Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Všetko o notebookoch, PDA, tablet PC ich problémoch...
Muhyng
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 864
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Poprad

Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Príspevok od užívateľa Muhyng » Št 06. Nov, 2008, 11:12

Zdravim,
ma niekto skusenost s "neoficialnym downgrade" notebooku z Visty na XP? Myslim tym, ze tento notas bol kupeny s Vistami a XP nie su oficialne podporovane. Napriek tomu si myslim, ze kedze je zlozeny z komponentov, ktore nie su na trhu iba pol roka a nie su pouzite iba v tomto jednom notebooku, pravdepodobne existuju na jednotlive komponenty ovladace a dali by sa (sice pracne) zhromazdit a nainstalovat.

Milerad dam za XPcka dake 3000,- len ked nebudem musiet kazdu chvilu riesit dake nezmysly a programy pojdu tak ako maju. Napr. Google Sketchup (posledna verzia) - ide na Vistach nenormalne pomaly, na tom istom notase som pokusne hodil VMware a na emulovanych XP slape krasne. Nejdem tvrdit ze za to mozu Visty. V zasade za to mozu vyrobcovia ovladacov a programov, ale... Keby som chcel system, kde musim stale cosi kutit a nastavovat :furious: , tak si zozeniem nejaku hardcore verziu Linuxu ktora ma ako rozhranie prikazovy riadok a nie OS, ktory zabera 6GB a len na blbe efektiky potrebuje DX10kartu...

diky za rady

Užívateľov profilový obrázok
seep
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 648
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: BA Ruzinov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Príspevok od užívateľa seep » Pi 07. Nov, 2008, 10:56

Zazalohujes si data, kupis (zozenies) Win Xp, stiahnes drivre z dell stranky z modelu inspiron 6400 alebo 9400/1705 , nakopirujes ich na usb klucik alebo na druhu particiu. Vlozis Xp disk, vymazes vista particiu, recreatnes particiu, nahodis XP, nainstalujes drivre a voila mas Xp. :-)
Naposledy upravil/-a seep v Pi 07. Nov, 2008, 11:04, upravené celkom 1 krát.
Pc: Intel i7 8700 + Noctua D15, MSI z370i, Kingston 16GB HyperX Fury White, Inno3D RTX 2080, SSD Samsung 960 EVO 1TB, Raijintek Metis + Corsair SF600 + Benq EX3203R, Win 10, Logitech G500s, Belkin Nostromo n52te , FiiO E07K Andes + BOSE QC35 / Shure SRH 840 / Sennheiser IE 80 + Qnap 251 - 8G

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Príspevok od užívateľa Toman » Pi 07. Nov, 2008, 11:03

aku verziu visty mas?
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Muhyng
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 864
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Poprad

Re: Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Príspevok od užívateľa Muhyng » Pi 07. Nov, 2008, 13:45

to seep: to znie az moc dobre, idem hned kuknut aky HW obsahuju tie dva modely, a ci je identicky s tym mojim
to Toman: zial Vista Home Premium, moznosti ohladne ofic. downgrade som zistoval hned, ale Dell na tomto notbuku XP nehodla nijako podporovat...

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Príspevok od užívateľa Patko19 » Ne 09. Nov, 2008, 01:03

nainstaluj si driver detector alebo take nieco.
vo free verzii ti neponukne na stiahnutie ovladac, ale vypise ti presne to co potrebujes.
nastartujes google a zadas to co ti vypisal a vsetko hravo najdes.
takto som to riesil na notebooku od FS amilo volaka 15,4" sranda.
oficialna podpora na stranke FS nebola ale to zelezo neni robene len pre jeden notebook takze v pohode najdes.
napr ovladac na BT (volaky broadcom) som stahoval z toshiby a funguje v poriadku.
vsetko mi je jedno

Muhyng
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 864
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Poprad

Re: Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Príspevok od užívateľa Muhyng » Po 10. Nov, 2008, 17:52

Diky za tip. Nie je to nahodou Driver Detective?

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Príspevok od užívateľa Patko19 » Po 10. Nov, 2008, 18:48

jasne jasne take nieco to bolo. zadas tie vseliake ciselka a pismenka do googlu a uz stahujes ovladac.
vsetko mi je jedno

Jane07

Re: Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Príspevok od užívateľa Jane07 » St 19. Nov, 2008, 16:16

Ahojky,
uvažujeme o nákupu právě tohoto počítače a chtěli bychom místo visty nainstalovat XP profesional. Chtěla bych se zeptat, jak jste dopadl s instalací? Jestli jste sehnal všechny ovladače a jestli PC funguje bez problému.
Díky

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Príspevok od užívateľa jose » Ne 28. Dec, 2008, 09:04

Taka mala pomocka,je na 1535,
http://www.getpcmemory.com/drivers/down ... p-drivers/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.laptops-drivers.com/laptop-n ... -1535.html" onclick="window.open(this.href);return false;
a na 1735
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=285006" onclick="window.open(this.href);return false;
vsetko po preinstalovani funguje... ;) j.

Muhyng
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 864
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Poprad

Re: Dell Studio 1735 - ako na downgrade??? (neoficialny)

Príspevok od užívateľa Muhyng » Po 29. Dec, 2008, 23:41

diky, zatial som sa na to stale neodhodlal a som celkom rad, prave sa odporucala klavesnica (skoro vobec sa neda pisat, ked ano, tak tempom ako z pomocnej skoly), nefunguju dotykove klavesy a aj cidlo teploty na GPU je vadne a tak fan tci na maximum aj ked nic nerobim... :E Som zvedavy na NBD, zajtra by mal ujko naklusat...

Napísať odpoveď

Návrat na "Mobilné PC"