Rezanie

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

Rezanie

Príspevok od užívateľa Riddick » Ne 05. Dec, 2004, 20:39

Viem,ze to tu uz mnohokrat odznelo,ale ako mam pekne vyrezat dieru do bocnice bez toho,aby som ju znicil (skrivil,farba), no jednoducho odpisal tu bocnicu.Pisali ste,ze laserom je najlepsie rezat skrinku ale u nas neviem,ci tu niekto laserom reze.Asi to skusim vrtakmi a carbofrezou + niejaka ta brusna hlava do vrtacky postaci. Prosim vas poradte. Potom chcem tento project hodit sem.


Athlon XP 2100+|1733@2134|ABIT KD7-E KT333,512MB RAM CL2,5 , 80GB Maxtor

Užívateľov profilový obrázok
kOsTi
VIP
VIP
Príspevky: 3755
Dátum registrácie: Ne 08. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: BA

Príspevok od užívateľa kOsTi » Ne 05. Dec, 2004, 21:03

najjdenoduhsie asi priamociarov pilov :wink:

Užívateľov profilový obrázok
ergi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 73
Dátum registrácie: Ut 06. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava - D.N.V.
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ergi » Po 06. Dec, 2004, 09:39

Aky taky navod na rezanie najdes tu aj keD dotycny vtedy potreboval dieru do zdroja ale technika rezania by mala byt ta ista.
http://pcmodding.akropola.sk/modules.ph ... cle&sid=40

Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

Príspevok od užívateľa Riddick » Po 06. Dec, 2004, 10:10

Dik. Nechcem, aby ta bocnica vyzerala, ako by ju krave z huby tahali.. Uz len tu katodu kupit, aj ked tu u nas neviem kde. Nevadi.

Užívateľov profilový obrázok
AcE
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Ut 01. Jún, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa AcE » Po 06. Dec, 2004, 11:00

tou priamociacou pilkou to ide ako po masle...len si zacpi usi,..robil som to cez vykend,ties som rezal bornicu,...ked je uz diera vyrezana,nastupluje pilnik,..ja som na tu hranu dal este buzirku a je to super..
MB: DFI LanParty NF2Ultra/B| CPU:AMD 2000+(@2288MHz 183x12.5,1.7V) | RAM:PQI DDR333 512MB CL 2 (2.8V)|GPU:MSI Radeon 9800Pro 128MB|HDD:SATA-160GB samsung|MONITOR:iiyama LCD 15.1"|
VODNIK-CPU,GPU,Chipset

Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

Príspevok od užívateľa Riddick » Po 06. Dec, 2004, 11:10

Buzirku tam velmi nechcem davat. Co myslis, ked dam na dosku vacsi takt ako ma povole, nic sa s nou nestane. Max mi zacne pipat komp. Vyberiem jumper a bude.

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Po 06. Dec, 2004, 16:07

velijura napísal:Male postrehy z robenia okien do bocnic:
-bocnicu si treba oblepit krycou paskou aby sa neposkrabala
-na pasku si nakreslime buducu dieru
-do rohov si navrtame diery (asi tak ø8, ked mame obluky, tak tam dame diery 3 - na zaciatok, do stredu a na koniec obluku
-dieru vyrezeme priamociarou pilou v ktorej mame upnuty list na rezanie kovov s co najjemnejsimi zubami pricom rezeme od diery k diere
-na pozadovany "tvar" dobrusime ostrym pilnikom
-nalamene si plexi a vyvratame don potrebne otvory (ochrannu foliu dame dole az tesne prad samotnym nalepenim plexi)
-plexi lepime bud obojstrannou lepiacou paskou alebo silikonom alebo nejakym inym lepidlom co drzi na kovoch a plastoch
-plexi mozme aj prisrobovat, ale hrozi, ze ked viacej utiahneme skrutky, tak nam praskne


...tot vsjo...

PS: ja to lepim obojstrannou lepiacou paskou na prichytavanie emblemov na auta...
...staci si len pozriet thread "plexi" o nieco nizsie...

...ako to vyzera si mozes pozriet bud vo fotogalerii alebo na mojej stranke :arrow: http://members.chello.sk/j.velicky/My%20Computer.html...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
Diviak
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 118
Dátum registrácie: St 24. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: BB

Príspevok od užívateľa Diviak » Po 06. Dec, 2004, 23:50

Ja to vyrezavam ,,lupienkovou" pilkou. :D Mam taky list (ak sa to da tak nazvat) na kov co ma zuby do vsetkych smerov. Je to asi najbezpecnejsie a najpresnejsie. Vypilovacka je sice menej pracna ale nema rada mensie radiusy a riziko poskodenia alebo prezohybania je daleko vacsie.
Q9300 / 8GB / GTX 260

Užívateľov profilový obrázok
diablik87
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 61
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: KOSICE

Príspevok od užívateľa diablik87 » Po 06. Dec, 2004, 23:53

ja osbne som vyrezaval vacsie plochy flexou:)) a mensie plochy lupienkovou pilkou+ jemny modelarsky pilnik......pokial nie si UPLNE drevo tak vysledok bude super
AMD Athlon1333mhz@1400mhz,QDI KUDOZ,
512MB RAM 266mhz, GeForceTi4200128MBMSI, AOC 9K+,Sound Blaster 5.1,Creative repro 5100, 40GB Maxtor 7200
HP iPAQ rx3715,1GB SD-card

Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

Príspevok od užívateľa Riddick » Ut 07. Dec, 2004, 10:47

diablik87:ja osbne som vyrezaval vacsie plochy flexou:)) a mensie plochy lupienkovou pilkou+ jemny modelarsky pilnik......pokial nie si UPLNE drevo tak vysledok bude super

drevo niesom,len som sa pytal,ze kto to ako robil.aj tak mi to bude robit sused,ma na to naradia (dufam).

Užívateľov profilový obrázok
kremso
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 165
Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Bydlisko: Trnava (19)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa kremso » Ut 07. Dec, 2004, 15:02

Ja som to robil vrtackou. Staci si do bocnice s kruzitkom do plechu urobit kruznicu s priemerom vetraku, a druhu o nieco mensiu. Do tej mensej s kirnerom urobit vrypy vzdialene od seba o nieco viac ako preimer vrtaku s ktorym chces vrtat. Potom vyvrtaj diery tam kde si predtym urobil vrypy, a medzedry medzi dierami vysekaj. Potom staci uz len rucnym polgulatym pilnikom vybrusit podla tej prvej kruznice. Ak sa s tym trochu pohras bude to perfektne.

Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

Príspevok od užívateľa Riddick » Ut 07. Dec, 2004, 15:38

kremso napísal:Ja som to robil vrtackou. Staci si do bocnice s kruzitkom do plechu urobit kruznicu s priemerom vetraku, a druhu o nieco mensiu. Do tej mensej s kirnerom urobit vrypy vzdialene od seba o nieco viac ako preimer vrtaku s ktorym chces vrtat. Potom vyvrtaj diery tam kde si predtym urobil vrypy, a medzedry medzi dierami vysekaj. Potom staci uz len rucnym polgulatym pilnikom vybrusit podla tej prvej kruznice. Ak sa s tym trochu pohras bude to perfektne.
Ten vetrak umiestnim na plexisklo. Na zadnej strane skinky som nemusel vrtat,stacilo kliestami vyseknut. Tu hlavne ide o tu bocnicu a plexisklo

Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

Príspevok od užívateľa Riddick » Ut 07. Dec, 2004, 15:47

Co myslite. Vedeli by mi sklari vyrobit do 5,25 pozicie plexi,myslim aj bocnu stranu? Alebo si mam kupit jedno tensie plexisklo a jedno hrubsie a navrtat ich? Chcem do tejto pozicie umiestnit vetrak. Dokonca som si vcera usporiadal kable, pozliepal a umiestnil do boku skrinky. Sa tesim ako male dieta. Uz aby to bolo hotove. a jedna pekna katoda do vnuta. Aky vetrak by som mal kupit? Hlavne nech vzduch prudi.

Užívateľov profilový obrázok
Riddick
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 665
Dátum registrácie: Pi 03. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: BA/KN

Príspevok od užívateľa Riddick » St 08. Dec, 2004, 16:00

Navrh je hotovy,uz to jen zrealizovat.. :twisted:

Užívateľov profilový obrázok
eSPe
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 199
Dátum registrácie: Št 14. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Londyn UK

Príspevok od užívateľa eSPe » St 08. Dec, 2004, 23:53

Hlavne nech vzduch prudi- to zalezi kam ten ventilator umiestnis, potom nepotrebujes do skrinky "turbinu z lietadla" aby ti to uchladilo

Napísať odpoveď

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"