Fortron a uprava kablov - navod

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 469
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: [28] Veľké Kostoľany, PN, TT
Kontaktovať užívateľa:

Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa Lukasko^ » Št 12. Apr, 2007, 18:52

Po dlhych uvahach a vyberani som dospel k zaveru, ze je cas zakupit si novy, vykonny no zaroven tichy zdroj.
Moja volba padla na Fortron FSP400-GLN > link <


Obrázok Obrázok Obrázok

HneD prve co ma napadlo pri pohlade na moj novy zdroj bolo to, ze k tej vnutornej kvalite chyba este nieco a to vzhlad.
Neforemne zviazane kable som sa rozhodol skrotit spiralovou buzirkou.

Obrázok Obrázok Obrázok

Nemoze chybat potrebne nacinie

Obrázok

Zacal som odstrihnutim vsetkych "zdrhovaciek ktore sa nachadzali na kablikoch.

Obrázok Obrázok Obrázok

Dalej som pokracoval oblepenim kablikov izolacnou paskou pri skrinke a pri konektoroch. Mohol som sice pouzit zmrstovaciu buzirku no musel by som rozoberat zbytocne vsetky konektory.

Obrázok Obrázok Obrázok


Obrázok Obrázok Obrázok

Obrázok Obrázok

Jednou z prekazok bolo to, ze kable boli rozne popremotavane. Najvacsim problemom bol kablik na napajanie procesora. Takze som rozobral postupne tento konektor a kabliky som napravil tak ako patria.

Obrázok Obrázok Obrázok

A uz mi nic nebranilo v dokonceni diela.

Obrázok Obrázok Obrázok

Obrázok


Takze toto bola moja plohodinova pracicka. Na moj zdroj som potreboval 1 meter buzirky s priemerom 10mm a 5 metrov buzirky s priemerom 6 mm. Cena cca 60 Sk. Efekt pekny na oko ale zaroven aj funkcny pretoze zlepsuje prudenie vzduchu v skrinke.

S pozdravom Lukasko^

Užívateľov profilový obrázok
NemesiS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2251
Dátum registrácie: So 27. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Sobrance (23)

Príspevok od užívateľa NemesiS » Št 12. Apr, 2007, 19:48

slusna praca luke, ale ta lepiaca, najma pri vystupe kablov zo zdroja vyzera viac nez zle...mohol si tam fakt nieco vymysliet...
a tie ukoncenia sa mi tiez nepacia z lepiacou paskou, ale inak fajn...
Powered by Lenovo R500; Sound by E-MU 0204|USB => Little Dot MK III => Beyerdynamic DT 880 600Ω

iwhy
VIP
VIP
Príspevky: 763
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa iwhy » Št 12. Apr, 2007, 19:51

Celkom fajn postup, myslim ak niekoho inspiruje popr. mu pomoze nastavujem thread ako dolezity ;)

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9280
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Št 12. Apr, 2007, 19:56

:)
- ja som ties presne takto zacinal
- skus predtim ako kable zviazes tou strunou ich omotat izolacnou pasku, a potom as strunu.
- popripade si vyskusaj aj flexovanie, je narocnejsie ale vysledok je omoc krajsi a kable hlavne niesu "tuhe" (prijemne sa obibaju)

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 469
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: [28] Veľké Kostoľany, PN, TT
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Lukasko^ » Št 12. Apr, 2007, 20:37

Dakujem :red:

2 Nemesis: pasku som pouzil preto, ze som si este len dnes priniesol zdroj domov a nechcel som hneD rozoberat vsetky konektory koli "zmrstovacke".

2 Toman: na flexo-vanie sa chystam postupom casu, zakladny problem je v tom kde ho zohnat lacno a dostatocne mnozstvo. Ale snazim sa to pomaly riesit.

Užívateľov profilový obrázok
midlet
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1338
Dátum registrácie: Pi 12. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Príspevok od užívateľa midlet » Št 12. Apr, 2007, 20:45

Kedysi davno som flexoval zdroj a flexo som kupil v TNTrade. Neviem ci ho este maju. Potom som mal uz len oflexovane zdroje, tak som to neriesil. V TNTrade maly take sady kde bolo flexo, stahovacie pasky aj zmrstovacky. Len teda molexy museli ist dolu a vdaka bohu som mal aspon na 20pine flexo od vyroby. Jak sa poznam, keby som ten rozobral, tak by mi napatia po poskladani neviem kade prudili :D
MacBook Air 11.6" 128GB SSD | Apple iPad 3rd-gen 32GB WiFi black | 2x Apple TV | Time Capsule 1TB
Mac Mini i5 2,3GHz | 8GB DDR3 | Crucial M4 128GB | Apple Magic Mouse
Apple Wireless Keyboard | LG D2342 3D | Synology DiskStation DS211j 4TB
XBOX 360 + GH:WT World Tour Bundle...whoaaaa :-)

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9280
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Št 12. Apr, 2007, 21:12

ja som flexoval 24 pin (napajanie dosky) bez rozobrania, slo to v pohode, omotal som ho paskou aby bol "aerodinamicky", treba si verit!

T. :)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

iwhy
VIP
VIP
Príspevky: 763
Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2003, 08:00
Bydlisko: Košice

Príspevok od užívateľa iwhy » Št 12. Apr, 2007, 22:27

To sa da vyriesit vlajockami :P

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
cmelo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 145
Dátum registrácie: Št 19. Apr, 2007, 08:00
Bydlisko: Svidník

Re: Fortron a uprava kablov - navod

Príspevok od užívateľa cmelo » St 18. Apr, 2007, 20:06

a kde si zohnal take buzirky?

Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 469
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: [28] Veľké Kostoľany, PN, TT
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Lukasko^ » Št 19. Apr, 2007, 22:14

Buzirky som zohnal v predajni elektroinstalacneho materialu v Trnave fy. Elektrohal. cena 60 sk apolu

Užívateľov profilový obrázok
cicolably
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 521
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00
Bydlisko: ke

Príspevok od užívateľa cicolably » St 11. Júl, 2007, 17:58

este je v predajniach elektrosuciastok taka hadic ze samozmrstovacia

to by sa hodilo na kable poskladat konektory a potom zapalovacom alebo tepolovzdusnou pistolou zmrstit pekne sa to stiahne na kable a to sa nikdy nerozlepi ako paska

a stoji to tiez paru korun a su rozne hrubky aj farby aj fosforeskujuce
priklad:
Obrázok
Asus Barebone T3 - AMD Phenom II X4 965 - ATI 4670 - 60GB SSD + 640GB - Razer Copperhead . MacBook White C2D 1,83 GHz - 80GB SSD intel - 2TB NAS . Magic Mouse . iPhone 5 16gb Black , Neonode N2 . Lumia 710

Užívateľov profilový obrázok
FLP
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2449
Dátum registrácie: Ut 03. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: NitRa
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa FLP » Št 26. Júl, 2007, 14:52

Celkom pekne to ukaze inak co si nekupil inu farbu ako bielu?
Spoiler: ukázať
NTB:MacBook Air 2014 Sound:Altec Lansing VS2521

Užívateľov profilový obrázok
tre-SKA
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Ne 24. Sep, 2006, 02:00
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa tre-SKA » Ne 26. Aug, 2007, 15:23

takze tu je moja uprava kablou zdroja Forton....
nerobim to koli modingu ale koli lepsiemu prietoku vzduchu... dufam ze to niekomu na nieco bude... pouzil som spiraly z klasickych kalendarou...

ospravedlne kvalitu fotiek mal som nepriaznive svetelne podmienky... ale finalny vysledok bude uz kvalitnejsi...

Obrázok Obrázok Obrázok Obrázok


a mama ma skoro zabila ked zistila co som jej porobil z receptami.... :roll:

Obrázok

pokracovanie nabuduce... :P :D

Užívateľov profilový obrázok
dingo27
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: St 30. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dingo27 » Po 03. Sep, 2007, 22:27

sry ak je to OT, ale ako ste rozobrali velky 20pin na zdroji??? skusal som to na jednom pokusnom ale neslo to...
PC: CPU CeleronD 2.6 -> 3309 MHz Arctic cooling Super silent 4 ultra : ), Epox 4pda3I(i865PE+ich5), GF MSI 6200 AX-TD256/64, 2x256 GOODram DualChanellDDR 400(2.5,4,4,8 ), 200GB SATA Hitachi !, 300W modded case + homemade upravy, momentalne prebiehaju dalsie upravy

NTB: FujitsuSiemens Esprimo mobile V5505 : Intel CentrinoDuo, Core Duo T2330 1,6 GHz, 1GB 667DDR2 RAM DualChannel, Wifi a/b/g/n, LCD 15", HDD 80GB SATA, DVDRW, citacka, expres card, 3:45 hod. 4400MAh bateria, no proste paradicka

Užívateľov profilový obrázok
jergus
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1628
Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
Bydlisko: Kremnica (31)

Príspevok od užívateľa jergus » Ut 04. Sep, 2007, 08:41

Da sa to rozoberat napr pomocou spiniek. Dve spinky strcis odpredu do konektora, a zozadu vytiahnes kabel. Ked na to prides, ide to velmi lahko...
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil

Napísať odpoveď

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"