Teamviewer (alebo nieco ine) bez lokalneho prihlasenia

Všetko o programoch, problémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3702
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Teamviewer (alebo nieco ine) bez lokalneho prihlasenia

Príspevok od užívateľa molnart » Št 11. Jan, 2018, 09:28

Potrebujem raz za cas sa prihlasit na jeden komp z dialky. Zistil som ale, ze ked sa prihlasim cez teamviewer, tak ono to normalne prihlasi usera aj lokalne, takze ak niekto je pri pocitaci (v rovnakej miestnosti) tak vidi co na tom kompe z dialky robim, a eventualne by mi mohol ukradnut aj session a ostat prihlaseny lokalne, prehrabat sa v kompe apod. co ja samozrejme nechcem. Potreboval by som aby lokalna obrazovka zostala uzamknuta tak ako pri remote desktope.
Neprisiel som na to ako v teamvieweri tuto funkciu zapnut. Existuje nejaka ina alternativa? Napada mi len spustit samostatny vpn server na tom vzdialenom kompe a potom sa prihlasovat cez RDP, ale pride mi to celkom zlozite, radsej by som mal nieco out of the box...

diky za rady
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

hubula
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 32
Dátum registrácie: Pi 10. Okt, 2014, 10:14

Re: Teamviewer (alebo nieco ine) bez lokalneho prihlasenia

Príspevok od užívateľa hubula » Št 11. Jan, 2018, 09:38

Uvazujes o vpn serveri, takze tam asi mas verejnu ip. Co ti brani pouzivat RDP priamo?

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1722
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Teamviewer (alebo nieco ine) bez lokalneho prihlasenia

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Št 11. Jan, 2018, 10:21

v Teamvieweri vies vzdialenemu PC zobrazovat ciernu obrazovku, cize kym je session aktivna bude cierne, nasledne odhlasis usera a vypnes session .. obrazovka sa znovu ukaze ale user uz bude odhlaseny (akurat moze ostat to popup okno ze bol pouzity Teamviewer)
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X220 + Samsung SM841 128GB SSD + Hitachi 1.5TB HDD + Win10 Insider

pyre
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 121
Dátum registrácie: Po 25. Júl, 2011, 16:05
Bydlisko: Bratislava

Re: Teamviewer (alebo nieco ine) bez lokalneho prihlasenia

Príspevok od užívateľa pyre » Št 11. Jan, 2018, 12:25

Da sa to aj cez chrome remote desktop. Chce to ale zmenu jednej hodnoty v registroch.
https://www.reddit.com/r/chromeos/comme ... _mode_for/

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3702
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Teamviewer (alebo nieco ine) bez lokalneho prihlasenia

Príspevok od užívateľa molnart » Št 11. Jan, 2018, 23:01

hubula, mas pravdu, vpn by mi nesla, nejak som si myslel ze by som vedel priradit domenu aj vnutornej ip adrese, co je samozrejme blbost. nemam tam pristup do routra, takze neviem to nakonfigurovat, navyse vyzera to tak ze lokalna siet je v IPv6, co dalej komplikuje veci.

@leper: presne tuto moznost som hladal, akurat mi to nefunguje. nainstaloval sa mi ten teamviewer display driver, ale display to stale neschova a vsetko vidno (vtipne je ze komp je oproti oknu, takze ked sa prihlasim a spustim webcameru tak v odraze pekne vidim co je na displayi :D )
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4128
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Teamviewer (alebo nieco ine) bez lokalneho prihlasenia

Príspevok od užívateľa Chris » Pi 12. Jan, 2018, 00:08

reverse tunnel ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs

Napísať odpoveď

Návrat na "Programy a problémy s nimi"