premiestnenie zdroja

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

premiestnenie zdroja

Príspevok od užívateľa jaffar » Ut 01. Nov, 2005, 08:20

no takze je mozne presunut zdroj zozadu bedne dopredu.konkretne bud miesto 2 5.25mechanik..alebo uplne dole miesto 8cm vetraka...nemyslim technicyk ..to nie je problem to sa vymera pripadne upravi..zaujma ma skor teplota a podobne veci..ci to nezhorsi nejako vyrazne prietok vzduchu...samozrejme na zdroji by sa otocil vetrak naopak aby nefukal ale nasaval

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 01. Nov, 2005, 08:34

- ako mislim ze by sa to dalo celkom jednoducho premiestnit (samozrejme sa vyzaduje urcity stupen technickej zrucnosti)
- prudenie ak ho dobre vyriesis by sa mu nemalo nic stat
- ale inak v tom nejaky velky prinos nevidim, je to v celku zbitocne

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Ut 01. Nov, 2005, 08:48

no ja v tom prinos vidim.bo tam neni miesto...ale nejde o to proste chcel som len vediet ci ten zdroj nebude dnu fukat moc tepla

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 01. Nov, 2005, 08:54

samotny zdroj toho tepla zase as tak vela neviprodukuje (dalezi od modelu) ale dnesne moderne zdroje su relativne celkovo chladne.
- treba to len vyskusat...

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Ut 01. Nov, 2005, 11:33

mozno zbytocna otazka, ale budu stacit dlzky molexov a napajacieho ATX konektora?
inak nijaky vacsy zmysel v tom premiestnovani nevidim.
a teplo? -->> ked das namiesto povodneho zdroja nejaky vetrak, tak to bude v poho. . .

tot moj skromny nazor :haha:
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Ut 01. Nov, 2005, 11:35

tak ten vetrak je jasny...a kable budu stacit bezproblemov..cely presun je vlasnte len koli tomu aby som tam zmestil daky rozumny chladic bo ta skrina je trochu mala...ked najdem fotak tak hodim aj foto...

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5693
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » Ut 01. Nov, 2005, 12:49

no a teplo zo zdroja ti bude fukat von predkom?alebo do skrine?len potom pocitaj,ze ked otocis vetrak v zdroji,bude ti fukat prach do zdroja a aj v skrini sa urcite zdvihne teplota,podla mna aspon o jeden dva stupne.a bude ti ten teply vzduch olizovat hd a fukat na grafiku...mna sa toto riesenie moc nepozdava.to uz radsej kvoli miestu bigtower...
Plne príležitostný moderátor.

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » Ut 01. Nov, 2005, 12:58

tjez rozmylsam nad tym ze to je kravina bo na to aby to islo dat do 5.25 pozicie my chybaju asi 2mm na sirku a v tom sa mi rypat nechce a davat to dole by asi fakt nebolo moc prakticke...takze to vymyslim dako inak...

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » St 02. Nov, 2005, 15:24

Isty cas uz zdroj prehodeny mam. Dal som ho na spodok casu, je to sice tesne ale mestil sa tam. Vyrezal som z boku do bocnice 2 diery. Jednu pre privod a druhu pre odvod vzduchu zo zdroja. Zatial su bez ventilatorov, ale uz sa na tom pracuje. Cely case je v stole v takom tom drevenom boxe, medzi stenou a bocnicou je cca 3cm volne.

Teploty:
Zdroj +3°C
Northbridge +2°C

Zaroven s tym som ale menil aj chladic CPU, takze neviem co by to urobilo s teplotami, keby tam ostal ten stary.

jaffar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3068
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa jaffar » St 02. Nov, 2005, 16:59

a akym sposobom mas riesene kable?

Užívateľov profilový obrázok
CrakeN
Ban
Ban
Príspevky: 1654
Dátum registrácie: St 20. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: MALACKY (16)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CrakeN » Št 03. Nov, 2005, 08:36

ja si tiez myslim, ze to je vcelku zbytocne premiestnit zdroj, ale je pravda ze to trochu usetri miesto (ale to je tiez relativne ...), takze je to podla mna zbytocne ... mozno je to trochu OT ale nepremohol som sa ... a dalsia vec je ta teplota, ktora urcite stupne ...

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Št 03. Nov, 2005, 13:11

Kable dociahli uplne v pohode, dokonca som este vsetky nepotrebne odstrihal a naletoval som tam konektory, takze ked ich budem niekedy potrebovat tak si ich tam pripnem. Vzadu, kde bol predtym vyfuk zo zdroja som si vyrobil kryt - plech + konektor na pripojenie kabla, zvnutra je na nom naletovany dalsi kabel ktorym taham stavu ku zdroju. (Ten konektor som mal zo stareho zdroja - je to presne opacny ako je koncovka kabla a kabel sa da kupit .)

K tomu zmyslu: zmysel to ma, pretoze v mojej malej som mal priamo nad chladicom cpu(asi 2cm) hned zdroj, a este k tomu som chcel dat hore ventilator na odfukovanie tepleho vzduchu, ktory by mi tam inak nevosiel.

Napísať odpoveď

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"