Strana 2 z 6

Napísané: So 29. Apr, 2006, 19:59
od užívateľa Hrobar
Hmm shit to uz teda neni mozno poradim sa s profakom a uvidim co z toho dostanem ale nevzdam sa nejako to dohrabem k vysledku: Nikdy sa nevzdam :!: :!: :!: 8)

Napísané: So 29. Apr, 2006, 20:06
od užívateľa Hrobar
Hmm tak to budem musiet skocit za profakom a nejako to poriesim ja sa nevzdam :!: :!: :!: 8)

Napísané: So 06. Máj, 2006, 22:51
od užívateľa velijura
...poriesis to pridanim Dalsieho velkeho chladica a zvysenim spotreby o Dalsich niekolko desiatok wattov... :wink:

Radsej zainvestuj do vodnika, ten sa oplati viac...

Napísané: Ne 07. Máj, 2006, 08:32
od užívateľa Hrobar
No diskutoval som to s profakom a on vravi ze ked to dobre ponastavujem a zapojim budem fakcit bez problemov. 8)

Napísané: Ne 07. Máj, 2006, 09:54
od užívateľa velijura
Samozrejme ze to pojde, ale bude platit to co som ti napisal v mojom skorsom prispevku...ale veD rob ako chces, sam sa poucis... 8)

Napísané: Ne 07. Máj, 2006, 09:56
od užívateľa Hrobar
S tym prezijem uz som si zvykol a aj tak chcem kombinovat peltierov clanok s vodnkom takze rock on :blind:

Napísané: St 10. Máj, 2006, 14:47
od užívateľa Jefry
mas to ako dalsi picitac a ak si tam das napriklad 200W peltier bude ti to zrat 200W najlepsie bude napajat bud externe alebo kupit aspon 600W-550 Enermax ci OCZ zdroj proste zdroj s brutalnymi parametrami ktory ta vide dost draho

Napísané: St 10. Máj, 2006, 15:44
od užívateľa Hrobar
No zase to az tak neprehanaj s obycajnym peltierom za 500 80w sa da v poho chladit cpu a staci ti aj forton 350w zdroj. 8)

Napísané: St 10. Máj, 2006, 15:47
od užívateľa Jefry
hej ale rataj ze na cpu ktory ma udavane TPD napr 100w teda skoro kazde dobre nataktovane sandiego alebo dualcore ktory ma v zaklade uz 89w nepretaktovany a nemozes dat peltrier s vykonom mensim ako je udavany u cpu

Napísané: St 10. Máj, 2006, 21:14
od užívateľa velijura
Hrobar napísal:No zase to az tak neprehanaj s obycajnym peltierom za 500 80w sa da v poho chladit cpu a staci ti aj forton 350w zdroj. 8)
asi ako pise Jefry a ako som napisal aj ja niekde na zaciatku tohto vlakna => "vykon" (zamerne to davam do uvodzoviek aby sa toho slova zase niekto nechopil) peltiera by mal byt vacsi ako je tepelna strata procesora, inak "chladit" (zase uvodzovky) nebude...
velijura napísal:Svojho casu som peltiera skusal, ale keDze bol 80W a procesor vyzaroval trochu viac, tak sa to iba zohrievalo...

...este by som doplnil, ze na chladenie peltierom rovno zabudni...
Preco?
Lebo tepelna strata procesora a toho peltiera sa scitaju.
Zoberme si procesor, ktory ti vyziari dajme tomu 100W. Na znizenie teploty takehoto procesora budes potrebovat minimalne 120W peltier a z toho ti jednoduchou matematikou vyjde ze zrazu netreba chladit 100W, ale rovno 220W a viac...je to energeticky nevyhodne a zbytocne a ja osobne to nepovazujem za najlepsie riesenie, aj keD sa s procesorom mozes dostat do minusovych teplot (ale na to uz budes naozaj potrebovat vykonnejsieho peltiera ako je ten 120W a navyse ho budes musiet aj vediet dobre chladit, najlepsie vodnikom) ale za tie vynalozene naklady ti tych par MHz naozaj nestoji...to radsej zainvestovat do kvalitneho a vykonneho vodnika...
...a co sa image tyka, tak to ako je image na nic si potom pozri na elektromeri a nasledne na ucte... LOL

Napísané: Št 11. Máj, 2006, 17:17
od užívateľa Hrobar
LOL to mi je jasne ale zasa ti nemas takeho genialneho profaka ako ja, ale uznat musim mas pravdu s tym vykonom bo ale ja nemienit zase nechat vsetko na peltierovi v tom je to :!: :!: :!:

Napísané: Pi 12. Máj, 2006, 20:49
od užívateľa velijura
A naco ti tam potom bude keD to nechces nechat vsetko na nom, pre paradu?
Toho peltiera aj tak nakoniec musis chladit niecim inym, dvoj alebo niekolko-nasobne vykonnejsim, ako by ti stacilo na procesor samotny...

Inak nechapem to s tym profakom, to akoze on ti rozkazuje co mas mat v pocitaci alebo sa mu len chces nejako napchat niekam? VeD pochop ze si len vyrabas kopu problemov, odvodom a rozptylenim tepla pocnuc a pripadnou kondenzaciou vody konciac...

Napísané: Pi 12. Máj, 2006, 21:05
od užívateľa Hrobar
Po prve ten peltier som planoval dat pod moj terajsi chladic a po druhe to s tym profakom zadne pchanie do riti on je moj kamos a ja sa ho proste pytam co potrebujem a on mi v tom radi pravdaze co vie :!: :!: A do pretaktovania sa nevyzna ale do chladenia ano :!: :!:

Napísané: Pi 12. Máj, 2006, 21:13
od užívateľa velijura
ja nic, len sa ti snazim pomoct... :wink:

Napísané: Pi 12. Máj, 2006, 21:58
od užívateľa Hrobar
Dobre ja viem len so to prezentoval takym stylom :!: :?: