Ako vyrezat dieru do bocnice a prichytit plexi

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
iwhy
VIP
VIP
Príspevky: 763
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Ako vyrezat dieru do bocnice a prichytit plexi

Príspevok od užívateľa iwhy » Pi 04. Mar, 2005, 17:01

Velijurov postup
-bocnicu si treba oblepit krycou paskou aby sa neposkrabala
-na pasku si nakreslime obrys buducej diery
-do rohov si navàtame diery (asi tak priemere 8mm), keD mame obluky, tak tam dame diery 3 - na zaciatok, do stredu a na koniec obluku
-dieru vyrezeme priamociarou pilou v ktorej mame upnuty list na rezanie kovov s co najjemnejsimi zubami pricom rezeme od diery k diere
-na pozadovany tvar dobrusime ostrym pilnikom
-nalamene si plexi a to tak, ze si nan nakreslime fixkou pozadovany rozmer a podla neho si pomocou pravitka a ostreho predmetu (noz, hrubsia ihla, atd.) si plexi naryhujeme zatazime a na hrane stola zlomime a vyvàtame don potrebne otvory (ochrannu fóliu dame dole az tesne pred samotnym nalepenim plexi)

-plexi lepime buD obojstrannou lepiacou paskou, silikónom alebo nejakym inym lepidlom co drzi na kovoch a plastoch (odporucal by som iba pouzitie tej obojstrannej pasky)
-plexi mozeme aj priskrutkovat, ale hrozi jeho prasknutie pri silnejsom utiahnuti skrutiek

Toto je moj osvedceny postup, takze ak sa to niekomu nepozdava, alebo ma pripomienky a ine postupy, nech pokracuje v niektorom tejto problematiky sa tykajucom threade...staci len hladat...

Užívateľov profilový obrázok
tomisimi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 168
Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa tomisimi » Po 27. Nov, 2006, 00:10

cim inym sa da vyrezat ten otvor lebo priamociaru pilu nemam a laser taktiez nie ale ine veci mam flexu a take ....a som v tom zaciatocnik chcem len jednoducho zrobit dziru a dat plexi

Užívateľov profilový obrázok
ghostface
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: St 03. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Slovensko( Vranov)

Príspevok od užívateľa ghostface » Ne 07. Jan, 2007, 13:40

chcel by som sa opytat ci by ste tu nemohli dat a obrazky k postupu dakujem

Užívateľov profilový obrázok
Jofo
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 2140
Dátum registrácie: St 23. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Brno

Príspevok od užívateľa Jofo » Ne 07. Jan, 2007, 13:53

tomisimi napísal:cim inym sa da vyrezat ten otvor lebo priamociaru pilu nemam a laser taktiez nie ale ine veci mam flexu a take ....a som v tom zaciatocnik chcem len jednoducho zrobit dziru a dat plexi
Ja som to robil flexou, ale nestoji to za to, budes to mat skarede a ohorene, navyse riziko, ze si to doskriabes.
Vy sa tu smejete a vonku zúri socializmus!

BaM
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 687
Dátum registrácie: Po 05. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Praha (34)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa BaM » Ne 07. Jan, 2007, 14:00

nManJofo napísal:
tomisimi napísal:cim inym sa da vyrezat ten otvor lebo priamociaru pilu nemam a laser taktiez nie ale ine veci mam flexu a take ....a som v tom zaciatocnik chcem len jednoducho zrobit dziru a dat plexi
Ja som to robil flexou, ale nestoji to za to, budes to mat skarede a ohorene, navyse riziko, ze si to doskriabes.
Ja som svoju bocnicu rezal malou flexou a v pohode, ak to robis pomali tak sa farba neopali, potom som to len odihlil pilnikom a hotovo
ASUS - Jamo - Panasonic - Technics - LG

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9280
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 07. Jan, 2007, 14:06

Ja som robil diery takto:

- navrtat
- obrusit

Obrázok

Obrázok

Obrázok

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Josifek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2125
Dátum registrácie: Po 04. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Josifek » Ne 07. Jan, 2007, 14:26

Presne takto som to robil aj ja na mojej prvej kejse, ale neodporucam to:
-okraje sa ohnu a neda sa to narovnat
-neda sa to presne obrusit na tvar aky potrebujem

tot iba moje postrehy.
Naposledy upravil/-a Josifek v So 10. Feb, 2007, 21:59, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
s333c
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: Ne 21. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa s333c » So 20. Jan, 2007, 22:00

Caute!Ja som to robyl s noznicami na plech a islo to super a ziadne ohybanie.Ale musia byt tie noznice ostre,alebo estze lepsie su sklarske noznice.

Užívateľov profilový obrázok
micro141
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 9
Dátum registrácie: St 14. Feb, 2007, 08:00

Príspevok od užívateľa micro141 » Po 12. Feb, 2007, 21:30

ja tiez prave robim jednu bocnicu ale som si vybrak zlozity otvor takze je stim vela roboty a navise to robim vrtackoua ako tuto kolega vravi ze sa to ohyba tak to ma pravdu a je to dost vely problem potom poohybat naspet ale ja to dako zvladnem :D

Užívateľov profilový obrázok
pista6104
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 910
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava-Ruzinov(18)

Príspevok od užívateľa pista6104 » Ut 20. Feb, 2007, 21:24

Chcel by som sa nieco spytat mam case Thermaltake a kto ma TT casu s bocnicou vie ze to plexi je urobene tak ze je zarovno s plechom teda na miestach kde vystupuje von je vyssie to sposobuje ze je zarovno s plechom na bocnici neviem ci ma chapete...

Totiz ked si dam proste vyrezat dieru do bocnice a dam tam obycajne rovne plexi tak to plexi bude nizzsie ako plech bocnice

Ked ma niekto pochopil chcel by som sa spytat ci mi dokaze nejaky sklenar alebo niekto urobit to plexi respektive vybrusit ho tak,chce to urcite nejaky stroj aby to bolo ako originalne plexi od TT nepotrebujem tam tie napisy ide mi len o tom aby bolo to plexi zarovno s bocnicou...treba to totiz zbrusit tam kde je plexi za plechom aby to bolo zarovno :blind:
THE POWER OF INTEL,INTEL C2D@3600MHZ THE AMD QUAD FX PLATFORM KILLER
Mainboard:ASUS P5B Deluxe,Procesor:Intel Core 2 Duo E6300@430*7=3060mhz 1,280v 520*7=3640mhz 1,6v stabilne 12h v orthose!,GK: Asus X1950PRO Pamete: 2x1GB GEIL ULTRA CL4@1200mhz CL5 or 920 CL4 ,DISK:2x hitachy 160GB in raid 0,ZDROJ:Forton bluestorm II 500w,CASE:Thermaltake XASER V5000D + catodes,CPU FAN:Noctua U12F,Samsung 203B,Klavesnica:Zboard + 1 keyset,Mouse:Internet Explorer 2,0 Microsoft,zvuk TEAC HP-11,zaflexovane setky kable
IBM ThinkPad,Pentium M 1333mhz,256mb ram,integrate GPU...

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Ut 20. Feb, 2007, 22:06

Do plexi by to problem vybrusit nebol, ale v sklenarstve by si nechal "majland" za tak velku plochu brusenia do skla (ak ratam, ze prekryvat by to malo min. 1,5-2cm)

Užívateľov profilový obrázok
pista6104
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 910
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava-Ruzinov(18)

Príspevok od užívateľa pista6104 » Ut 20. Feb, 2007, 22:29

Hmmm...no 2 cm by stacilo
Kolko by to stalo v sklenarstve cca?Nemam ani predstavu...
A ako by sta to dalo urobit doma,ide aj o tom ze doma to asi ani zdaleka neurobim tak presne
THE POWER OF INTEL,INTEL C2D@3600MHZ THE AMD QUAD FX PLATFORM KILLER
Mainboard:ASUS P5B Deluxe,Procesor:Intel Core 2 Duo E6300@430*7=3060mhz 1,280v 520*7=3640mhz 1,6v stabilne 12h v orthose!,GK: Asus X1950PRO Pamete: 2x1GB GEIL ULTRA CL4@1200mhz CL5 or 920 CL4 ,DISK:2x hitachy 160GB in raid 0,ZDROJ:Forton bluestorm II 500w,CASE:Thermaltake XASER V5000D + catodes,CPU FAN:Noctua U12F,Samsung 203B,Klavesnica:Zboard + 1 keyset,Mouse:Internet Explorer 2,0 Microsoft,zvuk TEAC HP-11,zaflexovane setky kable
IBM ThinkPad,Pentium M 1333mhz,256mb ram,integrate GPU...

Užívateľov profilový obrázok
Bikermotyl
VIP
VIP
Príspevky: 4992
Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Brezová pod Bradlom
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Bikermotyl » Ut 20. Feb, 2007, 22:41

No zalezi, ci chces brusit len plexi alebo sklo.
Plexi doma urobis. Venujes tak pól hodinku az hodinku vyrobe pripravkov (zabezpecenie presnej sirky a håbky brusenia) a urcite to zvladnes. Tam by stacilo nieco pevne na okraje zapustenia plexi, aby si cez to bruskou nepresiel (dake kovove pravitko napr.). Håbka brusu by mohla byt zabezpecena napr. stojanovou vàtackou a plexi len pod nou posuvat. Ono moznosti ako by sa to dalo urobit by bolo nespocetne vela, chce to len trochu casu a trpezlivost.

So sklom by to bolo horsie, to si v domacich podmienkach ani neviem predstavit. Dalo by sa obdobne ako s plexi, ale nastroje na brusenie do skla by vysli urcite drahsie ako cela skrinka s origos priehladnou bocnicou.
Skus vybehnut osobne do najblizsieho sklenarstva a spytaj sa, co by podobna sranda vysla. Tu ti asi v tomto tazko niekto poradi, predsa len je to dost specificka zalezitot uz mimo posobnosti IT. Najlepsie to budu predsa len vediet sklenari.

Užívateľov profilový obrázok
pista6104
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 910
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava-Ruzinov(18)

Príspevok od užívateľa pista6104 » Ut 20. Feb, 2007, 23:10

No rozhodne z plexi nejake nastroje doma mam,musim o tom este popremyslat totiz stare plexi som si trochu zasvinil tiez mi tam vadi ten napis thermaltake a celkovo chcem upravit tvar okna...
Ale s tym si uz poradim len ma zaujimalo ako by sa to dalo spravit snad to doma nejako urobim...
THE POWER OF INTEL,INTEL C2D@3600MHZ THE AMD QUAD FX PLATFORM KILLER
Mainboard:ASUS P5B Deluxe,Procesor:Intel Core 2 Duo E6300@430*7=3060mhz 1,280v 520*7=3640mhz 1,6v stabilne 12h v orthose!,GK: Asus X1950PRO Pamete: 2x1GB GEIL ULTRA CL4@1200mhz CL5 or 920 CL4 ,DISK:2x hitachy 160GB in raid 0,ZDROJ:Forton bluestorm II 500w,CASE:Thermaltake XASER V5000D + catodes,CPU FAN:Noctua U12F,Samsung 203B,Klavesnica:Zboard + 1 keyset,Mouse:Internet Explorer 2,0 Microsoft,zvuk TEAC HP-11,zaflexovane setky kable
IBM ThinkPad,Pentium M 1333mhz,256mb ram,integrate GPU...

Užívateľov profilový obrázok
animal666
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 20
Dátum registrácie: Pi 29. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: Pieš

Príspevok od užívateľa animal666 » Ne 22. Júl, 2007, 21:04

je to sice stary prispevok ale snad to niekedy precitas...........pokial to uz nemas spravene; :wink: ..... ak mas neakeho znameho co robi so strojarinov daj mu to vyfrezovat a mas to 100%tne...nahodou moj fotik robi na CNCcku takze umna to neni problem :P

Napísať odpoveď

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"