Strana 1 z 3

Fortron a uprava kablov - navod

Napísané: Št 12. Apr, 2007, 18:52
od užívateľa Lukasko^
Po dlhych uvahach a vyberani som dospel k zaveru, ze je cas zakupit si novy, vykonny no zaroven tichy zdroj.
Moja volba padla na Fortron FSP400-GLN > link <


Obrázok Obrázok Obrázok

HneD prve co ma napadlo pri pohlade na moj novy zdroj bolo to, ze k tej vnutornej kvalite chyba este nieco a to vzhlad.
Neforemne zviazane kable som sa rozhodol skrotit spiralovou buzirkou.

Obrázok Obrázok Obrázok

Nemoze chybat potrebne nacinie

Obrázok

Zacal som odstrihnutim vsetkych "zdrhovaciek ktore sa nachadzali na kablikoch.

Obrázok Obrázok Obrázok

Dalej som pokracoval oblepenim kablikov izolacnou paskou pri skrinke a pri konektoroch. Mohol som sice pouzit zmrstovaciu buzirku no musel by som rozoberat zbytocne vsetky konektory.

Obrázok Obrázok Obrázok


Obrázok Obrázok Obrázok

Obrázok Obrázok

Jednou z prekazok bolo to, ze kable boli rozne popremotavane. Najvacsim problemom bol kablik na napajanie procesora. Takze som rozobral postupne tento konektor a kabliky som napravil tak ako patria.

Obrázok Obrázok Obrázok

A uz mi nic nebranilo v dokonceni diela.

Obrázok Obrázok Obrázok

Obrázok


Takze toto bola moja plohodinova pracicka. Na moj zdroj som potreboval 1 meter buzirky s priemerom 10mm a 5 metrov buzirky s priemerom 6 mm. Cena cca 60 Sk. Efekt pekny na oko ale zaroven aj funkcny pretoze zlepsuje prudenie vzduchu v skrinke.

S pozdravom Lukasko^

Napísané: Št 12. Apr, 2007, 19:48
od užívateľa NemesiS
slusna praca luke, ale ta lepiaca, najma pri vystupe kablov zo zdroja vyzera viac nez zle...mohol si tam fakt nieco vymysliet...
a tie ukoncenia sa mi tiez nepacia z lepiacou paskou, ale inak fajn...

Napísané: Št 12. Apr, 2007, 19:51
od užívateľa iwhy
Celkom fajn postup, myslim ak niekoho inspiruje popr. mu pomoze nastavujem thread ako dolezity ;)

Napísané: Št 12. Apr, 2007, 19:56
od užívateľa Toman
:)
- ja som ties presne takto zacinal
- skus predtim ako kable zviazes tou strunou ich omotat izolacnou pasku, a potom as strunu.
- popripade si vyskusaj aj flexovanie, je narocnejsie ale vysledok je omoc krajsi a kable hlavne niesu "tuhe" (prijemne sa obibaju)

T. :wink:

Napísané: Št 12. Apr, 2007, 20:37
od užívateľa Lukasko^
Dakujem :red:

2 Nemesis: pasku som pouzil preto, ze som si este len dnes priniesol zdroj domov a nechcel som hneD rozoberat vsetky konektory koli "zmrstovacke".

2 Toman: na flexo-vanie sa chystam postupom casu, zakladny problem je v tom kde ho zohnat lacno a dostatocne mnozstvo. Ale snazim sa to pomaly riesit.

Napísané: Št 12. Apr, 2007, 20:45
od užívateľa midlet
Kedysi davno som flexoval zdroj a flexo som kupil v TNTrade. Neviem ci ho este maju. Potom som mal uz len oflexovane zdroje, tak som to neriesil. V TNTrade maly take sady kde bolo flexo, stahovacie pasky aj zmrstovacky. Len teda molexy museli ist dolu a vdaka bohu som mal aspon na 20pine flexo od vyroby. Jak sa poznam, keby som ten rozobral, tak by mi napatia po poskladani neviem kade prudili :D

Napísané: Št 12. Apr, 2007, 21:12
od užívateľa Toman
ja som flexoval 24 pin (napajanie dosky) bez rozobrania, slo to v pohode, omotal som ho paskou aby bol "aerodinamicky", treba si verit!

T. :)

Napísané: Št 12. Apr, 2007, 22:27
od užívateľa iwhy
To sa da vyriesit vlajockami :P

Obrázok

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Napísané: St 18. Apr, 2007, 20:06
od užívateľa cmelo
a kde si zohnal take buzirky?

Napísané: Št 19. Apr, 2007, 22:14
od užívateľa Lukasko^
Buzirky som zohnal v predajni elektroinstalacneho materialu v Trnave fy. Elektrohal. cena 60 sk apolu

Napísané: St 11. Júl, 2007, 17:58
od užívateľa cicolably
este je v predajniach elektrosuciastok taka hadic ze samozmrstovacia

to by sa hodilo na kable poskladat konektory a potom zapalovacom alebo tepolovzdusnou pistolou zmrstit pekne sa to stiahne na kable a to sa nikdy nerozlepi ako paska

a stoji to tiez paru korun a su rozne hrubky aj farby aj fosforeskujuce
priklad:
Obrázok

Napísané: Št 26. Júl, 2007, 14:52
od užívateľa FLP
Celkom pekne to ukaze inak co si nekupil inu farbu ako bielu?

Napísané: Ne 26. Aug, 2007, 15:23
od užívateľa tre-SKA
takze tu je moja uprava kablou zdroja Forton....
nerobim to koli modingu ale koli lepsiemu prietoku vzduchu... dufam ze to niekomu na nieco bude... pouzil som spiraly z klasickych kalendarou...

ospravedlne kvalitu fotiek mal som nepriaznive svetelne podmienky... ale finalny vysledok bude uz kvalitnejsi...

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok


a mama ma skoro zabila ked zistila co som jej porobil z receptami.... :roll:

Obrázok

pokracovanie nabuduce... :P :D

Napísané: Po 03. Sep, 2007, 22:27
od užívateľa dingo27
sry ak je to OT, ale ako ste rozobrali velky 20pin na zdroji??? skusal som to na jednom pokusnom ale neslo to...

Napísané: Ut 04. Sep, 2007, 08:41
od užívateľa jergus
Da sa to rozoberat napr pomocou spiniek. Dve spinky strcis odpredu do konektora, a zozadu vytiahnes kabel. Ked na to prides, ide to velmi lahko...