Strana 1 z 1

premiestnenie zdroja

Napísané: Ut 01. Nov, 2005, 08:20
od užívateľa jaffar
no takze je mozne presunut zdroj zozadu bedne dopredu.konkretne bud miesto 2 5.25mechanik..alebo uplne dole miesto 8cm vetraka...nemyslim technicyk ..to nie je problem to sa vymera pripadne upravi..zaujma ma skor teplota a podobne veci..ci to nezhorsi nejako vyrazne prietok vzduchu...samozrejme na zdroji by sa otocil vetrak naopak aby nefukal ale nasaval

Napísané: Ut 01. Nov, 2005, 08:34
od užívateľa Toman
- ako mislim ze by sa to dalo celkom jednoducho premiestnit (samozrejme sa vyzaduje urcity stupen technickej zrucnosti)
- prudenie ak ho dobre vyriesis by sa mu nemalo nic stat
- ale inak v tom nejaky velky prinos nevidim, je to v celku zbitocne

T. :wink:

Napísané: Ut 01. Nov, 2005, 08:48
od užívateľa jaffar
no ja v tom prinos vidim.bo tam neni miesto...ale nejde o to proste chcel som len vediet ci ten zdroj nebude dnu fukat moc tepla

Napísané: Ut 01. Nov, 2005, 08:54
od užívateľa Toman
samotny zdroj toho tepla zase as tak vela neviprodukuje (dalezi od modelu) ale dnesne moderne zdroje su relativne celkovo chladne.
- treba to len vyskusat...

T. :wink:

Napísané: Ut 01. Nov, 2005, 11:33
od užívateľa Matl0_w1C
mozno zbytocna otazka, ale budu stacit dlzky molexov a napajacieho ATX konektora?
inak nijaky vacsy zmysel v tom premiestnovani nevidim.
a teplo? -->> ked das namiesto povodneho zdroja nejaky vetrak, tak to bude v poho. . .

tot moj skromny nazor :haha:

Napísané: Ut 01. Nov, 2005, 11:35
od užívateľa jaffar
tak ten vetrak je jasny...a kable budu stacit bezproblemov..cely presun je vlasnte len koli tomu aby som tam zmestil daky rozumny chladic bo ta skrina je trochu mala...ked najdem fotak tak hodim aj foto...

Napísané: Ut 01. Nov, 2005, 12:49
od užívateľa killswitch
no a teplo zo zdroja ti bude fukat von predkom?alebo do skrine?len potom pocitaj,ze ked otocis vetrak v zdroji,bude ti fukat prach do zdroja a aj v skrini sa urcite zdvihne teplota,podla mna aspon o jeden dva stupne.a bude ti ten teply vzduch olizovat hd a fukat na grafiku...mna sa toto riesenie moc nepozdava.to uz radsej kvoli miestu bigtower...

Napísané: Ut 01. Nov, 2005, 12:58
od užívateľa jaffar
tjez rozmylsam nad tym ze to je kravina bo na to aby to islo dat do 5.25 pozicie my chybaju asi 2mm na sirku a v tom sa mi rypat nechce a davat to dole by asi fakt nebolo moc prakticke...takze to vymyslim dako inak...

Napísané: St 02. Nov, 2005, 15:24
od užívateľa kremso
Isty cas uz zdroj prehodeny mam. Dal som ho na spodok casu, je to sice tesne ale mestil sa tam. Vyrezal som z boku do bocnice 2 diery. Jednu pre privod a druhu pre odvod vzduchu zo zdroja. Zatial su bez ventilatorov, ale uz sa na tom pracuje. Cely case je v stole v takom tom drevenom boxe, medzi stenou a bocnicou je cca 3cm volne.

Teploty:
Zdroj +3°C
Northbridge +2°C

Zaroven s tym som ale menil aj chladic CPU, takze neviem co by to urobilo s teplotami, keby tam ostal ten stary.

Napísané: St 02. Nov, 2005, 16:59
od užívateľa jaffar
a akym sposobom mas riesene kable?

Napísané: Št 03. Nov, 2005, 08:36
od užívateľa CrakeN
ja si tiez myslim, ze to je vcelku zbytocne premiestnit zdroj, ale je pravda ze to trochu usetri miesto (ale to je tiez relativne ...), takze je to podla mna zbytocne ... mozno je to trochu OT ale nepremohol som sa ... a dalsia vec je ta teplota, ktora urcite stupne ...

Napísané: Št 03. Nov, 2005, 13:11
od užívateľa kremso
Kable dociahli uplne v pohode, dokonca som este vsetky nepotrebne odstrihal a naletoval som tam konektory, takze ked ich budem niekedy potrebovat tak si ich tam pripnem. Vzadu, kde bol predtym vyfuk zo zdroja som si vyrobil kryt - plech + konektor na pripojenie kabla, zvnutra je na nom naletovany dalsi kabel ktorym taham stavu ku zdroju. (Ten konektor som mal zo stareho zdroja - je to presne opacny ako je koncovka kabla a kabel sa da kupit .)

K tomu zmyslu: zmysel to ma, pretoze v mojej malej som mal priamo nad chladicom cpu(asi 2cm) hned zdroj, a este k tomu som chcel dat hore ventilator na odfukovanie tepleho vzduchu, ktory by mi tam inak nevosiel.