Chladenie z chladnicky

Všetko o chladení dusíkom, kompresorovom chladení, peltiéroch a ďalších formách extrémneho chladenia...
Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Chladenie z chladnicky

Príspevok od užívateľa Josifek » So 04. Nov, 2006, 13:02

Myslite, ze by sa dal pouzit kompresor a nejake trubky z chladnicky na CPU ? Ma to fakt zujima, lebo to pekne chladi (-10*C)

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » So 04. Nov, 2006, 13:10

skor nie ako ano... neviem ako by som ti to vysvetlil, momentalne ma nic nenapada :) ale uz nad tym rozmyslalo vela ludi...

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 04. Nov, 2006, 13:15

Jediny strach je pre mna, ze ak by som rezal trubky, co s tou kapalinou, co je dnu ? Inac ako blok na CPU by sa dal perfektne pouzit nejaky z vodneho chladenia, a ako radiator tiez z "vody". trubky od kompresoru by sa zaizolovali, aby neboli tepelne straty. vstko by malo termoregulaciu ako na chladnicke. :wink:

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » So 04. Nov, 2006, 13:17

inspiracia:vapochill
myslim ze Gabo nieco z vapochilom spominal....

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 04. Nov, 2006, 13:18

No, z casti aj vapochill, mna to ale napadlo uz skor, ale tu som videl, ze: "It just works"

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » So 04. Nov, 2006, 13:22

je to hlucne a dlho to nabieha,pouzitelnost imho cisto OC :o
k tomu kompresoru:opravar ladniciek ti zrobi trubky aj napln ako potrebujes,ale otazka kam to das?myslim pre hluk a vibracie a aj velkost....

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 04. Nov, 2006, 13:24

Rozumiem, nad tym som tiez uvazoval. Myslel som si, ze kompresor by bol regulovany teplotnym cidlom na (alebo pri) CPU. A cely by bol uzevrety v izolovanej bedni, alebo skatuli.

Užívateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 703
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa jose » So 04. Nov, 2006, 13:29

mno ved prave ta regulacia-cidlo je asi malo(aj ked mozno staci to z ladnicky)a este vyparnik velke hebedo... :) urcite nie do izby :wink: teda pokial nemas izbu ako ja=garaz... :o

Užívateľov profilový obrázok
Marek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 849
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Chorvátsky Grob

Príspevok od užívateľa Marek » So 04. Nov, 2006, 13:30

A co tak skusit pouzit chladenie z elektrickej autochladnicky? Neviem co tam presne je ale je to celkom male a oproti klasickej chladnicke aj tiche, nie? Ale ak by to aj slo, asi by to tiez nebolo na dlhodobe pouzivanie, uz len kvoli zrazaniu vody.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 04. Nov, 2006, 13:32

Ak myslis tu velku mrezu vzadu, tak ta by sa dala zmensit a pripevnit na bok PC. (inac izbu mam velku)

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » So 04. Nov, 2006, 13:53

@ Josifek
No, v podstate by sa to pouzit dalo, veD pomerne vela sikovnych ludi si podobne udìlatka porobilo (boli tu uz kaskady s teplotami -100°C), ale...chcelo by to nanovo pozapajat okruh, naplnit ho, pozaizolovavat ho a asi bolo najlepsie pouzit nove diely...Dalsou otazkou je vyrobenie bloku na procesor, navyse ten radiator na chladnicke by asi ani nestacil...ja si vsak myslim, ze je to zbytocnost, hlavne koli spotrebe elektriny a hluku...

Marek napísal:A co tak skusit pouzit chladenie z elektrickej autochladnicky? Neviem co tam presne je ale je to celkom male a oproti klasickej chladnicke aj tiche, nie? Ale ak by to aj slo, asi by to tiez nebolo na dlhodobe pouzivanie, uz len kvoli zrazaniu vody.
V tej autochladnicke nie je nic ine, ako peltier, ale ma dost maly vykon na to aby sa dal pouzit na chladenie procesora...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

iwhy
VIP
VIP
Príspevky: 763
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa iwhy » So 04. Nov, 2006, 14:28

No ono to so standarnym radiatorom dlho chladit nebude pretoze chladnicky nie su stavane na chladenie niecoho co produkuje teplo.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 04. Nov, 2006, 14:55

iwhy napísal:No ono to so standarnym radiatorom dlho chladit nebude pretoze chladnicky nie su stavane na chladenie niecoho co produkuje teplo.
Nemas nejaky napad ? :?

Užívateľov profilový obrázok
Marek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 849
Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Chorvátsky Grob

Príspevok od užívateľa Marek » So 04. Nov, 2006, 15:31

Podla mna by stacilo na ten radiator hodit 12cm fan aby odvieval teplo.

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » So 04. Nov, 2006, 15:33

No ten radiator je dost velky, tam by ich trebalo aspon 10.

Napísať odpoveď

Návrat na "Extrémne chladenie"