Informacny display z Nokie

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Užívateľov profilový obrázok
Napster050
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Home:Turèianske Teplice School:Martin (17)
Kontaktovať užívateľa:

Informacny display z Nokie

Príspevok od užívateľa Napster050 » Ut 12. Sep, 2006, 20:56

Takze pridavam na toto forum konecne nejaku lacnu nahradu info displaya kt. je z Nokie
Malo by to fungovat na vsetky monochromaticke 8 a 9 pinove displaye.

Schema:
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Ovladane je to pomocou programu LCDHype
http://lcdhype.de/

Na stranke programu najdete aj ine zapojenia displayov

Hned som to samozrejme vyskusal a funguje to, len myslim ze mam vadny display pretoze to raz ukazuje a raz nie, niekedy su rozhadzane znaky. Vyskusal som to na displayi z Nokie 5210.

Prajem vela zabavy :wink:
MB Foxconn 915P7AD-8Ks CPU Intel Pentium 4 2.8GHz @ 3005MHzRAM 768MB VGA MSI NX6600 Diamond @ 500/1000 DVD-RW LG GSA 4160B HDD 320GB Seagate & 80GB Western Digital & 40GB Seagate PSU Q-tec 650W Sound Card Realtek 7.1 CH HP color LaserJet 2550L HP deskjet 3420 HP scanjet 3530c Steelpad QcK mini Modded Case
IBM ThinkPad T22
Qtek 8500

Užívateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _skrat_ » Ut 12. Sep, 2006, 21:46

uff, mam taky pocit, ze idem hned rozobrat svoju staru a oblubenu nokiu 5110 :lol: ...ach, skoda len, ze nemam po ruke neajky LPT konektor

edit 1: ach, nepojde to tak lahko, nemam po ruke potrebne diody, tych 9 pinov mam zle dostupnych a pod display sa mi drotiky nezmestia naletovat...s trafopajkou do tych malych dier :lol:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

edit 2: a ten program mi nefunguje :(
Naposledy upravil/-a _skrat_ v Ut 12. Sep, 2006, 23:06, upravené celkom 3 krát.
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2176
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » Ut 12. Sep, 2006, 22:30

ja mam v supliku tiez daku staru tehlu nokiu a skusim to. mam aj navise lpt konektor tak zajtra by to uz mohlo byt spravene, potom hodim dake obrazky ako to vyzera (teda ak sa to podari)

edit: hmm tak asi z toho nic nebude lebo na tej tehle su take debilne srauby ktore nejdu normalnym skrutkovacom odkrutit, skusim to plesnut o zem, dufam ze neznicim displej
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _skrat_ » St 13. Sep, 2006, 00:54

mno, z druhej strany tam mas hore este 2 sroby
Obrázok
Obrázok

inak podarilo sa mi tam naletovat drotiky, ktore v pohode vyvediem spod displeja a po zlozeni to normalne funguje...a to vsetko trafopajkou!! no a nekup to!! :o

Obrázok
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Patko19 » St 13. Sep, 2006, 12:36

dotaz, ide taj aj podsvietenie ???
a este taku vec som nasiel na tej ofic stranke. je tam volaky plugin na COM. moja nemcina neni bohvieco a tak som sa chcel vediet ci to funguje aj cez COM interface. ak mozes tak oskusaj.ak by to slo tak by to bolo super, lebo jeden hd4780 uz mi svieti na bedni a nebol by od veci dalsi

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2176
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » St 13. Sep, 2006, 14:46

to je dost debilny displej, uz som ho dostal dole ale na displeji nevidim ziadne kontakty.
Obrázok
Obrázok
to skrat: na tych tvojich fotkach vidno ako si naletoval drotiky na plosak, ale nechapem ze ako das potom nazad ten displej ked tam su droty.
edit: necital som poriadne, teraz uz vidim ze droti pojdu pod displejom
Naposledy upravil/-a PROMETHEUS v St 13. Sep, 2006, 14:57, upravené celkom 1 krát.
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » St 13. Sep, 2006, 14:56

PROMETHEUS napísal:to je dost debilny displej, uz som ho dostal dole ale na displeji nevidim ziadne kontakty.
...lebo tie kontakty su naparene na tom skle a na pripojenie potrebujes vodivu gumu co ho spajala s tym plosakom...naletovat sa to zial neda...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
Napster050
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Home:Turèianske Teplice School:Martin (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Napster050 » St 13. Sep, 2006, 15:51

Patko19 napísal:dotaz, ide taj aj podsvietenie ???
a este taku vec som nasiel na tej ofic stranke. je tam volaky plugin na COM. moja nemcina neni bohvieco a tak som sa chcel vediet ci to funguje aj cez COM interface. ak mozes tak oskusaj.ak by to slo tak by to bolo super, lebo jeden hd4780 uz mi svieti na bedni a nebol by od veci dalsi
Ano funguje aj podsvietenie a dokonca sa tym programom da vypnut/zapnut (len na niektorych displayoch) samozrejme ze treba este stiahnut aj ten Port95 driver aby to fungovalo
MB Foxconn 915P7AD-8Ks CPU Intel Pentium 4 2.8GHz @ 3005MHzRAM 768MB VGA MSI NX6600 Diamond @ 500/1000 DVD-RW LG GSA 4160B HDD 320GB Seagate & 80GB Western Digital & 40GB Seagate PSU Q-tec 650W Sound Card Realtek 7.1 CH HP color LaserJet 2550L HP deskjet 3420 HP scanjet 3530c Steelpad QcK mini Modded Case
IBM ThinkPad T22
Qtek 8500

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2176
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » St 13. Sep, 2006, 15:52

zajtra pojdem nakupit suciastky, dnes sa mi uz nechce a mam este par otazok.
podla schemy to vyzera na to ze budem potrebovat:
kondik 1uF
trimer
4 LED diody (nechapem na co tam vlastne su ale asi ich tam treba), ale neviem ci sa udavaju pri LEDkach aj parametre.
2 diody 1N4148 (v katalogu sa pise ze su na 75V/0,15A )
a otazky su:
1) aky kondik mam kupit? normalny alebo elektrolit (podla schemy asi normalny ale niesom si isty)
2) pri LEDkach sa udavaju aj parametre? lebo ak hej tak potom neviem co si mam pytat v obchode
3) na scheme su nakreslene tri take ciarky do T (prve to zakoncenie ide z kondika, druhe z LPT a tretie z trimra ak je to trimer) je to uzemnenie? alebo co to je
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _skrat_ » St 13. Sep, 2006, 16:43

Napster050: ty tam mas tiez 8 konektorov, alebo 9 ako ja? :cry: neviem ktory teraz nechat nezapojeny...

edit: hlupak si neviam spocitat piny na tej druhej scheme :)

edit 2: kde si nasiel ten port95 driver? na tej stranke mi to nenaslo... dik
Naposledy upravil/-a _skrat_ v St 13. Sep, 2006, 18:07, upravené celkom 1 krát.
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » St 13. Sep, 2006, 16:55

PROMETHEUS napísal:zajtra pojdem nakupit suciastky, dnes sa mi uz nechce a mam este par otazok.
podla schemy to vyzera na to ze budem potrebovat:
kondik 1uF
trimer
4 LED diody (nechapem na co tam vlastne su ale asi ich tam treba), ale neviem ci sa udavaju pri LEDkach aj parametre.
2 diody 1N4148 (v katalogu sa pise ze su na 75V/0,15A )
a otazky su:
1) aky kondik mam kupit? normalny alebo elektrolit (podla schemy asi normalny ale niesom si isty)
2) pri LEDkach sa udavaju aj parametre? lebo ak hej tak potom neviem co si mam pytat v obchode
3) na scheme su nakreslene tri take ciarky do T (prve to zakoncenie ide z kondika, druhe z LPT a tretie z trimra ak je to trimer) je to uzemnenie? alebo co to je
Ja by som ti radil, kasli na to, lebo ani nevies co je zem...

...inak ten kondenzator tam by bolo najlepsie dat nejaky tantal...
...LED su tam na podsvietenie...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
Napster050
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Home:Turèianske Teplice School:Martin (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Napster050 » St 13. Sep, 2006, 18:21

tie Ledky tam neni treba a tie diody 1N4148 myslim ze tiez nie lebo to ide aj bez nich.
Kdesi na nete som uz videl ze tam dal elektrolyticky kondenzator a fungovalo to, takze je asi jedno aky.

No a ten Port95 driver:
http://lcdhype.de/index.php?showtopic=68
MB Foxconn 915P7AD-8Ks CPU Intel Pentium 4 2.8GHz @ 3005MHzRAM 768MB VGA MSI NX6600 Diamond @ 500/1000 DVD-RW LG GSA 4160B HDD 320GB Seagate & 80GB Western Digital & 40GB Seagate PSU Q-tec 650W Sound Card Realtek 7.1 CH HP color LaserJet 2550L HP deskjet 3420 HP scanjet 3530c Steelpad QcK mini Modded Case
IBM ThinkPad T22
Qtek 8500

Užívateľov profilový obrázok
_skrat_
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 826
Dátum registrácie: St 08. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Piešťany
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _skrat_ » St 13. Sep, 2006, 19:15

booze, nefunguje mi to...ale uz mi aspon ide ten test LPTcka, co mi nesiel...neviem kde by som mohol spravit chybu...ozaj LPTcko podporuje plun'n'play? nemusim vzdy po vytiahnuti a zapojeni naspat restartovat komp? mozno to je iba hladom...kondik som dal elektorlyt s minusom na zem, led diody som nepouzil...fakt haluz
P4 2.8 Prsctt*GA-8IK1100*80GB SATA*1,5 GB*SAMSUNG 616E*LG 4160B*Chill 400P2*Leadtek TV2000XP Expert*R9200SE*SB Audigy 2

Lukasko^
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 472
Dátum registrácie: Pi 04. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Veľké Kostoľany, PN, TT

Príspevok od užívateľa Lukasko^ » Ne 24. Sep, 2006, 21:19

nejako my nechce nacitat tie prve tri obrazky v tomto threade, asi by bolo dobre to opravit bo tam bude asi aj schema zapojenia.

Užívateľov profilový obrázok
Patko19
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1072
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Patko19 » Po 25. Sep, 2006, 14:37

na ten COM port ste to nikto neskusal ???

Napísať odpoveď

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"