVD-ROM PIONEER 106 (slot-in)| SOUND: Creative SB Live! & 5.1 Creative-repro |PSU: 300W | DISPLAY: ACeR AL 1912 (19") | HP DJ 3420 & DJ 3745

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Ne 28. Máj, 2006, 22:59

Mno zdielanie plochy pouzivam uz velmi dlho. Pouzivam na to program VNC (ktory je freeware). Postup je nasledovny. Na tom pc, ktoreho plochu chces vzdialene ovladat , nainstalujes VNC server a nastavis si pristupove heslo na pristup cez VNC. Kedy kolvek sa toto PC potom zapne, spusti sa na nom VNC server a kazdy, kto vie ip adresu tohoto pc a pristupove heslo, sa moze ne toto pc pripojit cez VNC clienta :) . Ak mas verejne IP tak sa da zo Slovenska ovladat PC v Toronte (osobna skusenost :D ). Ak si z dacim nebudes vediet rady napis. Download link hladaj cez google.

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Patko19 » Ne 28. Máj, 2006, 23:21

rusty este ta poopravim, da sa to ovladat aj ked si za routrom ktory ti prideli IP inaksiu ako je IP routra. vpodstate sa da VNC ovldat so vselikade. dokonca kamarat ovlada svoje PC na dialku cez Qtek9000 v spolupraci z oranzovym operatorom

Užívateľov profilový obrázok
Rusty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 970
Dátum registrácie: Ne 05. Jún, 2005, 02:00
Bydlisko: Bratislava (29)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Rusty » Po 29. Máj, 2006, 00:04

Ja som v nat-kovanej sieti providera a tam to nejde, lebo ISP router neprepusta directed broadcasty. Ale ked mam verejnu tak ide vsetko. Vela ludi to so mnou skusalo ale za routrom sme to rozbehali iba v umelo vytvorenych podmienkach (CISCO ucebna) a na routri prikaz "no ip directed broadcast" prepustal VNC packety, ale realne to neslo.

Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Príspevok od užívateľa dolar468 » Po 29. Máj, 2006, 20:35

waav ten VNC server je dost tazky na ovladanie uz som schanal na google aj neaky manual ale nenasiel som nemohli by ste mi hodit neaky link alebo aspon trochu popisat ako sa ma s tym VNC severom robit lebo skusam skusam a nejde to :cry:

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Po 29. Máj, 2006, 21:06

Spustis "winvnc.exe" ... Nemusis skoro nic nadstavovat. Mas uz kurzor prednastaveny na okienku heslo. Zadaj heslo na pristup. Potom na druhom kompe spusti "vncviewer.exe" a zadaj IP pc na ktorom bezi winvnc. Po zadani IP stlac enter a vyziada si od Teba heslo. Heslo je samozrejme to, co si zadaval. Ked zadas heslo, das enter a uz to bezi ... :) Vidis plochu a mozes vsetko ovladat ... :wink:
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Príspevok od užívateľa dolar468 » Po 29. Máj, 2006, 21:16

diky diky za odpovede uz to fakc=> som happy :D dufam ze to bude fakcit aj po WiFi este raz diky

Užívateľov profilový obrázok
Jerry
VIP
VIP
Príspevky: 2755
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenčín
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Jerry » Ut 30. Máj, 2006, 00:35

neni zac ... :wink: LOCK
Core 2 Duo E8400 Gigabyte 8800 GTS/512 • Gigabyte X38-DS4 • 4GB DDR2 320 GB SpinPoint F1
DVD-RW SH-S183LSeasonic S12-500 • Creative I-Trigue L3800Win 7 64 bit

Zamknuté

Návrat na "Programy a problémy s nimi"