Fortron a uprava kablov - navod

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Užívateľov profilový obrázok
dingo27
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: St 30. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dingo27 » St 05. Sep, 2007, 19:29

Diq, skusil som a ide, ale neskoro som na to prisiel :)

moja uprava spocivala v odstrani konektora z mojho stareho 200W zdroja na to, aby som mohol konecne dostavat velke prudy z toho, vyuzitie rozmyslam na autozosilovac :)

inak je to perfektna vec len tak mimo, dava to solidne prudy a mimo pc skrine sa takmer neprehrieva, pripojit na to ide velmi vela veci :) napr. rucna bruska.
PC: CPU CeleronD 2.6 -> 3309 MHz Arctic cooling Super silent 4 ultra : ), Epox 4pda3I(i865PE+ich5), GF MSI 6200 AX-TD256/64, 2x256 GOODram DualChanellDDR 400(2.5,4,4,8 ), 200GB SATA Hitachi !, 300W modded case + homemade upravy, momentalne prebiehaju dalsie upravy

NTB: FujitsuSiemens Esprimo mobile V5505 : Intel CentrinoDuo, Core Duo T2330 1,6 GHz, 1GB 667DDR2 RAM DualChannel, Wifi a/b/g/n, LCD 15", HDD 80GB SATA, DVDRW, citacka, expres card, 3:45 hod. 4400MAh bateria, no proste paradicka

Užívateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _skrat_ » St 05. Sep, 2007, 23:48

OT na napajanie akehokolvek audio zariadenia sa neodporucaju pouzivatt pc zdroje...posobi rusivo /OT

nieje lepsie koli prietoku vzduchu pouzivat nieco bezporove?

samozrejme to bude mat asi minimalne zlepsenie, ale tak mi sedliacky rozum radi ze prudiaci vzduch sa v tom flexe trochu utlmi na rozdiel od niecoho ako su gulate IDE kable :)
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Užívateľov profilový obrázok
dingo27
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: St 30. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dingo27 » Št 06. Sep, 2007, 01:36

_skrat_ napísal:OT na napajanie akehokolvek audio zariadenia sa neodporucaju pouzivatt pc zdroje...posobi rusivo /OT

nieje lepsie koli prietoku vzduchu pouzivat nieco bezporove?
... tomu druhemu som nepochopil

ale ten prvy je spinany zdroj, takze ma velku ucinnost a myslim ze je ovela lepsie odfiltrovany, a okrem toho nepouzivaju sa v audio zar. aj spinane zdroje ?? Ale to uz je asi nad ramec tejto temy...
PC: CPU CeleronD 2.6 -> 3309 MHz Arctic cooling Super silent 4 ultra : ), Epox 4pda3I(i865PE+ich5), GF MSI 6200 AX-TD256/64, 2x256 GOODram DualChanellDDR 400(2.5,4,4,8 ), 200GB SATA Hitachi !, 300W modded case + homemade upravy, momentalne prebiehaju dalsie upravy

NTB: FujitsuSiemens Esprimo mobile V5505 : Intel CentrinoDuo, Core Duo T2330 1,6 GHz, 1GB 667DDR2 RAM DualChannel, Wifi a/b/g/n, LCD 15", HDD 80GB SATA, DVDRW, citacka, expres card, 3:45 hod. 4400MAh bateria, no proste paradicka

Užívateľov profilový obrázok
satelitik11
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 115
Dátum registrácie: Ut 20. Máj, 2008, 21:47
Bydlisko: Poprad okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa satelitik11 » Po 26. Máj, 2008, 08:37

Radim ti aby si zdroj nespustal bez zataze ja som tak dva uz odpalil :)

jozinecko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 34
Dátum registrácie: St 06. Aug, 2008, 00:49

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa jozinecko » St 06. Aug, 2008, 00:54

satelitik11 napísal:Radim ti aby si zdroj nespustal bez zataze ja som tak dva uz odpalil :)
si si isty ze to bolo tym ze bez zataze?
ak ich este mas a nepotrebujes tak Ta ich s radostou zbavim=) posli SS vsak sa nejak dohodneme.


Ja som pouzil obycajnu buzirku z koaxialu a jednu z 6pinoveho rozvadzacieho kabla v elektro obchode ma to stalo 20ku. a koaxial na jeden zdroj stacia dva metre cize cca 10SK. a je to podstatne krajsie ako izolacka, aj ja som najskor mal izolackou ale po mesiaci na nej bolo hrozne vidno prach fakt otras.

jozinecko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 34
Dátum registrácie: St 06. Aug, 2008, 00:49

Re:

Príspevok od užívateľa jozinecko » St 06. Aug, 2008, 01:02

dingo27 napísal:
_skrat_ napísal:OT na napajanie akehokolvek audio zariadenia sa neodporucaju pouzivatt pc zdroje...posobi rusivo /OT

nieje lepsie koli prietoku vzduchu pouzivat nieco bezporove?
... tomu druhemu som nepochopil

ale ten prvy je spinany zdroj, takze ma velku ucinnost a myslim ze je ovela lepsie odfiltrovany, a okrem toho nepouzivaju sa v audio zar. aj spinane zdroje ?? Ale to uz je asi nad ramec tejto temy...

pouzivaju sa hlavne trafo a cim drahsie zariadenie tak lepsie a kvalitnejsie trafo, zvacsa nemecke, ty to robia fakt fajn osobne mam s trafo made in Germany mnohonasobne lepsie skusenosti ako z Japonska a China=) niektore mi po objednani na druhy den vybuchli lebo Ing z China zabudol ze existuje nieco ako izolacia a nemysli sa tym utrzok z A4 kancelarskeho papieru. Pardon opat k teme, a ked sa pouziju spinane zdroje (ale len zriedka, prave kvoli Vf ruseniu)

ale nie som odbornik ani sa zaneho nepovazujem, len hobby, takze rad sa necham opravit=)

este drobnost, chces to pouzit na autozosilnovac, cize ho chces pripojit v aute na 12V cca 8A a pouzit invertor na 220V (rusenie) a potom cez spinany zdroj (opat rusenie) pripojit autozosilnovac? alebo ho chces mat doma? prepac ale nepochopil som to az tak, ak doma ta fungovat Ti to bude a je mozne ze rusenie budes citit a aj ze si to ani nevsimnes, ide o jednotlive suciastky atd ale samozrejme je to lepsie riesenie ako napajat to nejakym multi zdrojom z trhu=D

mailinator
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 23
Dátum registrácie: Pi 18. Júl, 2008, 22:38
Bydlisko: BA/NR

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa mailinator » So 06. Sep, 2008, 01:09

ako sa da rozobrat takyto konektor? uz sa s nim nejaku chvilu trapim a nedari sa mi :(
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1081
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Re:

Príspevok od užívateľa KocuR » Pi 19. Sep, 2008, 19:01

jozinecko napísal:pouzivaju sa hlavne trafo a cim drahsie zariadenie tak lepsie a kvalitnejsie trafo, zvacsa nemecke, ty to robia fakt fajn osobne mam s trafo made in Germany mnohonasobne lepsie skusenosti ako z Japonska a China=) niektore mi po objednani na druhy den vybuchli lebo Ing z China zabudol ze existuje nieco ako izolacia a nemysli sa tym utrzok z A4 kancelarskeho papieru. Pardon opat k teme, a ked sa pouziju spinane zdroje (ale len zriedka, prave kvoli Vf ruseniu)

ale nie som odbornik ani sa zaneho nepovazujem, len hobby, takze rad sa necham opravit=)

este drobnost, chces to pouzit na autozosilnovac, cize ho chces pripojit v aute na 12V cca 8A a pouzit invertor na 220V (rusenie) a potom cez spinany zdroj (opat rusenie) pripojit autozosilnovac? alebo ho chces mat doma? prepac ale nepochopil som to az tak, ak doma ta fungovat Ti to bude a je mozne ze rusenie budes citit a aj ze si to ani nevsimnes, ide o jednotlive suciastky atd ale samozrejme je to lepsie riesenie ako napajat to nejakym multi zdrojom z trhu=D
Si riadne mimo chalan, japonsko robí najlepšiu elektroniku na svete. Na slovensku a v čr dostaneš kúpiť rovnako kvalitné transformátory ako v Nemecku. každopádne ale zostáva pravda že impulzný (PC) zdroj na napájanie audio zosilovača nie je vhodný, nepokryje totiž prúdové špičky... a navyše nedostaneš z neho na 12V vetve prúd dostatočne veľký na živenie zosilovača. A ak už chceš napájať z 12V vetvy, tak musíš zaťažiť 5V. Ak zdroj zapneš bez záťaže, nezhorí, mne tak ešte žiaden zdroj neodišiel.

Užívateľov profilový obrázok
Fuxxo550
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 28
Dátum registrácie: Po 03. Nov, 2008, 00:57
Bydlisko: Brezno

MÁNIA

Príspevok od užívateľa Fuxxo550 » So 22. Nov, 2008, 00:30

Včera som pozeral ako tuningujete zdroje tak som sa rozhodol skúsiť aj ja ten začiatok v hlávke bol pekný a tá predstava že to spravým hned ešte krajšia.Hned v práci som zhánal nejaké to čo by sa aspon kus hodilo do skrine na tie škaredé a rozstrapkané káble no proste HNUS!!!!Takže som zašiel za elektrikármi a čo som zbadal? yahooo Bužírky a ešte jaké parádne tak som hned schmatol a už som sa nevedel dočkať kým prídem domou.Hurá do boja poodpájal som PC a hor sa do toho. yahooo hned ma zastavilo ako ja to tam vlastne dostanem ved koncovky sú vetšie a tie konektory som nevedel ako rozmontovať :E .Potom som zašiel žienke do šuflíka a hladal nejakú tú IHLU a čoto zbadal som volajaké čudo ani neviem načo to je aj som to odfotil,Pichol som do dierky z jednej strany zdruhej a káblik bol von yahooo yahooo yahooo .
Dal som aj pár foto akurát teraz som to dokončil.Vypadá to celkom dobre ale ešte to budem špekulovať vylepšiť kto by mal nejaký ten nápad ako nech napíše.DIKI
FOTO:
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... ng-zdroja/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... ng-zdroja/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... ng-zdroja/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... ng-zdroja/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... ng-zdroja/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... ng-zdroja/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... ng-zdroja/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... ng-zdroja/

A FOTO MOJEJ SKROMNEJ SKRINKY za 1000SK :
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... 10/title_/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... 11/title_/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... 12/title_/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... 14/title_/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... 13/title_/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... _Fuxxo550/
http://my.hip-hop.sk/user/gallery/view/ ... _Fuxxo550/
CPU PSN : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+ Freq : 3000.36 MHz / MB Model : ALiveXFire-eSATA2 / GPU Type : nVIDIA GeForce 8800 GTX (p355)Šírka pásma:93.7 GB/s RAM : 4096 MB DDR2 Dual Channel

Užívateľov profilový obrázok
Kasp33r
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1176
Dátum registrácie: Pi 29. Aug, 2008, 15:24
Bydlisko: Bratislava (21)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa Kasp33r » Ut 02. Dec, 2008, 16:48

dobre spravene ale neni to moj styl :-)
Spoiler: ukázať
My PC :
MB : ASUS P5E-VM SE , CPU : INTEL E7400 @ 3.7GHz . 1.480 V CPU COOLER : AC Freezer 7 Pro ,
RAM : CORSAIR DDR2 2x2048MB 1000MHz TWIN2X C5 , PSU : SEASONIC SS-400ET, 400W ,
HDD : WD Green 2TB / 7200 / SATA 2, 64MB ,
GPU : Asus 4850/512MB DDR3 ,
Mouse : A4tech X-750MK 3xFire Laser Game Mouse , Mousepad: SteelPad QcK , Razer eXactMat ,
OS : Windows 7 ultimate

Užívateľov profilový obrázok
MaRtQoO
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 600
Dátum registrácie: Ne 21. Dec, 2008, 22:10
Bydlisko: Chynorany
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa MaRtQoO » Št 08. Jan, 2009, 20:21

Lukasko^

:OO= klobúk dole :good: :cool:
. . . V príprave . . .
Môj život, nahovno ale aspoň že má dobrú grafiku.

Užívateľov profilový obrázok
lukasko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 836
Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa lukasko » Št 15. Jan, 2009, 20:36

ja by som tu k tomu este doplnil aj toto
a na flexovanie som nasiel asi najlepsiu vec aka existuje
CPU: AMD Ryzen 1700 3200@3850 // AC Freezer 64PRO MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3

for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC

Užívateľov profilový obrázok
j0hny
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 413
Dátum registrácie: St 31. Okt, 2007, 08:00

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa j0hny » Št 19. Feb, 2009, 12:20

Jozinecko: rusenie u silnejsich zosilovacoch nehrozi, napajanie je oddelene spinanym zdrojom vnutri zosilovaca (2x30-60V)
TomKocur: nieje china ako china :-) Mna teda low cost china veci vyrabane seriovo na miliony kusov o kvalite nepresvedcia. Zvlast ked sa na slovensko dostavaju do obchodov kdejake vyradene kusy a serie :rofl: Ide uz len o znacku a model, ked sa vyrobca rozhodne predavat veci "len" za 200x vyssiu cenu ako je cena vyrobna, tak je to smejd. A su aj spolocnosti ktore niesu az tak nenazrane a staci im 20nasobok = lacny smejd :rofl: Tak ma clovek problem zohnat kvalitny vyrobok osadeny kvalitnymi vecami na ktorych vyrobca nesetri.

yNo
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 3137
Dátum registrácie: Št 04. Jún, 2009, 19:20
Bydlisko: Sv. Jur

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa yNo » Po 16. Nov, 2009, 02:26

Ja som flexovanie vyriesil jednoducho. Z pokazeneho oflexovaneho zdroja som zobral flexo a nahadzal na OEM zdroj a je to:)Zadarmo...
4.2015 - koncim s forom za Ban do bazaru, kde som nikoho neokaslal-ale zabudol ukončiť staré odlezane obchody.

Užívateľov profilový obrázok
Attilka
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2236
Dátum registrácie: Ut 21. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: KN

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa Attilka » Po 16. Nov, 2009, 16:57

Obrázok
Uzasna pomocka,treba sa opytat Repku v TNTrade,u nich som to kupil dakedy velmi davno,s tym rozoberies vsetky molex a aj ten 20/24 PIN za par sekund :cool:
Ja som si kupoval len tu ihlicku na rozoberanie kablov,mali ju zvlast,netrebalo kupit celu sadu,mam ju este stale,ale uz nevyuzitu.Inak rozobrat poskladat jedno PSU je otazkou par minut podla tohto navodu :
http://sk.wikipedia.org/wiki/Zdroj_(počítač)
Spoiler: ukázať
Čo hľadáš ???

Napísať odpoveď

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"