Automaticke osvetlenie klavesnice

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Automaticke osvetlenie klavesnice

Príspevok od užívateľa BoBo_ » Ut 26. Sep, 2006, 22:20

moja predstava je asi taka ze by to slo na USB,skladalo by sa to z fotodiody v zavernom smere ktora by "spinala" trandak,nizkovykonovy,z jeko kolektoru by siel neaky odpor na + a na emitor vykonoveho trandaku a ten by spinl led-ky,odpor tak 1-5ohmov pre tie ledky,na s5 vazbu by som dal trimer aby sa dala nastavit citlivost....malo by sa to pekne rozsvecovat a zhasynat,plynulo,ako sa bude menit osvetlenie miestnosti
co si o tom myslite??? :blind:

Užívateľov profilový obrázok
Gogi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 644
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: TT
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gogi » St 27. Sep, 2006, 00:58

Obrázok
http://casemod.jurajkosoft.sk/red_led__ ... G_1269.JPG

Obrázok
http://casemod.jurajkosoft.sk/red_led__ ... G_1271.JPG

tu mas dve foto mojej klavky(Chicony :pst: )
ja to mam napajane z PS2, mam to pustene non-stop(ps-dvojka je napajana vzdy :D ), velky jas od tych lediek necakaj vydis sam na tej hornej fotke ze tie ledky sa daju pouzit iba na hrubu orientaciu po klavesnici, na presvetlenie, take maju tie origos podsvietene klavesnice, ti ledky asi nebudu stacit, aj ked usb mozes zatazit dvojnasobne(aspon myslim) viac ako ps2 aj tak to nebude perfektne presvecovat klavesy,
to spinanie stmievacom je dobry napad :ok:
\_AMD_x2_3800+_@2,6_/\_XFX_9600_GT @,75-1,9-2,2_/\_3G_RAM_Výrobca_=>_miš&maš_/\_Power_by_ASUSTeK_A8N_SLI_Premium_/\_2x80G_Samsung_/\_Casemod_-_hotovo,_uz_sa_mi_viac_nexce_/
A tak som si raz zmenil farbu podpisu na zelenú aby bolo jasné čo mi modrá môže

Užívateľov profilový obrázok
lubo188
Ban
Ban
Príspevky: 671
Dátum registrácie: Ne 07. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: Revuca(20)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa lubo188 » St 27. Sep, 2006, 07:28

ale vyzera to strasne
PC by lubo188 ++socet LGA775++ CASE: Thermaltake WinGO V7000a CPU: Intel® Core 2 Duo E6300@3115mhz coled by BIG TYPHOON MB: ASUS P5B DELUXE RAM: Kingston 667mhz@890mhz 2.0V 5-6-6-15 1GB VGA: Sapphire Radeon x1900xtx 512MB PSU: Seasonic M12-600W HDD: Samsung SV1203N ATA 120GB MOUSE: Logitech G5
++++++++++++++++++++++ CS 1.6 NONSTEAM +++++++++++++++++ hs_MASTERs l l1 +++++++++++++++++++ U.G.L.

Užívateľov profilový obrázok
dingo27
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: St 30. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dingo27 » St 27. Sep, 2006, 13:54

chcelo by to laserom dat vyrezat z plexiskla rozmer vrchu klavesnice a potom aj jednotlive klavesy a spojit to dakym transparent. silikónom aby sa klavesy hybali a plexisklo nie je problem osvietit.... hm co myslite dalo by sa ?
PC: CPU CeleronD 2.6 -> 3309 MHz Arctic cooling Super silent 4 ultra : ), Epox 4pda3I(i865PE+ich5), GF MSI 6200 AX-TD256/64, 2x256 GOODram DualChanellDDR 400(2.5,4,4,8 ), 200GB SATA Hitachi !, 300W modded case + homemade upravy, momentalne prebiehaju dalsie upravy

NTB: FujitsuSiemens Esprimo mobile V5505 : Intel CentrinoDuo, Core Duo T2330 1,6 GHz, 1GB 667DDR2 RAM DualChannel, Wifi a/b/g/n, LCD 15", HDD 80GB SATA, DVDRW, citacka, expres card, 3:45 hod. 4400MAh bateria, no proste paradicka

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » St 27. Sep, 2006, 15:49

- by som sa nato vykaslal.....
- za 499 sk sa da kupit v lidli podsvietena klavesnica (OEM takej co sa predava v "tuning shopoch" za 2500)

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » St 27. Sep, 2006, 16:32

lidzi lidzi,vidim ze sme sa nepochopili :lol:
ono tie led-ky maju byt na cca 40cm a 1cm sirokom plosaciku a ma to byt umiestnene pod doskou stola aby to svietilo na klavesku....este zopar LED-iek by som si dal "vsade" okolo compu a celkovo by to mohlo mat pekny efekt....skusim nacrtnut tu schemu v skicari,ale dnes som s tym kecal s profakom a hovoril ze by to aj mohlo ist :red:

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » St 27. Sep, 2006, 17:04

ja ti nevim bobe....... to potom bude taky "Las Vegas"..... ako, vobec by som sa do toho nepustal

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Napster050
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Home:Turèianske Teplice School:Martin (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Napster050 » St 27. Sep, 2006, 20:34

"Da sa vsetko, len treba chciet" staci tam nejaky fototranzistor (alebo ina optosuciastka reagujuca na svetlo), ak tam potrebujes len par lediek tak by to z USB teoreticky islo, no ak sa tam chystas dat vela lediek tak by tam asi musel byt aj nejaky nasobic napatia, pretoze 5V neutiahne nejakych 20 LEDiek.
MB Foxconn 915P7AD-8Ks CPU Intel Pentium 4 2.8GHz @ 3005MHzRAM 768MB VGA MSI NX6600 Diamond @ 500/1000 DVD-RW LG GSA 4160B HDD 320GB Seagate & 80GB Western Digital & 40GB Seagate PSU Q-tec 650W Sound Card Realtek 7.1 CH HP color LaserJet 2550L HP deskjet 3420 HP scanjet 3530c Steelpad QcK mini Modded Case
IBM ThinkPad T22
Qtek 8500

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » St 27. Sep, 2006, 20:37

hhh ze nasobic nabetia :lol: daju sa aj paralelne pripojit :wink: dnes som spravil taky prototip,dal som 9 lediek na cca 35cm dlhy plosak o sirke 1cm....keD tak nad tym premyslam asi to ani netreba vypinat,to poriadne nevidno ani vecer a nie to cez den :D

Užívateľov profilový obrázok
Napster050
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Home:Turèianske Teplice School:Martin (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Napster050 » St 27. Sep, 2006, 21:39

Jasne ze sa da spojit aj paralelne, dokonca aj serioparalelne :lol:
V USB nemas 10A ako v zdroji :) . Sice na LEDky tolko nepotrebujes, ale ked si kupis poriadne vysokosvietive LEDky na 3,6V tak potom ti to bude svietit. Najlepsiu cenu na vysokosvietive LEDky maju tam kde maju zapalovace s ledkami, s takov svietivostou stoja tie ledky viac nez zapalovac :lol:
MB Foxconn 915P7AD-8Ks CPU Intel Pentium 4 2.8GHz @ 3005MHzRAM 768MB VGA MSI NX6600 Diamond @ 500/1000 DVD-RW LG GSA 4160B HDD 320GB Seagate & 80GB Western Digital & 40GB Seagate PSU Q-tec 650W Sound Card Realtek 7.1 CH HP color LaserJet 2550L HP deskjet 3420 HP scanjet 3530c Steelpad QcK mini Modded Case
IBM ThinkPad T22
Qtek 8500

Užívateľov profilový obrázok
BoBo_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 908
Dátum registrácie: Po 21. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: u nás doma v prievidzi

Príspevok od užívateľa BoBo_ » Št 28. Sep, 2006, 19:32

USB da 0,5A : 20mA je cca 25lediek,20 s rezervou utiahne :D ked tak,napojim na molex...a uz to svieti cool,som tam dal moc veliky odpor,nechtiac :D oplati sa to na to ze jedna vysokosvietiva stoji par halierov,pomaly lepsie jak neon :D

Užívateľov profilový obrázok
bmw_case
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava 5trzalca

Príspevok od užívateľa bmw_case » So 14. Okt, 2006, 16:12

Toman napísal:- by som sa nato vykaslal.....
- za 499 sk sa da kupit v lidli podsvietena klavesnica (OEM takej co sa predava v "tuning shopoch" za 2500)

T. :wink:
Kde?!!! daj link!!! pls... :o
PC1: TOSHIBA QOSMIO F50 10M (8400,4gbDDR2,9600GT 512MB DDR3,500GB,15,4",1440x900)
PC2:CPU: Core2Duo E6750 / Gemini II+2*120mm fan / MB: Gigabyte P35 DS4 / RAM: 2x1024MB Geil Ultra 800Mhz CL4 / GPU:NVIDIA QUADRO FX1500 /
HDD: WD 500GB AAKS / Mechanika: LG GSA-H30N,SATA / Audio: GEMINi sound woofer 7.1 / Case: Gigabyte Aurora3D / Zdroj: Enermax Infinity 720W

Repro:Logitech Z-5500 digital / Logitech MX Revolution / Logitech MOMO racing / Logitech Alto / Logitech LX7

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2176
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » So 14. Okt, 2006, 19:20

uz to nemaju, minule som bol v lidli a uz ju nemali (ale aj tak by som si ju isto nekupil - daky smejd "made in rozpadni sa")
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
A2C
Ban
Ban
Príspevky: 2224
Dátum registrácie: So 17. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Dúbravka (22)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa A2C » So 14. Okt, 2006, 19:30

Toman napísal:- by som sa nato vykaslal.....
- za 499 sk sa da kupit v lidli podsvietena klavesnica (OEM takej co sa predava v "tuning shopoch" za 2500)

T. :wink:
a to kde? kde sa to da kupit za 499sk? a aka?
podpis zmazany administratorom za hrube porusenie pravidiel

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » Ne 15. Okt, 2006, 19:27

BoBo_ napísal:USB da 0,5A : 20mA je cca 25lediek,20 s rezervou utiahne :D ked tak,napojim na molex...a uz to svieti cool,som tam dal moc veliky odpor,nechtiac :D oplati sa to na to ze jedna vysokosvietiva stoji par halierov,pomaly lepsie jak neon :D
Jedna vysokosvietiva LEDstoji par halierov?
Ja co som pozeral, tak jedna 5mm modra 20mA stoji 10sk.

Napísať odpoveď

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"