Strana 1 z 5

Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 14:54
od užívateľa Streko_Doľan
Zdravim. Vcera mi prisla nova GPU R9 280X toxic. Este vcera som na nej vpohode hral Borderlands Pre sequel a dneska ked som skusal furmark tak sa pc hned vypol. Zapol som ho a skusil som Unigin heaven a pc sa zase vypol. Skusil som ho zapnut no jedine co sa stalo bolo to ze blikli vetraky aj grafika a hned zhasli. Je mozne ze som spalil zdroj? Dakujem za pomoc
Zostava:
CPU: AMD Fx 6100
GPU: R9 280x toxic
MB: 980DE3/U3S3
PSU: RS-600-ACAB-M2 CoolerMaster

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 17:08
od užívateľa Streko_Doľan
Pokusil som sa ho rozobrat a zdroj nieje vo vnutry poskodeny , vsetko je vpohode tak neviem.

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 17:19
od užívateľa kramer
Skúšal si inú VGA?

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 17:26
od užívateľa Streko_Doľan
Skusil som ho pustit bez GPU a nesiel. Ked som nemal este GPU tak isiel komp aj bez toho

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 18:42
od užívateľa Streko_Doľan
Neviete niekto ze v com by to mohlo byt ked vnutri nieje nic poskodene ani vypalene , nedal by sa nejako opravit? Kolko by to tak stalo? Nemoze byt len nieco s kablom? Skusal som ho v brachovom kompe , bohuzial sa len trosku mikol ventilator a koniec. Dakujem za pomoc :)

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 18:58
od užívateľa Hrochy
Dat to niekomu, kto robi diagnostiku suciastok (elektrotechnik - napr. opravar televizorov), vie premerat tranzistory, kondiky, diody...

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 19:12
od užívateľa Streko_Doľan
Kolko by to mohlo stat? Tak 10€? Ked nieje nic vypalene. Este by som sa chcel opytat (trochu OT) aku mb by ste odporucili ku Fx 6100 aby sa dal dobre pretaktovat a neskôr kupim asi FX 8350

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 20:26
od užívateľa Streko_Doľan
Nikto nevie v com by to mohlo byt?

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 20:59
od užívateľa kramer
Tak keď to neštartuje ani bez GPU a vlastne ako si to zapínal bez GPU keď tá doska nemá ani integrovanú VGA? No ale tak je to buď alebo. Buď MB alebo PSU. Treba zistiť pokusmi a poslať na reklamačku ale ten zdroj by tvoju VGA mal ustáť ak bol v dobrej kondícií.

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 21:13
od užívateľa Streko_Doľan
Davnejsie som skusal pc bez gpu a vtedy sa aspon zapol vetrak aj hdd len som nevidel obraz. Teraz sa iba trochu pootoci vetrak v zdroji a to je vsetko. Zaruku uz bohuzial zdroj nema.

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 21:22
od užívateľa Streko_Doľan
Mna len zaujimalo v com by mohla byt chyba ked vnutri nieje nic vypalene alebo proste znicene ,vyzera presne tak isto ako ked som ho pred mesiacom cistil. Skusal som ho na bratovom kompe a spravi presne to iste co u mna. V pondelok ho pojdem zaniest ku znamemu a opytat sa ci by to nevedel opravit.

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 21:23
od užívateľa Streko_Doľan
Mna len zaujimalo v com by mohla byt chyba ked vnutri nieje nic vypalene alebo proste znicene ,vyzera presne tak isto ako ked som ho pred mesiacom cistil. Skusal som ho na bratovom kompe a spravi presne to iste co u mna. V pondelok ho pojdem zaniest ku znamemu a opytat sa ci by to nevedel opravit.

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: So 18. Okt, 2014, 22:14
od užívateľa Zubesuch
tak ked zdroj hodis do bratovej zostavy, ktora je s bratovym zdrojom funkcna a s tvojim nejde tak je jasne kde je problem.

o 600w zdroji za 30e si naozaj žiadne ilúzie ohľadom kvality nerobím. reklamuj ho ak je v záruke.

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: Ne 19. Okt, 2014, 00:52
od užívateľa Streko_Doľan
V zaruke nieje tak sa v pondelok pojdem opytat ci by sa nedal opravit

Re: Mrtvy zdroj?

Napísané: Ne 19. Okt, 2014, 08:14
od užívateľa Zubesuch
opravovat zdroj pochybnej kvality a znovu n a to napojit vsetky komponenty. To je nic moc nápad poviem ti.

vyhod to a kup si nieco normalne.