Suchý ľad- info

Všetko o chladení dusíkom, kompresorovom chladení, peltiéroch a ďalších formách extrémneho chladenia...
Užívateľov profilový obrázok
Reinok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1549
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa Reinok » Po 23. Jún, 2008, 21:02

Mal by som pár otázok, ak už je tu téma tak napíšem tam ale hľadal som a nenašiel...možno som slepý (určite) tak to zamknite a pôjdem tam....

Ale mám otázku, určite sa tu nájde niekto kto už chladil suchým ľadom, chcem tým chladiť CPU pri určitom časovom taktovaní CPU, od 4GHz vyššie....

ide mi o to neviete kde lacno zohnať dostatočné množstvo suchého ľadu, a ako píšem za good cenu, ono to má aj samo o sebe cenu dou ale či náhodou nemáte niekto kontakt odkiaľ to berete...normálne vážne to myslím...potreboval by som to niekedy v prvých dvoch týždňoch prázdnin, neviem ešte presne...ale v tom čase by to malo byť...A ešte otázka v čom je najelpšie to prepravovať?
PC: ASUS P7P55 LX --- Intel i5 750 2,6Ghz --- 8GB DDR3 Kingston --- AMD 5770 VaporX 1GB --- SSD 120GB SAMSUNG 850 PRO + 500GB 2,5" Seagate + 320GB 2,5" Seagate --- Corsair HX450 --- Thermaltake Tsunami Dream --- 22" Samsung T220

NB
: Acer Aspire One 756 1007Ckk --- Intel Celeron DC 1,5Ghz --- 4GB DDR3 Kingston RAM --- 120GB Samsung 840 PRO --- 11,6"

Užívateľov profilový obrázok
Lkuzman
Ničiteľ hardvéru
Ničiteľ hardvéru
Príspevky: 405
Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: D. Kubín (33)

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa Lkuzman » Po 23. Jún, 2008, 22:25

Skús osloviť A2C ;-)
Spoiler: ukázať
CPU: Phenom 940 @ 3,6GHz + SCYTHE MUGEN; RAM: 8GiB @ 800MHz; MB: ASUS M3A-32 MVP DELUXE; VGA: Saphire HD5770 : 960MHz / 5200MHz; SSD: OCZ VERTEX 2 120GB; HDD: WD 2TiB; PSU: Akasa 1200W, CASE: Lian Li - PC-V2010B; LCD: Acer 2723W, OS: Windows 7 Home x64-SK-OEM ...

Užívateľov profilový obrázok
r1z1ko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1585
Dátum registrácie: St 06. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa r1z1ko » Po 23. Jún, 2008, 22:37

hej hej, normálne im zavolaj alebo sa s nimi spoj a povedz im hneď na čo to potrebuješ a dohodnúť sa dá vždy.
CPU: Intel E8200 @3.2Ghz/1.1V - Freezer 7Pro «|» MB: ASUS P5K SE «|» VGA: GB 4850 «|» HDD: M4 64GB, SAMSUNG F1 1TB «|» RAM: OCZ 2x1GB 800Mhz Special Ops Edition+ 2x1GB red A-DATA «|» Mechanika: 1, NEC DVD-RW ND-3540A 2, SAMSUNG DVD-RW SH-S203P «|» Mouse: Logitech MX518 «|» Monitor: Benq G2222HDL «|» Headphone: Sennheiser eH 250

Užívateľov profilový obrázok
lopo1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 549
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa lopo1 » Ut 24. Jún, 2008, 08:30

skus sa spytat aj palee-ho tme robi s DICE ;)
CPU: Ryzen 2600X + Scythe Fuma rev.B l MB: ASrock B450 Pro4 l RAM: ADATA 8GB DDR4 3000MHz CL16 XPG GAMMIX D10l GPU: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 580 OC 4G l HDD: ADATA XPG SX8200 SSD 240GB + 1T SSHD Seagate l PSU: EVGA 500BG l Case: SilentumPC Regnum RG1W l Coolers: 1x Noctua NF-P12 900 + 2x Noctua NF-S12B 1200 PWM l Monitor: ASUS VS247OS: W10

Užívateľov profilový obrázok
palee
VIP
VIP
Príspevky: 1986
Dátum registrácie: Pi 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa palee » Ut 24. Jún, 2008, 10:13

ja som bral od Lindegas ... cena 45/kg + 250 za malý box, bez dph... box je malý na 12 kg alebo veľký na 24 kg, ak sa dobre pamätám... a potom už len väčšie... a možeš brať bloky alebo pelety... normálne im zavolaj na to číslo, čo majú na stránkach... aj ja som tak robil a dali mi číslo na manažéra pre príslušnú oblasť a s ním som bol v kuse v kontakte... potrebuješ poslať objednávku, atd., mne s tým velmi pomohol, takže by nemal byt problém...

btw, kuk sem a sem

alebo skús firmu Messer, tiež dodávajú dice... ;)

Užívateľov profilový obrázok
A2C
Ban
Ban
Príspevky: 2224
Dátum registrácie: So 17. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Dúbravka (22)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa A2C » Ut 24. Jún, 2008, 10:38

jj ako Palee vraví firma Messer tu na západe viac dostupná ako firma Lindegas ale skús obe a uvidíš ;)
podpis zmazany administratorom za hrube porusenie pravidiel

Užívateľov profilový obrázok
Reinok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1549
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa Reinok » Ut 24. Jún, 2008, 15:39

Jak vidím tak tu to znáte, bo chcel by som dať svoj Celeron D 351 na viacej ako 4Ghz...ale nechcem vytáčať fany na vysoké otáčky, chcem skúsiť suchý ľad, len neviem čo to sám zvládnem...mal som to robiť s kamošom ale ten nejko asi nebude mať čas...a zrejme narazím na ešte jeden problém...Vcore, to sa mi totiž nedá meniť...:( takže keď to padne končím...preto som aj hľadal či niekto nieje v okolí kto by mal záujem o niečo takéto s tým že by som dal všetko okrem dosky...nechem tomu dávať veľa...len skúsiť čo dá...a zrejme bude ešte aj RAM problém max 667Mhz...fúha nič moc ale budem sa nudiť cez prázdniny a mám chuť taktovať...nešiel by niekto do toho??? Môj Celer dal zatiaľ 4,050Ghz....na ACF7PRO....a chem by som nataktovať aj VGA 8600GT ZOTAC Zone Edition len to je pasív preto ten suchý ľad, nech ju aspoň ovieva FAN s chladom zo suchého ľadu...

Ak by niekto BOL ochotný a heplom by mi resp. mal nejaký nápad tak prosím píšte, môžme sa dohodnúť aj na QIPe,ICQ, bo som žeravý do Overclocku!!!! :furious2: ale na druhú stranu mať teploty :cool: v ,,suchu"
PC: ASUS P7P55 LX --- Intel i5 750 2,6Ghz --- 8GB DDR3 Kingston --- AMD 5770 VaporX 1GB --- SSD 120GB SAMSUNG 850 PRO + 500GB 2,5" Seagate + 320GB 2,5" Seagate --- Corsair HX450 --- Thermaltake Tsunami Dream --- 22" Samsung T220

NB
: Acer Aspire One 756 1007Ckk --- Intel Celeron DC 1,5Ghz --- 4GB DDR3 Kingston RAM --- 120GB Samsung 840 PRO --- 11,6"

Užívateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2813
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa Tomasjerry » Ut 30. Sep, 2008, 10:53

Tak ako si dopadol ? Nekondenzovala ti voda?
Intel Core i7 5820k, 4x 8GB ram Kingston HiperX 2400, GIGABYTE X99-Gaming 5P, Sapphire Fury Niro +, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Soundblaster X-Fi Fatal1ty, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)

Užívateľov profilový obrázok
Reinok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1549
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa Reinok » Ut 30. Sep, 2008, 19:44

Nie nič sa nekonalo, OC ma prešiel grafika hádzala artefakty to ma trošku vyplašilo na novú nemám...a už to nieje také ,,žeravé" ako bývalo...max mi dal Celer 4,190Mhz na AC na 30% otáčok mal max 53°C...čo je v poho...
PC: ASUS P7P55 LX --- Intel i5 750 2,6Ghz --- 8GB DDR3 Kingston --- AMD 5770 VaporX 1GB --- SSD 120GB SAMSUNG 850 PRO + 500GB 2,5" Seagate + 320GB 2,5" Seagate --- Corsair HX450 --- Thermaltake Tsunami Dream --- 22" Samsung T220

NB
: Acer Aspire One 756 1007Ckk --- Intel Celeron DC 1,5Ghz --- 4GB DDR3 Kingston RAM --- 120GB Samsung 840 PRO --- 11,6"

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1859
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa spencer » Ut 12. Máj, 2009, 09:37

a jak to že si dal celerona na taký vysoký takt ? mne keď som ho dal na 3.7 GHz tak mi operačný systém ani nespustilo :? a počkaj ty asi nemáš originálny takt 2.5 GHz či ?
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
Reinok
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1549
Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa Reinok » St 13. Máj, 2009, 20:23

default mám 3,2 a dal som ho na 4,190....stačí ? :D
PC: ASUS P7P55 LX --- Intel i5 750 2,6Ghz --- 8GB DDR3 Kingston --- AMD 5770 VaporX 1GB --- SSD 120GB SAMSUNG 850 PRO + 500GB 2,5" Seagate + 320GB 2,5" Seagate --- Corsair HX450 --- Thermaltake Tsunami Dream --- 22" Samsung T220

NB
: Acer Aspire One 756 1007Ckk --- Intel Celeron DC 1,5Ghz --- 4GB DDR3 Kingston RAM --- 120GB Samsung 840 PRO --- 11,6"

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1859
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 27 r

Re: Suchý ľad- info

Príspevok od užívateľa spencer » Št 14. Máj, 2009, 07:59

dobre dobre :) podobne jak ja :)
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8 GB DDR3 + 2x4 GB DDR3 Corsair GPU : Gigabyte G1 GTX 960 gaming 4 GB GDDR5SSD : A-DATA SU800 128 GBHDD :1000 GB Western Digital blue + 640 GB HDD CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound cardFiiO E10 Olympus Network card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Beyerdynamic Custom One Pro Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Napísať odpoveď

Návrat na "Extrémne chladenie"