Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisku

Všetko o notebookoch, PDA, tablet PC ich problémoch...
Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4783
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa dendroid » Ne 31. Jan, 2016, 14:05

Nemá význam na neho reagovať, to je asi jediné riešenie. Dal by som mu dávno BAN za off topic. Shiro, mal by si navštíviť špecialistu, keď je podľa teba jednoduchšie a správnejšie riešenie kontaktovať podporu, dohadovať sa s nimi, ísť na poštu po nejaké recovery médiá, zaplatiť za to, nainštalovať to so sračkami a tie potom odinštalovávať ako stiahnuť jedno ISO a aktivovať ho, hoci aj telefonicky. Si slepý okrem iného ? Lebo ak vidím správne, tak mi felipe ponúkol ISO, nemusím nikde behať s notebookom. Poprosím ťa, nereaguj viac na moje témy a nehovor mi, čo mám robiť. Relevantné info zo zdroja som už zistil ty chytrák a nemienim to tak riešiť, preto píšem sem. Samozrejme, google som už skúsil a digitalriver nefunguje, presunuli to na microsoft. Zbytočný nie je môj topic ale tvoje pseudofilozofické bláboly. Skôr by som ti ja odporučil, aby si neotravoval na fóre ľudí svojimi blbými rečami a nezasieral témy.


A odkiaľ si preboha nabral, že robím PC servis ?

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6825
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 31. Jan, 2016, 16:14

a nerobis? potom nemas co dakomu riesit system do ntb. pisal si ze uzivatel nema zalohu dat = robis dakomu servis.

Na co som riesil objednavanie medii od asusu som napisal myslim dost jasne, opat to nikto nepochopil, sak naco.
V prvom rade uzivatel sa ma starat, nie ty a toto by ho to naucilo veeelmi rychlo.

Ved si sprav ako chces a sam uvidis ci to pojde tak alebo tak s tou instalaciou a aktivaciou, ako som pisal predtym.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5831
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ne 31. Jan, 2016, 16:59

no ako poriesime to iso?? urobit ftp? mam antik :)

napis mi SS, a cislo na seba.

ti prezvonim, prip. urobim FTP ja.

ja mam agem verziu cistej instalacie windowsu (home premium, professional aj starter) 32 + 64 bit na jednom dvd.
avsak, je to bez SP1 cize treba prejst zaplatami.. ale asi naj DVD co som kedy mal, ak instalujem legalny OS a mam nalepku
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4783
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa dendroid » Ne 31. Jan, 2016, 20:57

Píšem ti správu, ďakujem pekne za ochotu.

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5831
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 02. Feb, 2016, 22:23

ked nainstalujes OS, zadas cislo z nalepky, ale aktivaciu urobis cez telefon.
aktivacia cez net neprejde - aj ti to vypise.

treba zavolat na bezplatne cislo 0800 178 278, a pocuvas, a postupujes podla pokynov, zadas to dlhe cislo, a system ti vygeneruje svoje, to zadas, a mas to aktivovane :)
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
dendroid
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4783
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa dendroid » Pi 05. Feb, 2016, 10:10

shiro napísal:a nerobis? potom nemas co dakomu riesit system do ntb. pisal si ze uzivatel nema zalohu dat = robis dakomu servis.

Na co som riesil objednavanie medii od asusu som napisal myslim dost jasne, opat to nikto nepochopil, sak naco.
V prvom rade uzivatel sa ma starat, nie ty a toto by ho to naucilo veeelmi rychlo.

Ved si sprav ako chces a sam uvidis ci to pojde tak alebo tak s tou instalaciou a aktivaciou, ako som pisal predtym.

Staraj sa o seba a ľudí v tvojom okolí, nemusíš mi hovoriť čo mám a čo nemám robiť. Ja teraz zabijem s tým noťasom o niekoľko hodín viac, lebo ty si praješ, aby som edukoval ľudí. Založ si súkromnú školu a môžeš ľudí edukovať koľko sa ti zachce a využívať pri tom tvoje didaktické postupy. Nehovoriac o tom, že v tomto prípade nejde o nejaké zálohovanie fotiek na USB, takže nemáš nikomu čo vyčítať. Nie každý sa narodil taký chytrý ako ty. Človek si kúpi noťas, zapne ho a používa ho a nikdy mu nedôjde, načo tam je nejaká recovery partícia. A tiež si neuvedomí, že k tomu nedostal inštalačné médiá. Je to v prvom rade chyba výrobcu, že tie médiá nedáva k noťasu a potom za nich pýta peniaze a je to potrebné riešiť touto cestou. A bežný užívateľ by ani náhodou neprišiel na to, ako to má zálohovať.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6825
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 05. Feb, 2016, 12:50

Uzivatel si ma prestudovat manual, kde su podobne veci popisane a nie pyskovat ze nieco nevie. Lebo je to len kvoli jeho vlastnej lenivosti. PC nieje mixer, na jeho pouzivanie treba aj cosi vediet. A ked na to clovek kasle, tak je len prirodzene, ze za svoje konanie nesie nasledky.

PC je blba masina, robi co mu naklikas. Nikdy ti nepovie co mas spravit. To musi vediet uzivatel. Ani auto neriadis bez toho aby si vedel co je spojka a rychlostna paka. A ak do neho sadnes bez zakladnych znalosti a vyburas sa, zasluhujes si este dodatocny preplesk za svoju vlastnu blbost. A ver mi, ze toto ta dost dobre nauci, aby si nabuduce kraviny s autom nerobil, ked to nevies.

Ale to je dnes take bezne, ze za svoju neschopnost a lenivost obvinis hoci aj papeza, lebo sak isto sa dost dobre nemodlil k jezisovi a tebe chudakovi sa pokaslal ntb kvoli tomu, vsakze....Vsetko ostatne, len nie uzivatel je na vine ze? A koho je to ntb? Kto sa ma o neho starat? Kto ma citat navod, ked nevie zakladne veci? Ako vobec mozes s niecim pracovat a poriadne nevediet co to robi?

Hadzat vinu na hocico ine kvoli valstnej neschopnosti....to je take slovenske. A tiez je to aj dokaz maximalnej neschopnosti, a obmedzenosti daneho cloveka.

Podobnu neschopnost a obmedzenost pritom najlepsie odstranis tym, co som napisal. Lebo ludom mozes vraviet, maju to u prdele. Im sa musi daco podobneho stat, aby zacali rozmyslat, lebo su blbi. Zazivam to takmer denne pri servisovani IT. A vysledok? Tvoje okolie bude viac vzdelane a podobnym problemom bude samo predchadzat, nemusis nic riesit a predchadzat problemom za nich.

Kokos, taketo zaklady rozmyslania ta mam ucit? Tato mlada generacia ide teda do peknych sracek.

Minule mi tu jeden ujko vyplakaval pri oprave tlaciarne, ze mu to nekvalitne tlaci, ma tam smuhy a podobne. Pouzival nekvalitne repas. tonery. Samozrejme, povedal ze na originaly nema $$. Ale hlavne ze si kupil farebnu laserovku za 400e kde sada tonerov stoji 200e. A teraz tam bude pchat repas sracky a vyplakavat sa, ze to blbne. Chcel to riesit zarucne, s cim som ho poslal do prec, pretoze mne to nezreklamuje vyrobca a akonahle sa to otestuje s originalmi pojde to OK (mam to overene).
Nieze by zapojil hlavu a kupil si tlaciaren s najlacnejsim spotrebakom, pretoze tlacku zaplatis 1x, ale spotrebak 300x...
A ked som mu toto povedal, tak tiez zacal mat nabeh za podobne pyskovanie ako vidim u teba. Ja som bol ten zly ze on ma tlacku s drahym spotrebakom, ze on nerozmyslal, ze je spotrebak drahy ako taky, a podobne dristy.

Pride ti toto normalne? Ak nie, das mi za pravdu a ak hej, daj sa liecit, pretoze iba to ti moze pomct.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5831
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa felipe25 » Pi 05. Feb, 2016, 18:28

no, tu by som podotkol, ze nove booky so ziadnym navodom na recovery nechodia... najlepsie su tie s windows8, kde zmienka o recovery nebyva. alebo je tam nieco ako - pozrite prirucku k svojmu OS.
cize, vyrobca uz DAVNO nedodava ani soft pre recovery, iba sa spolieha na samotny OS. a ten windows recovery funguje tak, ze nijak. nikdy mi to nepomohlo.

on ked vymenil HDD, urcite nebude kontaktovat support aby za krasnych 35€ poslali instalacne medium, ved za 90€ si clovek kupi celu licenciu, nie medium...
ved tato stranka sluzi na to, aby sme si poradili, pomohli... a nie platili 35eur supportu. my niesme nemci, s nemeckymi platmi, ale slovaci, so slovenskymi..

a ano, preto ludia kupuju repasy, pretoze bohuzial nemaju na originaly. a robia to aj firmy, nielen domacnosti. predsa len je rozdiel, ked niekto kupi toner do 1200HP za 55eur, a ten isty toner co vydrzi 1,5x viac a stoji 7,90eur. A len dodam, ze taku tlacku mam v praci, ide do NEJ LEN repas 5rokov dozadu, a tlaci dodnes. A to s repasom bez akejkolvek udrzby vytlacila cez 20 000stran.
Lenze ta tlacka sa kupila za mozno 80 000sk. Keby boli love, nikto by ani alternativy nerobil. Lenze slovaci, cesi, a okolite staty su specificke narody, ktore nemaju desiatky eur na servisne IBA instalacne DVD, originalne tonery atd atd..
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6825
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa shiro » So 06. Feb, 2016, 10:17

vacsinou dostanes aspon nejaky par stranovy papier, alebo to ponuka vytvorenie medii.
Ci su slovaci specificky narod, ci nie, napisal som ako mozu obist kupovanie repasov. Staci riesit tlacku s najlacnejsim origos spotrebakom.
Robim servis tlaciarni a stretol som sa XY krat so zblbnutym repasom. Naproti tomu original som videl zblbnuty mozno tak desatinu mnozstva zblbnutych repasov. Ludia si neuvedomuju ze co usetria na repasoch, vrazia do servisneho vyjazdu k tlaciarni, ked im repas zblbne. Cize nic neusetria, alebo este aj prerobia. Videl som tiez vela ludi co vela rokov nemali s repasmi problem. Pogratuluj si, si jeden zo stastlivcov. Ale ked sa problem vyskytne, tak....ako som pisal.

Najvtipnejsi su ti, co obrazne povedane "kupia ferrari, potom revu, ze nemaju na benzin a tankuju tam sracky z dedinskej pumpy".
Toto nikdy dobre nedopadne, ci sa jedna o auto, tlaciaren alebo ntb.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5831
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa felipe25 » So 06. Feb, 2016, 23:44

shiro - ked mozem, napisem ti SS ohladom tlaciarni...

ja som doma mal uz tri multifunkcne, nepouzival som repasy, a vsetky tri odisli. stoja mi v praci s roznymi chybami...
par ludi v shopoch mi doslova potvrdilo, ze tie tlacky maju nieco ako kazitko - pocitac casu.

minimalne posledna domaca canon mg5350 kde boli len original atramenty tak vyzera - cca po 2rokoch a vymene naplni vypisuje chybu.
to mam hadzat do kosa tlacky po 2rokoch?

ja chapem, ze ked stoji multifunkcne zariadenie s wifi, duplexom, tlacou na cd 80€ a len farby stoja 50€, asi ta tlacka bude cisty zmontovany smejd, ci??

ten repas v praci som podotkol len preto, lebo ide o fakt staru tlacku (HP laser jet 1200 series) a tlaci to dodnes. nerobi pruhy. lenze jej obstaravacia cena bola uplne inde /ale vo vnutri prakticky nicnieje.../


ohladom tych bookov - nemas uplne pravdu. ked sa zacali robit booky s windows8, sam som mal problem tam dat cistu instalaciu windowsu. alebo, kvoli zalohe som chcel zalohovat povodny OS to vzdy vypisovalo rozne chyby - neslo ani napalit recovery na dvd, a to som mal viac bookov.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6825
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Asus notebook - preinštalovanie Win 7 po výmene harddisk

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 07. Feb, 2016, 10:33

U multif. tlaciek stojacich kludne aj 200e je treba ratat s tym ze sa beru ako spotrebak na dva roky. Pozorujem to uz dlho, a je to smutny fakt. Ano, 200e je pre slovaka vela, no pre vyrobcu alebo zakaznika v zapadnej europe je to nic. Nizke ceny tlaciarni sa dotuju prave cenami tonerov. Inac by aj dnes laserovky stali 800-1000e.
U atamentiek na doma s cenami 50-100eur je to zakonite. Ked to umre, hodis do smetiaka a ides po novu. Smutna realita.

Napr. u HPckovych mensich laseroviek je uplatnovana politika och vymeny v zarucnej dobe, v pripade akejkolvek poruchy. Nieje podpora. Pretoze to rovno cele vymenia. Co na tom ze je to farebna laserovka za 200e, vyrobcovi je lacnejsie ti dodat novy kus, ako riesit cely kolotoc s podporou, servisom, dodavanim dielov a podobne.

Posledne som riesil toto:
http://multifunkcne-zariadenia.heureka. ... GwodRYEI-w
...a ano, spada to do vymenneho programu, pritom sa jedna o nie lacny spas za 340e. Sam som bol prekvapeny.

Dnes, pokial clovek nekupi nejaku vyssiu radu za 1000e treba jednoducho cakat, ze kurvitko zafunguje, alebo sa daco stane.
Preto je dobre investovat par desiatok eur navyse a prikupit si rozsirenu zaruku, ked uz clovek da 200-300e za zariadenie.
Pokial mas stare modely, tie byvaju aj po 10r prakticky neznicitelne, ako pises. HPckove P2015, ci LJ1320, Laserjet 4000 seria a podobne...clovek to nejde zodrat :-) Pravda, sem tam chcipne pec, lebo mechanicke namahanie, ale inac to maka stale.

Ohladom ntb s win8....tam sa do toho miesa este secureboot a uefi haluze v biose, takze moze s tym byt problem. No ked uz nejde ani napalit recovery, tak je tam daco pokaslane riadne.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Napísať odpoveď

Návrat na "Mobilné PC"