Klik sem na nejake to foto zo vcerajsieho skladania (raw bez uprav):
Samozrejme prve na rade bolo cistenie - posledna zostava bezala v podstate 3 roky bez nejakych extra zasahov. Takze trebalo rozobrat kazdy blok, fitting, pumpu, radiator a poriadne vycistit od povodnej kvapaliny, oxidacie a ineho junku. Radiator som preplachoval mixom 8% octu s destilovanou vodou (pomer cca 1ku4, ta kyselina je dost agresivna ked ju nechate dlhsie posobit). Ostatne veci bolo samozrejme treba aj mechanicky cistit kefkami, stetcami a pod. Ale co sa znecistenia tyka bolo to ovela viac v pohode ako som cakal - povodna kvapalina sa na pohlad zdala stale biela ako mlieko (bola tam Mayhems pastel white), aj ked na hadiciach z vnutra uz bolo vidno ze nieco maju za sebou. Tak ci tak isli do kosa. Na vnutro blokov som pouzival nejaky cistic na kovy, neviem uz presne. Med na povrchu GPU bloku uz nie je v 100% vizualnom stave (som 2. majitel) ale vycistil som ho ako to slo, na vykon to nema vplyv. Cele cistenie a rozkladanie povodnej skrinky zabralo aj dobrych 5 hodin.
Potom som poskladal bloky, nainstaloval vsetko do skrinky a pustil sa do zapajania hadic... prve dve v pohode a tretia zrazu nie a nie navliect. Po chvili silenia, kopy nervou a nechapania preco to nechce ist, po tom ako som to cele znovu vybral zo skrinky aby som zistil ze co sa deje som prisiel na to ze moje stare monsoon fittingy (6ks na fotkach obe casti cierne) su vnutorne vacsie ako nove co som objednal (4ks na fotkach vnutorna cast strieborna). Je to moj fail, objednaval som podla starej faktury a uplne som si to necekol co som to vlastne mal. Nove vracat nebudem, takze len zoberiem od Gaba pre zmenu 16/11 hadice a vlastne budem mat v loope oboje. 4ks novych prepojim 16/10 a 6ks starych prepojim 16/11 hadicou. Nastastie su skladom takze asi zajtra mozem pokracovat.
Kedze dnes som este nemal hadice tak som sa pustil do skusania kombinacie expanzka>fitting>pumpa ci je vsetko ok iba s castou obvodu zapojenou. Povodny plan bol davat expu v podstate naopak (je to na fotke), in zhora out dole, ale nasavalo mi to vzduch takto (upodozrievam spodny G1/4 zavit, ktory je v acetale a nedrzi v nom dobre fitting, uz po predoslom builde som asi znicil zavit)... Po skusani roznych kombinacii nakoniec budem pouzivat aj in a out dole na expe, ten zly zavit bude teraz hore a bude sluzit iba ako fillport takze pohoda. Hadice nebudu az tak pekne, ale to nevadi, jednu asi budem tahat cez zadnu stranu (tato skrinka tam ma kopu miesta).
Takze takto som sa zatial zasekol... update dalej pridam neskor.
Komentujte, pytajte sa, kritizujte