Peltier

Všetko o chladení dusíkom, kompresorovom chladení, peltiéroch a ďalších formách extrémneho chladenia...
Užívateľov profilový obrázok
alfik17
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 710
Dátum registrácie: So 04. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava

Peltier

Príspevok od užívateľa alfik17 » St 05. Júl, 2006, 12:45

ludia dostal som sialeny napad v gme sa da peltier kupit tak kolo 200SK tak ma napadlo ci by sa to nedal pouzit ale ne s waterblockom ale s AC Freezerom ta tepla strana sa musi uchladit do 68 stupnov inak sa znici a ja si myslim ze ten freezer by to zvladol.nie?na moj proc by stacil aj nejaky 40W alebo by som hned kupil 60W cena rovnaka len to chladit bude uz tazsie.a dal by sa ten peltier napajat priamo zo zdroja?spotreba ma netrapi 60W je na celkovej cene elektriny nepostrehnutelne.popripade by to bolo iba na pokusy.a este dal by sa ten freezer upevnit ma dosku ak by tam bol aj ten peltier?nema niekto doma peltiera zeby to odskusal?
MB:Gigabyte GA-880GM-USB3 v3 CPU: athlonII x2 245e RAM: corsair XMS3 2x2GB 1600MHz VGA: amd 7750 SSD: Kingston SSDNow V +200 120GB PSU: CM Silent Pro M500 Case: Fractal core 1000

erik
Deaktivovaný
Deaktivovaný
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: Po 07. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od užívateľa erik » St 05. Júl, 2006, 12:48

peltier nie je taky jednoduchy ako sa na prvy pohlad zda... sice s nim nemam ziadne skusenosti, ale urcite to nie je len tak...

beggar
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 127
Dátum registrácie: Št 10. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa beggar » St 05. Júl, 2006, 13:33

Ani ja s tym nemam skusenost, ale myslim si, ze tiez to nie je take jednoduche...tvorenie namrazy a po vypnuti potecenie po cpu? :red:
cpu i5 4460, gpu rx 580 8 GB, ram 24 GB

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » St 05. Júl, 2006, 14:28

Ja som s tim tak pred rokom experimentoval, mal som zapojene as 4x peltiery vedla seba + vodnik, ako fungovat to bude ale inak JE TO SOMARINA.

T.:wink:

PS: ak najde foto tak poslem
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
alfik17
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 710
Dátum registrácie: So 04. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava

Príspevok od užívateľa alfik17 » St 05. Júl, 2006, 16:34

no ja myslim ze by to neslo az do minusu takze namraza by sa netvorila.sak cim viac chladis tu teplu stranu tym viac chladu vyda ta tepla nie?cize keby som to nechladil vodnikom ale freezerom tak by to nebol az taky hardcore.
MB:Gigabyte GA-880GM-USB3 v3 CPU: athlonII x2 245e RAM: corsair XMS3 2x2GB 1600MHz VGA: amd 7750 SSD: Kingston SSDNow V +200 120GB PSU: CM Silent Pro M500 Case: Fractal core 1000

Užívateľov profilový obrázok
Payne
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1391
Dátum registrácie: Ne 13. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Poprad (18)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Payne » St 05. Júl, 2006, 17:47

O peltieroch bolo na tomto fore na pisana kopec clankov...

Peltier ma velky prudovy odber, tak nieje vobec iste ci by ti to zdroj potiahol...

A ono je to taj tak s tym vela problemov - to by si musel dajak izolovat, aby sa ti nekondenzovala voda, riadne chladit tu druhu stranu a ono celkovo sa to vobec neoplati...

Kup radsej daky namakany chladic s heatpipe a mas to urcite lepsie...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » St 05. Júl, 2006, 18:02

Ako Payne hovory... som mal nato extra 250Watt zdroj, izolaciu som vyriesil silikonom. teplotu na CPU tasko odhadnes lebo tie cidla meraju po 20C "plus/minus autobus)


T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » St 05. Júl, 2006, 23:03

Ides nato chlape zle. Prestuduj si toho viac o peltieroch... Urcite nikde nenajdes samovraha s Freezerom na peltierovi. A preco? Skus dva krat hadat...
Nezabudaj, ze chladis CPU+Peltier. Do tych 68°C by si sa mozno dostal akurat na defaulte, aj to s tazkymi problemami.
40ka ani 60ka pelt by prinosom urcite nebol. Minimum je tento a aj ten na slovensku nezozenies. Treba do ciech, tak ako chodim po take zalezitosti aj ja.
Ak nedokazes k nemu vyrobit regulaciu, tak sa na kondenzaciu urcite priprav. V Burne ziskas par stupnikov k dobru, avsak v Idle ti klesne teplota na uroven, kedy je prave kondenzacia velkym problemom. Uz po par hodinach budes mat socket plny vody!
S tvojim zdrojom by som do toho urcite nesiel, ma slabe dvanastky. S nejakym solidnym 500W zdrojom by sa uz dalo uvazovat o napajani spominaneho peltiera priamo z neho.

ziadne dohady, ale osobne skusenosti :!:

Užívateľov profilový obrázok
alfik17
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 710
Dátum registrácie: So 04. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava

Príspevok od užívateľa alfik17 » Št 06. Júl, 2006, 10:39

no dobre Bikermotyl mi to vysvetlil,takze nic.bol to len sialeny napad.tak pockam do zimy pojdem na chalupu tam ked sa zacne kurit tak az za niekolko hodin je teplo inak je tam pod nulou tak tam skusim potaktovat.Biker myslis ze pojde ten proc o nieco viac ak bude teplota okolia dajme tomu -10 stupnov?
MB:Gigabyte GA-880GM-USB3 v3 CPU: athlonII x2 245e RAM: corsair XMS3 2x2GB 1600MHz VGA: amd 7750 SSD: Kingston SSDNow V +200 120GB PSU: CM Silent Pro M500 Case: Fractal core 1000

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Št 06. Júl, 2006, 11:00

Urcite pojde takt CPU o nieco vyssie pri nizkych teplotach a nemusi byt ani pod nulou. Aj tuto zalezitost som osobne testoval :)

Užívateľov profilový obrázok
alfik17
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 710
Dátum registrácie: So 04. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava

Príspevok od užívateľa alfik17 » Št 06. Júl, 2006, 11:21

tak uz ostava len cakat na zimu.alebo kupim vodnika ale to asi nie.
MB:Gigabyte GA-880GM-USB3 v3 CPU: athlonII x2 245e RAM: corsair XMS3 2x2GB 1600MHz VGA: amd 7750 SSD: Kingston SSDNow V +200 120GB PSU: CM Silent Pro M500 Case: Fractal core 1000

Napísať odpoveď

Návrat na "Extrémne chladenie"