Mrtvy zdroj?

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 191
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » So 18. Okt, 2014, 14:54

Zdravim. Vcera mi prisla nova GPU R9 280X toxic. Este vcera som na nej vpohode hral Borderlands Pre sequel a dneska ked som skusal furmark tak sa pc hned vypol. Zapol som ho a skusil som Unigin heaven a pc sa zase vypol. Skusil som ho zapnut no jedine co sa stalo bolo to ze blikli vetraky aj grafika a hned zhasli. Je mozne ze som spalil zdroj? Dakujem za pomoc
Zostava:
CPU: AMD Fx 6100
GPU: R9 280x toxic
MB: 980DE3/U3S3
PSU: RS-600-ACAB-M2 CoolerMaster

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 191
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » So 18. Okt, 2014, 17:08

Pokusil som sa ho rozobrat a zdroj nieje vo vnutry poskodeny , vsetko je vpohode tak neviem.

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa kramer » So 18. Okt, 2014, 17:19

Skúšal si inú VGA?
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 191
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » So 18. Okt, 2014, 17:26

Skusil som ho pustit bez GPU a nesiel. Ked som nemal este GPU tak isiel komp aj bez toho

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 191
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » So 18. Okt, 2014, 18:42

Neviete niekto ze v com by to mohlo byt ked vnutri nieje nic poskodene ani vypalene , nedal by sa nejako opravit? Kolko by to tak stalo? Nemoze byt len nieco s kablom? Skusal som ho v brachovom kompe , bohuzial sa len trosku mikol ventilator a koniec. Dakujem za pomoc :)
Naposledy upravil/-a Streko_Doľan v So 18. Okt, 2014, 20:15, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
Hrochy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1251
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Modra

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Hrochy » So 18. Okt, 2014, 18:58

Dat to niekomu, kto robi diagnostiku suciastok (elektrotechnik - napr. opravar televizorov), vie premerat tranzistory, kondiky, diody...
Spoiler: ukázať
PC: C2D E8400@4.3GHz, Asus P5K + Freezer 13, 4x2GB Corsair 800MHz 4-4-4-12, GTX 660, 2 TB Hitachi, Samsung 850 PRO 256GB, 2 TB HDD WD Green, LCD DELL U2515H.
Notebooky:
DELL 110L - 1,7GHz PentiumM, 1,25GB RAM, 80GB HDD, 15" 1024x768
Macbook Pro retina 13 - i5 4258U @2.4GHz, 8GB RAM, 256GB SSD, 13" 2560x1600
HP Elitebook 8440p - i5 580M, 6GB RAM, Samsung 840 EVO 250 GB, 14,1" 1366x768
HP Elitebook 2540p - i5 540M, 8GB RAM, Samsung 850 EVO 250 GB, 12,1" 1280x800
Lenovo G570 - i3, 8GB RAM, Samsung 850 PRO 256 GB, 15,6" 1366x768

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 191
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » So 18. Okt, 2014, 19:12

Kolko by to mohlo stat? Tak 10€? Ked nieje nic vypalene. Este by som sa chcel opytat (trochu OT) aku mb by ste odporucili ku Fx 6100 aby sa dal dobre pretaktovat a neskôr kupim asi FX 8350

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 191
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » So 18. Okt, 2014, 20:26

Nikto nevie v com by to mohlo byt?

Užívateľov profilový obrázok
kramer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1453
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Rožňava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa kramer » So 18. Okt, 2014, 20:59

Tak keď to neštartuje ani bez GPU a vlastne ako si to zapínal bez GPU keď tá doska nemá ani integrovanú VGA? No ale tak je to buď alebo. Buď MB alebo PSU. Treba zistiť pokusmi a poslať na reklamačku ale ten zdroj by tvoju VGA mal ustáť ak bol v dobrej kondícií.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz, MB: ASUS Sabertooth 990FX (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G, LCD: ACER ED 273, DISKY: 60GB SSDNow V300 Kingston, ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, Seagate Momentus 5400.6 500GB
WOT - YouTube - Twitch

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 191
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » So 18. Okt, 2014, 21:13

Davnejsie som skusal pc bez gpu a vtedy sa aspon zapol vetrak aj hdd len som nevidel obraz. Teraz sa iba trochu pootoci vetrak v zdroji a to je vsetko. Zaruku uz bohuzial zdroj nema.

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 191
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » So 18. Okt, 2014, 21:22

Mna len zaujimalo v com by mohla byt chyba ked vnutri nieje nic vypalene alebo proste znicene ,vyzera presne tak isto ako ked som ho pred mesiacom cistil. Skusal som ho na bratovom kompe a spravi presne to iste co u mna. V pondelok ho pojdem zaniest ku znamemu a opytat sa ci by to nevedel opravit.

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 191
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » So 18. Okt, 2014, 21:23

Mna len zaujimalo v com by mohla byt chyba ked vnutri nieje nic vypalene alebo proste znicene ,vyzera presne tak isto ako ked som ho pred mesiacom cistil. Skusal som ho na bratovom kompe a spravi presne to iste co u mna. V pondelok ho pojdem zaniest ku znamemu a opytat sa ci by to nevedel opravit.

Užívateľov profilový obrázok
Zubesuch
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1030
Dátum registrácie: Ut 23. Okt, 2012, 18:32
Bydlisko: Bratislava

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Zubesuch » So 18. Okt, 2014, 22:14

tak ked zdroj hodis do bratovej zostavy, ktora je s bratovym zdrojom funkcna a s tvojim nejde tak je jasne kde je problem.

o 600w zdroji za 30e si naozaj žiadne ilúzie ohľadom kvality nerobím. reklamuj ho ak je v záruke.
Spoiler: ukázať
PC1=> MB: Asus X99-Deluxe/USB3.1 <|> CPU: Intel Core i7 5820K @ 4,6 GHz / 1.28V <|> Cooler: Cryorig R1 Ultimate <|> RAM: Kingston HyperX Fury Black 4x8GB DDR4 2666 MHz CL15 <|> GPU: furt sa meni <|> SSD1: Samsung 840 Pro 256GB <|> SSD2: Samsung 850 Pro 1TB <|> HDD1: Seagate SV35.5 1TB <|> ext.Storage: AXAGO EE35-XA3 ALINE + WD 1TB RE4 <|> PSU: SuperFlower Golden King 550W + Silverstone Black Singlesleeve Extensions <|> Case: Define R4 + Noiseblocker PK1 a PK2 fans <|> Mouse: Razer Deathadder BE <|> Mouse Pad: Razer Goliathus Alpha Speed <|> OS: W10 pro

PC2=> MB: MSI H87i <|> CPU: Intel Pentium G3420 <|> Cooler: ...incoming... <|> RAM: Kingston 2x4GB 1333MHZ CL9 VLP <|> GPU: none <|> SSD: Samsung 830 128GB <|> HDD1: Hitachi DeskStar 320GB <|> HDD2: WD RED 3TB <|> PSU: be-quiet! Pure power L8 430W CM <|> Case: Define Nano S windowed + Venturi fans <|> OS: W10 pro

Užívateľov profilový obrázok
Streko_Doľan
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 191
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2014, 16:24
Bydlisko: Senica

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Streko_Doľan » Ne 19. Okt, 2014, 00:52

V zaruke nieje tak sa v pondelok pojdem opytat ci by sa nedal opravit

Užívateľov profilový obrázok
Zubesuch
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1030
Dátum registrácie: Ut 23. Okt, 2012, 18:32
Bydlisko: Bratislava

Re: Mrtvy zdroj?

Príspevok od užívateľa Zubesuch » Ne 19. Okt, 2014, 08:14

opravovat zdroj pochybnej kvality a znovu n a to napojit vsetky komponenty. To je nic moc nápad poviem ti.

vyhod to a kup si nieco normalne.
Spoiler: ukázať
PC1=> MB: Asus X99-Deluxe/USB3.1 <|> CPU: Intel Core i7 5820K @ 4,6 GHz / 1.28V <|> Cooler: Cryorig R1 Ultimate <|> RAM: Kingston HyperX Fury Black 4x8GB DDR4 2666 MHz CL15 <|> GPU: furt sa meni <|> SSD1: Samsung 840 Pro 256GB <|> SSD2: Samsung 850 Pro 1TB <|> HDD1: Seagate SV35.5 1TB <|> ext.Storage: AXAGO EE35-XA3 ALINE + WD 1TB RE4 <|> PSU: SuperFlower Golden King 550W + Silverstone Black Singlesleeve Extensions <|> Case: Define R4 + Noiseblocker PK1 a PK2 fans <|> Mouse: Razer Deathadder BE <|> Mouse Pad: Razer Goliathus Alpha Speed <|> OS: W10 pro

PC2=> MB: MSI H87i <|> CPU: Intel Pentium G3420 <|> Cooler: ...incoming... <|> RAM: Kingston 2x4GB 1333MHZ CL9 VLP <|> GPU: none <|> SSD: Samsung 830 128GB <|> HDD1: Hitachi DeskStar 320GB <|> HDD2: WD RED 3TB <|> PSU: be-quiet! Pure power L8 430W CM <|> Case: Define Nano S windowed + Venturi fans <|> OS: W10 pro

Napísať odpoveď

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"