schema na regulaciu

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Ut 05. Sep, 2006, 15:31

jcdenton12 napísal:no takze som si postavil 2 regulatory na bd139
jednym regulujem freezer64pro(92mm fan) od 2290-950 co je tiche
druhym regulujem zalmana vf700 alcu(80mm fan) odb 2850-1450 co este nieje uplne tiche(namerane 4.4V)
co treba zmenit aby aj ten zalman tocil cca 800-900 RPM???
ak sa nemylim tak zmenit hodnotu R1 , tym docielis znizenie/zvysenie napatia na vystupe : VENT(ak ho vynechas, teda ani na jeho miesto nedas prepoj, tak budes regulovat 0~11,7 ta nula nemusi byt prestne, moze byt aj 1v, ale to nieje najidealnejsi pre regulaciu FANU do pc)
alebo tam daj potenciometer a nastav si spodnu hranicu, kedy sa zacina fan normalne roztacat (aby sa nestalo ze pri samotnom regulovani ,pri nastaveni dolava, tj najmensie V sa ventilator netoci ). ..
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Ut 05. Sep, 2006, 15:54

aha
teraz je tam R1 4k7 a dava to na min tak 4.4V teda 1450RPM
teda ak chcem nejakych 800-900RPM tak aky priblizne mam dat R1 respektive ake napatie by zodpovedalo tym 800-900RPM
dik moc
...

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Ut 05. Sep, 2006, 16:08

jcdenton12 napísal:aha
teraz je tam R1 4k7 a dava to na min tak 4.4V teda 1450RPM
teda ak chcem nejakych 800-900RPM tak aky priblizne mam dat R1 respektive ake napatie by zodpovedalo tym 800-900RPM
dik moc
heeeh sak vyskusaj. .. je vobec otazne ci pri takom znizenom napeti vlastne sa ventilator bude moct roztocit. . . ved tam daj vacsi odpor a uvidis :roll:
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Užívateľov profilový obrázok
dingo27
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 255
Dátum registrácie: St 30. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Liptovsky Mikulas
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dingo27 » Po 25. Sep, 2006, 17:26

Wizz napísal:ja si robim regulator podla tohoto :

http://casemods.pointofnoreturn.org/vre ... -full.html

je to s pouzitim LM317, co vravite na to ?
Schema je v pohode, az na to ze ti staci 2k2 potik, a ako rezistor davam 330ohmov, funguje to spolahlivo, pri mensom potiku sa nereguluje cela cast napatia a pri velkom je to zas prilis citlive.(osobne skusenosti)
PC: CPU CeleronD 2.6 -> 3309 MHz Arctic cooling Super silent 4 ultra : ), Epox 4pda3I(i865PE+ich5), GF MSI 6200 AX-TD256/64, 2x256 GOODram DualChanellDDR 400(2.5,4,4,8 ), 200GB SATA Hitachi !, 300W modded case + homemade upravy, momentalne prebiehaju dalsie upravy

NTB: FujitsuSiemens Esprimo mobile V5505 : Intel CentrinoDuo, Core Duo T2330 1,6 GHz, 1GB 667DDR2 RAM DualChannel, Wifi a/b/g/n, LCD 15", HDD 80GB SATA, DVDRW, citacka, expres card, 3:45 hod. 4400MAh bateria, no proste paradicka

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Pi 10. Nov, 2006, 19:55

nazdar
takze regulatory su postavene ale mam otazku
ked chcem regulovat iba potenciometrom?
vyplyvaju z toho nejake nevyhody?
potrebujem regulovat 120 mm fan na 12V s vykonom 6W a prudom 0,5A
chcel by som regulovat od cca 800 po cca 3500 rpm
ake hodnoty by mal ten potak mat?
dik moc
...

Užívateľov profilový obrázok
velijura
Príspevky: 1600
Dátum registrácie: Po 26. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: BA (XXVIII)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa velijura » Pi 10. Nov, 2006, 21:05

jcdenton12 napísal:nazdar
takze regulatory su postavene ale mam otazku
ked chcem regulovat iba potenciometrom?
vyplyvaju z toho nejake nevyhody?
potrebujem regulovat 120 mm fan na 12V s vykonom 6W a prudom 0,5A
chcel by som regulovat od cca 800 po cca 3500 rpm
ake hodnoty by mal ten potak mat?
dik moc
No, hneD prvou nevyhodou je, ze musis pouzit vykonovy potenciometer...
Ten ventilator zerie 0,5A (6W) iba pri maximalnych otackach, pri nizsich bude zrat menej...
co sa tyka tych hodnot vs. otacok, tak to je tazka otazka a presnu odpoveD nedostanes...to totiz vela krat neudava ani vyrobca...najlepsie by bolo si to pomerat, problem je vsak v samotnom merani otacok, ze jo (samozrejme za predpokladu ze ventilator ma vystup, je to jednoduchsie)...

Ja by som k tomu dodal len to, ze pripoj si ten ventilator na regulovatelny zdroj (ak samozrejme nieco take mas), nastav nanizsie napatie pri akom sa rozbehne a zmeraj ho, prud tiez...z toho dostanes hodnotu toho potenciometra (samozrejme ak ho pripojis seriovo k ventilatoru)...
CPU Intel P4 | MB Abit SD7-533 | RAM 1GB PC400 Apacer | VGA MSI GF FX 5900XT | HDD Hitachi 7k250 160GB | DVD LG GSA-4160B & Toshiba SD-R1312 | SOUND SB Audigy2 ZS | PSU Chill 510W | CONTROL MS Natural Multimedia Keyboard + MS IntelliMouse Explorer 4.0 + Steelpad QcK + MS Sidewinder 3D Pro | CASE Chenbro Gaming Bomb | COOLING Ertyho WB & IceRex S12 & SELTZ L20 | FANS 3x AC Arctic Fan Pro2L & 1x AC Arctic Fan3 & 1x TT SilentWheel + TT Hardcano12 | SCREEN Benq FP783 | PRINTER Canon PIXMA iP4200
PHOTO Panasonic Lumix DMC-FZ20 & PENTAX K100D + DA 18-55/50-200/Tamron 28-75 + Vosonic X-Drive VP3320 + Toshiba MK-8025GAS 80GB + Velbon Sherpa 750R

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » So 11. Nov, 2006, 21:36

velijura napísal:...a ja ti to este raz zopakujem...

Obrázok
Este by som odporucal zapojit kondenzator, aby sa ventilator zapol aj pri nizsom napajacom napati. Jednorazovo doda impulz na bazu tranzistora a tym ho otvori(pre tych, co nechapu). :)

Užívateľov profilový obrázok
miseno
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2018
Dátum registrácie: Št 22. Apr, 2004, 14:00
Bydlisko: Brno/Blawa

Príspevok od užívateľa miseno » Ne 12. Nov, 2006, 01:31

ten kondik sa ma zapojit paralelne k tomu R1 odporu?
dell noťas

Užívateľov profilový obrázok
Napster050
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 162
Dátum registrácie: So 16. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Home:Turèianske Teplice School:Martin (17)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Napster050 » Ne 12. Nov, 2006, 12:04

tu mate tych schem vela, kto chce moze urobit aj LasVegas2 :lol:

http://www.modding-faq.de/index.php?artid=2000
MB Foxconn 915P7AD-8Ks CPU Intel Pentium 4 2.8GHz @ 3005MHzRAM 768MB VGA MSI NX6600 Diamond @ 500/1000 DVD-RW LG GSA 4160B HDD 320GB Seagate & 80GB Western Digital & 40GB Seagate PSU Q-tec 650W Sound Card Realtek 7.1 CH HP color LaserJet 2550L HP deskjet 3420 HP scanjet 3530c Steelpad QcK mini Modded Case
IBM ThinkPad T22
Qtek 8500

Užívateľov profilový obrázok
The_Devil
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: St 03. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa The_Devil » Po 13. Nov, 2006, 00:22

miseno napísal:ten kondik sa ma zapojit paralelne k tomu R1 odporu?
Paralelne ku potenciometru P1. Okolo 220uF/16V.

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Po 13. Nov, 2006, 16:53

Napster050 napísal:tu mate tych schem vela, kto chce moze urobit aj LasVegas2 :lol:

http://www.modding-faq.de/index.php?artid=2000
LasVegas sa mi moc paci
nieco take by som chcel ale mam par otazok
ako som tak cital diskusiu tak max co dokaze vegas dat je 10,5V miesto 12V z vetvy, proste tych 1.5V si zoberu suciastky
mozno budete viaceri namietat ze ked robim silent PC tak ci mam 10 alebo 12V je jedno lebo aj tak to bude vrtulnik a s tym suhlasim
kazdopadne su chvilky, ked sa hodia maximalne otacky :red:
dalsia otazka je ako sa toto vola a kde sa to da kupit
Obrázok
proste ta dosticka(plosak) na ktorom su dierky a ja si zospajkujem to co potrebujem (akokeby polotovar)
dik moc
...

Užívateľov profilový obrázok
bluedragon
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 329
Dátum registrácie: Ne 06. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa bluedragon » Po 13. Nov, 2006, 17:07

Ako sa to vola to neviem ale predavaju to v kazdych radioamaterskych obchodoch. Alebo www.sos.sk. :wink:

Home: ASUS P5K, C2D 4500@3,003 (AC), 2x1GB Corsair, ASUS HD3850 256MB 770/2000 (AC S1), Samsung 250GB, ASUS DRW-1814BL, BlueStorm 400W, TT Soprano, Logitech MX 3200, LCD Fujitsu Siemens X19, Sennheiser HD202
Mobile: IBM/Lenovo ThinkPad T61

Gugluj

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Po 13. Nov, 2006, 20:39

jcdenton12 napísal:[nieco take by som chcel ale mam par otazok
ako som tak cital diskusiu tak max co dokaze vegas dat je 10,5V miesto 12V z vetvy, proste tych 1.5V si zoberu suciastky
mozno budete viaceri namietat ze ked robim silent PC tak ci mam 10 alebo 12V je jedno lebo aj tak to bude vrtulnik a s tym suhlasim
kazdopadne su chvilky, ked sa hodia maximalne otacky :red:
dalsia otazka je ako sa toto vola a kde sa to da kupit

je to univerzalnyplosny spoj, alebo tiez skusobna doska. .. .
alebo vyvojarska doska, ale ta je skor umela,nepajiva. . .
ak tam chces tych 12Vtak si tam daj extra spinac alebo potenciometer so spinacom a ten zapojis opacne, tj spinac sa zopne na konci odporovej drahy, tj pri 10,5 a cej jednoduchu logiku tam bachnes rovno 12V, cize bude tam skok cize dajme tomu 5-10,5|12V :)
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Po 13. Nov, 2006, 20:48

Matl0_w1C napísal:
jcdenton12 napísal:[nieco take by som chcel ale mam par otazok
ako som tak cital diskusiu tak max co dokaze vegas dat je 10,5V miesto 12V z vetvy, proste tych 1.5V si zoberu suciastky
mozno budete viaceri namietat ze ked robim silent PC tak ci mam 10 alebo 12V je jedno lebo aj tak to bude vrtulnik a s tym suhlasim
kazdopadne su chvilky, ked sa hodia maximalne otacky :red:
dalsia otazka je ako sa toto vola a kde sa to da kupit

je to univerzalnyplosny spoj, alebo tiez skusobna doska. .. .
alebo vyvojarska doska, ale ta je skor umela,nepajiva. . .
ak tam chces tych 12Vtak si tam daj extra spinac alebo potenciometer so spinacom a ten zapojis opacne, tj spinac sa zopne na konci odporovej drahy, tj pri 10,5 a cej jednoduchu logiku tam bachnes rovno 12V, cize bude tam skok cize dajme tomu 5-10,5|12V :)
to znie super a znie to jednoducho
sice tam nebude tolko svetielok ako vo vegas :lol: ale nevadi
takze a nejaku schemu nemas ??
alebo zoznam potrebynch suciastok+ hodnoty ake by som mal odmerat aby som vedel aky potak kupit
pripadne tam dat kondenzator??
dik moc
...

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2611
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Št 21. Jún, 2007, 12:48

zdar
takze sa zas dostavam k tomu regulatoru otacok, ktory som chcel
docasne mi sluzil regulator s BD 139 ale mal som ho hnusne urobeny a nedal sa nejako pekne dat do bedne takze robim dalsi a uz pekny
dostal som sa k Multisimu a trosku poupravil Belzove svhemy

mam dvoch kandidatov na regulator

BD 139
+ mal som ho urobeny a je jednoduchy a funkcny
- da iba cca 11.5V
- tranzistor je nutne chladit ak ide fan dlhodobo na minimalne otacky
ObrázokObrázok
IRFD 9120
+ da vraj cca 11.95V
- neviem ci je schema funkcna
- neviem ci pojde aj fyzicky ked ho postavim
ObrázokObrázok

v Multisime to ide ale pytam sa Vas, elektrikarov ci v tej scheme nevidite nejaky problem
ci ten mosfet nezhori a tak...


bude to tahat kazdy regulator jeden fan

AC Fan 12 12V 0.15A
AC Fan 12 12V 0.15A
TT A2029 12V 0.5A
Zalman VF700 12V ???



a este otazka
kam a aky kondik dat aby do fanu islo na rozbeh 12V na chvilku?
paralelne s fanom? 200uF???
lebo v multisime sa zaciatocne napatie nezmenilo ale ani multisim neni neomylny

fachcila by ta druha schema?
dakujem velmi pekne za odpoved
...

Napísať odpoveď

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"