NB Asus ROG a reinstal Win10

Všetko o notebookoch, PDA, tablet PC ich problémoch...
Užívateľov profilový obrázok
RomanS
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ut 18. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

NB Asus ROG a reinstal Win10

Príspevok od užívateľa RomanS » Pi 26. Apr, 2019, 18:45

Mam tento NB Asus ROG. Je v nom Win10 Home oficial dodany s NB. Kedze mam podozrenie ze je zblbnuty systém chcel som don nahodit Win 10 Pro.
Instalacka prebehla OK ale systém sa hlasi jako Win10Home. Pritom při instalacii som dal na SSD odstranit oddiely a dal som opat vsetko nanovo.
Kde moze byt problém ze mi to stále hadze Home kde na DVD mam PRO???
Diky za rady
Spoiler: ukázať
PC1:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1150), CPU:Intel Core i3-4160 3,6GHz + AC Freezer 7 PRO rev. 2 PWM, RAM:4x4GB DDR3 Kingston 1600MHz, cl10, HDD:120G SSD Samsung EVO 850 + 500GB WD5000AAKX, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon R7 240, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG + 23" IPS LCD ACER, ZDROJ: ATX Seasonic 400W
PC2:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1155), CPU:Intel Core i5-3470 3,2GHz, RAM:2x4GB DDR3 + 2x2GB DDR3 1333MHz, HDD:1TB Seagate, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon HD 7770, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG, ZDROJ: Seasonic SS-400ET 80+

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3027
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: NB Asus ROG a reinstal Win10

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 26. Apr, 2019, 19:06

zeby si mal multi dvd a instalacka na zaklade product key v uefi rovno instaluje home ?
Kazdopadne kasli na to, stiahni si najnovsie iso cez media creator a nahod nacisto najnovsi home.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
RomanS
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 111
Dátum registrácie: Ut 18. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Re: NB Asus ROG a reinstal Win10

Príspevok od užívateľa RomanS » Pi 26. Apr, 2019, 19:09

kllr007 napísal:
Pi 26. Apr, 2019, 19:06
zeby si mal multi dvd a instalacka na zaklade product key v uefi rovno instaluje home ?
Kazdopadne kasli na to, stiahni si najnovsie iso cez media creator a nahod nacisto najnovsi home.
Je moznost ten HOME product key v UEFI odstranit?
Spoiler: ukázať
PC1:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1150), CPU:Intel Core i3-4160 3,6GHz + AC Freezer 7 PRO rev. 2 PWM, RAM:4x4GB DDR3 Kingston 1600MHz, cl10, HDD:120G SSD Samsung EVO 850 + 500GB WD5000AAKX, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon R7 240, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG + 23" IPS LCD ACER, ZDROJ: ATX Seasonic 400W
PC2:MB:Gigabyte GA-B75M-D3H (1155), CPU:Intel Core i5-3470 3,2GHz, RAM:2x4GB DDR3 + 2x2GB DDR3 1333MHz, HDD:1TB Seagate, SATAIII, VGA:SAPPHIRE ATI Radeon HD 7770, 1GB, PCI-E, DDR5 OS:Win 10 Pro cze 64-bit, MONITOR:24" IPS LCD LG, ZDROJ: Seasonic SS-400ET 80+

Užívateľov profilový obrázok
kllr007
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3027
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: NB Asus ROG a reinstal Win10

Príspevok od užívateľa kllr007 » Pi 26. Apr, 2019, 19:14

nie, preboha naco ? Bud si zozen cisto PRO (pripadne si sprav Unattended instalacku), alebo nahod to home. Rozdiel vo vykone nieje, a pro ma funkcie ktore u herneho NB aj tak nevyuzitjes.
MB: Gigabyte B450M S2H; CPU: AMD Ryzen 2600; RAM: 16GB GSkill DDR4 3000Mhz; GPU: Sapphire NITRO+ RX 580 8GB; SSD: Crucial MX500 500GB; PSU: Be Quiet Pure Power 11 500W;
LCD: BenQ EW277HDR; MOUSE: Logitech MX Master + Razer Goliathus; KEYBOARD: Logitech G710+; Repro: Edifier R1280T; OS: Windows 10

Užívateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8647
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: NB Asus ROG a reinstal Win10

Príspevok od užívateľa HellAngel » Pi 26. Apr, 2019, 22:56

Je nejaky dovod preco chces Pro? Particie mozes mazat ako chces, licencia je viazana na hw
NB: Dell Latitude 5480

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5694
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: NB Asus ROG a reinstal Win10

Príspevok od užívateľa killswitch » So 27. Apr, 2019, 07:51

mám win v angličtine, takže neviem aký je presne ekvivalent v našom jazyku, ale upgrade spravíš cez settings/system/about/change product key or upgrade your edition of Windows
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
Xeigen
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1799
Dátum registrácie: Št 13. Dec, 2012, 12:47
Bydlisko: Trávnica

Re: NB Asus ROG a reinstal Win10

Príspevok od užívateľa Xeigen » So 27. Apr, 2019, 09:50

Spoiler: ukázať
i5-3570K@4,6GHz-DELID● NOCTUA-NH-D15 ● ASUS-P8Z77-V-LE-PLUS ● GIGABYTE-N970-G1-GAMING-4GD ● CORSAIR-VENGEANCE-LP-16GB-DDR3-1600-MHz ● SEASONIC-M12II-620 ● CORSAIR-OBSIDIAN-550D ● 4xNOCTUA-NF-S12A ● CRUCIAL-M500-240GB ● WD-RED-1TB ● WD-BLUE-1TB ● WD-Purple-2TB ●LG-27"-M2732D-PZ ● ASUS-XONAR-DX ● CREATIVE-INSPIRE-A520 ● SUPERLUX-HD681 ● A4-TECH-V3 ● RAZER-GOLIATHUS-M ● RAZER-ISKU-FXIPAD-MINI-RETINA-WIFI-16GB-WHITE ● Xiaomi Redmi Note 4 Global 32 GB Black

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 911
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: NB Asus ROG a reinstal Win10

Príspevok od užívateľa 4040 » So 27. Apr, 2019, 11:47

@RomanS
Mam tento NB Asus ROG. Je v nom Win10 Home oficial dodany s NB
Instalacka prebehla OK ale systém sa hlasi jako Win10Home
Ako by sa mal ten OS hlásiť ?

Napísať odpoveď

Návrat na "Mobilné PC"